Escola d’Arts Visuals_ A casa

Malauradament, l’any 2020 s’ha caracteritzat per l’aparició del COVID-19. La pandèmia ha implicat l’aplicació d’unes mesures de protecció i seguretat basades amb la contenció de la transmissió del virus a través de la reducció de les interaccions socials. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya suspenes l’activitat presencial als centres d’educació artística, com és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

En la primera onada, l’Escola d’Arts Visuals va optar per generar una base de dades per conèixer de primera mà la situació tecnològica de l’alumnat i la seva predisposició de fer classes on-line. Aquesta acció va anar acompanyada d’una sèrie de continguts artístics oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu d’oferir i impulsar la cultura a les llars domèstiques. Aquestes activitats culturals es poden veure al nostre canal d’Instagram en obert.

En la segona onada l’Escola d’Arts Visuals ha adaptat tot els seus continguts a formats no presencials mitjançant l’ús de diferents plataformes digitals (zoom, google classroom i whatsapps, principalment) amb l’objectiu que aquesta situació afecti o afectés el mínim possible els processos d’aprenentatge iniciats.

Actualment, continua la situació de crisis sanitària fet que fa necessari l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures que canvien de manera notable el funcionament de la societat, i per tant afecten el sistema organitzatiu i econòmic del projecte cultural de la nostra entitat: l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Les entitats culturals catalanes,com la resta d’empreses del país, estem patint les conseqüències directament derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 que afecta a la continuïtat del nostre projecte cultural.

Tot i així, l’Escola d’Arts Visuals del Prat esperem recuperar-nos en breu, hi ha una predisposició per donar un nou impuls a l’escola, reforçant-la amb noves experiències artístico-educatives que engrandeixin els sabers de les persones. Ja que més que mai, hem palpat que la cultura és un dret i un bé necessari per viure.

MEDIUMS. COL.LECTIU DUDA. CONVOCATÒRIA /UNZIP 2020. Modalitat Art i Educació

El projecte «Mediums» (https://www.elprat.cat/cultura/unzip-arts-visuals) és la proposta del col.lectiu DUDA format per Clara Piazuelo, Belén Soto, Sonia G.Villar i Sarai Cumplido. Aquest projecte es desenvolupa dins la modalitat d’Art i Educació de la Convocatòria /UNZIP 2020 que coordina  l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Aquesta acció és acompanyada per Roc Dominguez, Marta Rossell i membres de l’escola.

«Mediums» una exploració col·lectiva sobre l’invisible, és una proposta d’aprenentatge i investigació al voltant de l’invisible i la màgia, entesa sota una perspectiva ecofeminista i política. Per a això comptarem amb la col·laboració de 5 persones del Prat que ens ajudaran a connectar amb els seus respectius contextos i amb la màgia des de múltiples acostaments: herbologia, rituals, connexions amb l’invisible, comunicació amb animals no-humans i altres formes de vida, oracles, pràctiques de presència, tarot, runes, animisme, escolta profunda, alquímia … tot això no com una forma més de consum mercantilista sinó com pràctiques de resistència de la violència capitalista heteropatriarcal.

La formalització del projecte finalitzarà entre d’altres accions en la construcció d’un oracle que materialitza el treball i el procés de les trobades i que serveix com a dispositiu de contacte i mediació del projecte en la ciutat.

Del 21/10/2020 al 29/01/2021

De dilluns a divendres de 17 a 20 h

Activitat gratuïta

Espai expositiu La Saleta, al Centre Cultural El Remolar 3er pis

SAFE DAMS, PLEASE (Marta Mouns) – CONVOCATÒRIA /UNZIP 2019. Modalitat Art i Educació.

El projecte SAFE DAMS, PLEASE, guanyador de la convocatòria /UNZIP Arts Visuals 2019 Art i Educació, neix del desconeixement que existeix vers la prevenció de malalties de transmissió sexual en tant als preservatius femenins negant, per tant, el plaer de la dona.

El primer contacte amb el tema va sorgir a partir de tres cartells que pengen de les finestres de El Lloro, on el col·lectiu lèsbic no sortia del tot afavorit, evidenciant una distància entre la institució i diferents col·lectius de la ciutat.

El projecte artístic, que té la intenció final de crear un videoanuncifake de bones pràctiques que inclogui de forma positiva al col·lectiu LGTBIQ+, ha creat a la vegada un grup de treball que es forma per quatre noies joves de la ciutat, amb l’acompanyament del Servei d’Informació sobre Sexualitat i Anticoncepció (SISA). A través de diferents sessions de treball, hem desestigmatitzat un conjunt d’anuncis de campanyes de prevenció, a la vegada que debatrem sobre les problemàtiques que sofreix el jovent avui dia en contraposició a la distància que existeix amb les institucions.

El projecte també ha treballat de manera conjunta amb l’activista transfeminista i artista audiovisual Diego Marchante (Genderhacker). Fruit de les sessions amb l’artista han sorgit una explosió de preguntes entorn de la normativitat del gènere. És el capitalisme el culpable de la no-investigació de les bandes de làtex externes? S’ha de seguir investigant per aquest camí? Podem trobar camins alternatius a les bandes de làtex?

El dimecres 13 de Novembre vam plantejar aquests i més debats a una intervenció de l’artista a l’Escola d’Arts del Prat.

CONVOFEST

Del 28 de novembre al 12 de desembre de 2019 va arribar al Prat el ConvoFest, la presentació dels projectes de la Convocatòria d’Arts Visuals /UNZIP 2019.

Es tracta d’un circuit d’activitats, presentacions, exposicions i performances que aterra i recorre la ciutat per celebrar que les cinc modalitats de la convocatòria (Fotografia i Societat, Art al Barri, Projecte Exposició, Projecte Deslocalitzat i Projecte d’Art i Educació) han niat al nostre entorn i generat espais de convivència i col·laboració amb les persones que l’habiten.

Enguany, els projectes es transformen simbòlicament en aus que aterren i s’adapten a un nou entorn natural, el Prat, entrant en contacte amb persones i agents del context, entitats i iniciatives, centres i espais…(o, seguint el mateix símil, amb les espècies d’ocells autòctones). D’aquesta manera, es cogenera així l’hàbitat de cadascuna de les propostes, revelant un ecosistema cultural híbrid i mutant, provocat per les relacions que el conjunt dels projectes i la ciutat han construït plegats.

Per això, el ConvoFest va ser una doble invitació a recórrer aquest nou ecosistema de projectes disseminats pel territori i convida les persones interessades a actuar com les ornitòlogues que observen el conjunt de les propostes i gaudeixen alhora de planejar i aterrar sobre l’hàbitat de cada projecte.

La presentació i performance del projecte “Safe Dams, Please”, de Marta Mouns va tenir lloc el dimecres 11 de desembre, a El Lloro, serveis de Joventut.

MARTA MOUNS
Llicenciada en Belles Arts (2015) per la Universitat de Barcelona. Ha cursat el Màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic (2018) a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha participat en exposicions a títol col·lectiu com Sense Títol’15 (2016) de la Universitat de Barcelona i Starter de Projectes (2015). A títol individual ha participat en l’exposició La forma del no olvido (2016) al Centre d’Art Torre Muntadas. Forma part del Colectivo Julio.

EXPOSICIÓ DEL PROJECTE A LA SALETA DE L’ESCOLA D’ARTS DEL PRAT

Del 15 de gener al 7 de febrer de 2020.

Acció amb el col·lectiu QUEER THAT

DIMECRES 5 FEBRER 19:00h

L’exposició «Safe Dams please» de l’artista M. Mouns, va acollir el dimecres 5 de febrer a les 19:00h una sessió performativa al voltant del cos, del gènere i de l’identitat, amb el col·lectiu de drag kings Queer That. L’acció va girar entorn del cartell del SISA, que va iniciar el projecte «Safe Dams, Please», i que amaga l’acceptació de les normes del sistema. Durant aquesta sessió es va debatre i s’accionaran activitats al voltant del treball del col·lectiu.

DEBAT AMB EL DIEGO MARCHANTE A LA SALETA.

El pasat dimecres 13 de Novembre a les 19.30 h, a La Saleta de l’Escola d’Arts del Prat va tenir lloc la taula de debat liderada per Diego Marchante, dins el projecte SAFE DAMS PLEASE, guanyador de la convocatòria UNZIP Art i Educació, on vam repensar i compartir plegades, les nostres mirades i afeccions al voltant de l’imposició de gènere binari, la projecció mediàtica d’uns cànons que semblen haver de complir-se i com l’heteropatriarcat afecta aquelles persones que no ens sentim reconegudes amb models.

CUIRASSES – AURORA PERIANE – La Saleta

EXPOSICIÓ A CÀRREC DE AURORA PERIANE

Del 7 de novembre al 20 de desembre de 2019

Inauguració 7 de novembre a les 20h. Accés lliure

Les cuirasses emocionals són mecanismes de defensa que anem creant desde petits, davant situacions i conflictes amb els altres.

A diari vivim circumstàncies que posen a prova el més profund del nostre ser i acabem protegint-nos amb una cuirassa, amb la creença que aquesta armadura, ens protegirà del proper incident. Així i a mida que les coses ens passen, col·loquem cuirassa sobre cuirassa generant l’efecte ceba, una capa sobre una altra.

Les emocions que experimentem ataquen els centres energètics del nostre cos, anomenats per l’hinduisme com a txakres. Tenim 7 txakres i cadascun d’ells, porta associat un color i es relaciona amb una part del cos. Quan construim les cuirasses emocionals estem bloquejant els txakres o centres energètics i per tant debilitant la nostra energia vital.

AURORA PERIANE

Restauradora d’art. Llicenciada en Belles Arts a Barcelona, en l’especialitat de restauració. Alumna de l’Escola d’ Arts des del 2010, assistint al taller de ceràmica. Des del 2018 assisteix als Projectes Labs de l’Escola d’Arts on està desenvolupant projectes més interdisciplinars.

Aurora ha estat seleccionada pel Premi AGBAR del Reial Cercle Artístic de Barcelona amb una de les peces que forma part del seu projecte artístic sobre les cuirasses emocionals.

https://www.instagram.com/p/B4lFZbYo-bj/?utm_source=ig_web_copy_link

ACTIVITAT: TRENCANT CUIRSASSES

Dijous dia 21 de novembre a les 19h A càrrec de la Sol López Viveka

Establirem connexions amb la proposta artística de l’Aurora Periane, des d’una vessant iòguica.

Activitat gratuita Inscriu-te a: info@amicsartprat.org

https://www.instagram.com/p/B5STrdbI2zX/

Comença el curs 2019-2020 a l’Escola d’Arts del Prat!

El nou curs 2019-2020 va començar amb molta energía i il·lusió als diferents Espais d’Art i Tallers de l’Escola d’Arts del Prat.

Igualment, l’Escola d’Arts del Prat comença a co-dissenyar els projectes d’ arts visuals que es desenvoluparan als centres educatius del Prat dins el programaInterseccions (Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola Can Rigol, Escola Jaume Balmes).

https://www.instagram.com/p/B2kF8ouoM9V/
https://www.instagram.com/p/B3BktywIu0j/
https://www.instagram.com/p/B4ANcRHIUfz/
https://www.instagram.com/p/B3u0oSAIMwA/
https://www.instagram.com/p/B2oGQU-JhrH/
https://www.instagram.com/p/B2oZRanJkZf/
https://www.instagram.com/p/B217sXCI_fC/
https://www.instagram.com/p/B3Ju82FodVe/
https://www.instagram.com/p/B3Ug1TuJ3Ps/

RESOLUCIÒ CONVOCATÒRIA ARTISTES EN RESIDÈNCIA 2019-2020.

El jurat, format per Jose Antonio Delgado (responsable d’UNZIP Arts Visuals), Daniel Gasol (coordinador del programa d’arts visuals de l’Escola d’Arts del Prat) i Fermín Soria (co-director de l’Escola d’Arts del Prat), ha decidit unanimamente que el projecte «PALABRERIA» de Irma Estrada ha resultat guanyador de la convocatòria de Artistes en Residència de l’Escola d’Arts del Prat (2019-2020).

El jurat aprecia un gran potencial en la conceptualització de la proposta:

«Trobem estimulant la visió de les pràctiques artístiques des d’una perspectiva etnogràfica i l’observació del quotidià com un acte polític, performatiu i crític. Apreciem una possible vinculació al corrent de pensament polític que aposta pel decreixement i la sostenibilitat de la vida: prendre’s el temps necessari per a l’observació i la reflexió com a exercici d’aprenentatge. No obstant aixó, considerem que li faria falta un bon acompanyament i explicació performatiu-visual de la seva relació amb l’Escola».

Enhorabona a la proposta guanyadora i moltes gràcies a la resta per la seva participació.

BENVINGUDES AL CANRICAFÉ – CEE CAN RIGOL – INTERSECCIONS (curs 2018-2019)

En el marc d’IntersECCions (programa impulsat per l’Ajuntament del Prat de Llobregat que situal’educació i la cultura com a eixos estratègics de ciutat i motors de transformació social), i durantun any de feina conjunta, l’Escola d’Arts del Prat, CEE Can Rigol i el Centre d’Art Torre Muntadas, hem dissenyat un conjunt de propostes dirigides a establir un pont entre la vida fora de l’escola i l’aprenentatge dins el context educatiu.

Posant en joc els punts forts de cada un dels agents implicats, l’Escola d’Arts del Prat ha aportat metodologies artístiques, mentre que els/les docents i alumnes de Can Rigol han aportat continguts curriculars i experiència en el camp de l’educació especial. Desenvolupant així accions en equip, les activitats han buscat sempre relacionar-se no només amb els/les alumnes i docents, sinó també amb les seves famílies, generant espais col·lectius des d’on formalitzar les propostes de forma transversal i des del co-aprenentatge; això si, tot sota un fil conductor com a tema argumental: l’aigua, tema transversal de l’escola durant el curs 2018-19.

Ara que arribem al final del projecte, i amb l’objectiu d’expandir-lo i posar-lo en relació amb la ciutat, hem reactivat un espai amb un gran potencial: El Canricafé.

En aquesta cafeteria dins del recinte escolar, les alumnes del grup PDC realitzen les seves pràctiques laborals. La nostra iniciativa ha estat obrir-la a tots els grups d’alumnes i professores, les seves famílies i la comunitat, connectant les entre si, i activant propostes transversals i comunitàries.

Però a més és l’escenari on oferim a tota la ciutat un tast del què ha estat la implementació del projecte a les aules. Un petit recorregut guiat en el qual es podrà veure i experimentar la forma de treballar conjunta que s’ha gestat durant aquest temps de col·laboració.

Un projecte del programa IntersECCions, Escola d’Arts amb CEE Can Rigol en col·laboració amb /UNZIP Arts Visuals el Prat, Horts Lúdics i Urbans Municipals i Juan Antonio Cerezuela.

LA CERCAVILA DEL FOC – ESCOLA PEPA COLOMER – INTERSECCIONS (Curs 2018-2019)

LA CERCAVILA DEL FOC és un projecte del programa d’Arts Visuals en el marc del programa d’IntersECCions, que compta amb intervenció de l’equip de l’Escola d’Arts del Prat i l’equip docent de l’Escola Pepa Colomer.

LA CERCAVILA DEL FOC és una acumulació de processos i col·laboracions intercalats amb els quals connectem la comunitat de l’Escola Pepa Colomer i la comunitat del barri on aquesta s’ubica, amb l’objectiu d’aportar, a través de les pràctiques i metodologies artístiques actuals, una mirada oberta i porosa cap a allò que ens envolta. El projecte va començar el gener del 2019 i es presenta el divendres 17 de maig amb una acció performativa amb el mateix nom.

En aquesta instal·lació podreu seguir els processos que hem desenvolupat i desbordat partint de la idea de la Transformació i en vinculació al foc que un dia vam trobar a les aules. Un foc que els i les alumnes de l’escola van haver de cuidar i alimentar per tal que pogués créixer tal com el veiem ara.
El foc va ser l’element que va motivar-nos a treballar, jugar i parlar sobre les nostres emocions singulars, les diferents i també les compartides i sobre les energies a través dels seus colors. També va fer-nos reflexionar de forma creativa sobre allò que compartim i sobre els nostres símbols, possibilitant construir els nostres tòtems. El foc també va portar-nos a descobrir la història i transformacions del barri de Sant Jordi, animant-nos a habitar el Centre Cívic com casa nostra i a conèixer l’Associació de Veïns i Veïnes del barri que cuiden del nostre foc comunitari. També va ser la raó per la qual l’Associació Ball de Diables va venir a visitar-nos, a conèixer-lo i parlar-nos del seu propi foc.

A poc a poc, aquest foc s’ha convertit en l’energia del Gall de Foc que des d’aquest any representa a l’Escola. És per això que creiem important compartir-lo també amb tota la comunitat i el nostre barri, que ha format part activa dels processos del projecte. LA CERCAVILA DEL FOC és una acció performativa configurada entre tots i totes per donar a conèixer el nostre foc a la nostra comunitat, compartint-lo amb els veïns i veïnes així com amb tota la nostra ciutat, podent deixar una part d’aquesta energia al Centre Cívic del nostre barri esperant que continuï creixent i sent alimentat.

Us esperem divendres 17 a les 15.45 per anar juntes a celebrar el nostre foc! 🙂

Volem agrair la col·laboració de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Jordi, el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, l’Associació Ball de Diables i a les famílies de l’Escola Pepa Colomer.

4ª reunió de Intercentres 2019 – Interseccions – Escola d’Arts del Prat.

Cuarta reunió de Intercentres en el context de Interseccions a l’Escola d’Arts del Prat. #EntornAprenentatge d’#ArtsVisuals d’#IntersECCions. Aquesta trobada la nostra avaluació de fi de curs, amb un berenar acompanyat amb jocs de taula, proposa crear un espai distès i comunicatiu per compartir moments viscuts a potenciar i d’altres a millorar. Així mateix a partir d’una dinàmica de joc de taula dissenyat per l’equip d’Interseccions Arts Visuals, proposem empatitzar amb companys/es i alumnat amb l’objectiu de que els i les alumnes ajudin a dissneyar el projecte per tal de treballar les voluntats i les necessitats a resoldre dins el marc escolar.

#elpratonelmoncanvia#elprat

ENTREGA PREMIS CONCURS CARTEL SANT POLLIN

El pròxim dia 19 de juny de 2019, en el marc del OPEN DAY de l’Escola d’Arts del Prat, es durà a terme el lliurament de premis al guanyador i els altres 5 finalistes del concurs del cartell de SantPollín 2019. 

En el passadís de la Escola podran veure’s també els treballs de tots els participants.

via GIPHY

AMB VEU DE DONA – ESCOLA RAMÓN LLULL – INTERSECCIONS (Curs 2018-2019)

La proposta d’IntersECCions amb l’escola Ramon Llull enguany ha consistit en un gir epistemològic i metodològic en la matèria de visual i plàstica a tots els cursos d’infantil i primària de l’escola. Per això, es va començar fent una formació de tres mesos on l’educadora del proojecte d’Arts Visuals i les mestres de visual i plàstica de l’escola Ramon Llull compartiren què entenien per projecte artístic i imaginaren com desenvolupar-ne un amb cada curs. La temàtica es va centrar en les dones artistes. Així, cada cicle va escollir una artista a partir de la qual crear un projecte artístic que durés el 2n i 3r trimestre: cicle infantil va treballar amb la poetessa Joana Bel; cicle inicial amb Ana Mendieta; cicle mitjà amb la Judith Scott i la Chiharu Shiota; i cicle superior amb l’Annie Leibovitz.

Els projectes artístics es van entendre com:

1. Espais d’experimentació, amb classes més performàtiques, posant atenció als diferents sentits i sensacions.
2. On en comptes de ‘fer a la manera de l’artista’, es van establir diàlegs creatius amb les artistes escollides. 
3. Treballar tenint en compte els interessos i sabers dels estudiants.
4. Fomentar sinèrgies, col·laboracions i diàlegs entre diferents cicles i classes.
5. Intervenir als espais de l’escola. 

A les acaballes del curs des del projecte d’Arts Visuals es presenta una proposta de tancament reflexiu i formalització final al llarg del maig, culminant en la Setmana Cultural de l’Escola (del 27 al 31 de maig). D’aquesta manera van començar uns pilotatges a la Ramon Llull on el protagonisme el van tenir els/les estudiants. La intenció va ser per una banda, crear un espai on tots els grups poguéssin fer un tancament del projecte, reflexionant a través de mètodes artístics com va estar el seu trànsit per la matèria de visual i plàstica. I, per l’altra, no només que els estudiants es donessin un moment d’aturada per reflexionar sobre tot allò que van aprendre, què i com els va afectar, sinó també que fessin un petit exercici d’autoorganització, s’obrissin a la imaginació i s’autoritzessin a crear relats sobre els seus aprenentatges.

A la setmana cultural es proposen diferents tallers alhora que es conviden artistes o bé a mode de cloenda, o bé per obrir els estudiants a altres mirades sobre l’art i els projectes en els que han estat treballant. A cicle infantil es convida a la poetessa Joana Bel; a cicle inicial a l’artista Sonia Ferragut; a cicle mitjà algunes representants de l’Associació les puntaires del Prat; i, finalment, a cicle superior la fotògrafa i escultora Clara Gassull. En quant als tallers, es proposa: una encintada pel pati de l’escola amb l’objectiu de fer visible les diferents col·laboracions que s’han donat entre cicles; fer un tapís a la tanca de l’escola a partir de les cintes tallades, on hi ha representades activitats i aprenentatges dels estudiants que es donen dins i fora de l’escola; plantar un arbre empeltat com a símbol de les sessions d’intercentres dutes a terme amb les diferents escoles implicades en el projecte d’arts visuals.

Ja tenim cartell guanyador SANT POLLIN 2019!

? Finalment, el cartell triat entre els sis finalistes del concurs del cartell Sant Pollín 2019 ha estat… ???

«EL POLLO DELS DIABLES» de Victor Van Oort García!!!

Enhorabona al guanyador!!! I felicitats a la resta de finalistes!! ??????

Aviat anunciarem quan es realitzarà l’acte de lliurament dels premis. ?

Gràcies a tots/es per participar.✨✨✨

#santpollin #associacioamicsartprat #escoladartsprat #elprateducacio#elpratcultura

JA TENIM ELS 6 FINALISTES! Concurs millor cartell de les festes de Sant Pollín 2019

Queda tancat el període de votació popular en Facebook per a triar els sis finalistes del concurs millor cartell de les festes de Sant Pollín 2019. S’han eliminat els vots d’aquelles persones que han escollit a més d’un cartell, tal com es va indicar en les bases. Per tant, els sis cartells que han obtingut més votacions són:

POLLO FIESTERO – 106 vots
VIVO ESTRESADA – 103 vots
EL SUBMUNDO DE LOS POLLITOS – 83 vots
CORRE, CORRE QUE VIENE EL POLLO – 70 vots
EL POLLO DELS DIABLES – 45 vots
POLLETRES – 37 vots

Demà dimarts dia 21 a les 18h, un jurat professional es reunirà a l’Escola d’Arts del Prat per a triar el cartell guanyador d’aquest any 2019.

Gràcies a tots per participar i enhorabona als finalistes!!! #santpollin#associacioamicsartprat#escoladartsprat#elprateducacio#elpratcultura

https://www.instagram.com/p/Bxrj8ByoDo6/?utm_source=ig_web_copy_link

CAÇADORS DE MIRADES -ESCOLA PEPA COLOMER – INTERSECCIONS (Curs 2018-2019)

Caçadorxs de mirades és un projecte dissenyat i gestionat en el marc del Projecte Interseccions de l’Ajuntament del Prat de Llobregat en l’àmbit de les Arts Visuals i que es desenvolupa al barri de Sant Cosme durant el curs 2018/19 amb la participació de l”Escola d’Arts del Prat, l’Escola d’Arts en Viu i el PASC (Pla d’Actuació Sant Cosme).

Situat a l’escola Jaume Balmes, la proposta funciona com a eix vertebrador del teixit de vincles comunitaris que s’han anat accionant al llarg del procés. Al llarg dels itineraris que s’han traçat, s’han activat tot un seguit de connexions amb agents i entitats del barri que han col·laborat per tal de donar forma a aquest entramat de relacions a partir de caixes que, enviades a diferents punts assenyalats en un mapa, han actuat com a contenidors d’històries de vida i mirades sobre el barri.

Posteriorment les caixes han aterrat a l’escola amb tot un seguit d’objectes que s’han treballat com a elements pedagògics, desplegant una sèrie de qüestions i inquietuds que l’alumnat ha formalitzat en forma d’entrevista i que han culminat en trobades entre diferents grups del centre educatiu i persones del barri. Aquestes trobades han teixit una experiència d’acollida, afecte i coeducació, on s’han pogut compartir mirades i qüestions d’interès comú entorn de la multiculturalitat, l’associacionisme i la convivència en comunitat.

Amb tot el material obtingut, el projecte ha impulsat i gestionat la construcció de l’arxiu Caçadorxs de mirades amb l’objectiu de dotar al barri de Sant Cosme d’un relat alternatiu allunyat de l’estigma, visibilitzant el valor de l’experiència col·lectiva i el procés comunitari viscut durant el projecte. Mitjançant la continuïtat en la suma de material i gestionant-se per PASC (Pla d’actuació ….), es configura un arxiu viu i obert que convida a la participació ciutadana per multiplicar les mirades que possibiliten construir noves narratives i relats que donen sentit a la història invisible del barri.

Aquesta activitat, que es va realitzar a l’Escola Jaume Balmes el dissabte 18 de maig a les 10’30h i que va ser oberta a la ciutat, va comptar amb una instal·lació amb les imatges que contenien les capses dels interlocutors que han participat en el procés del projecte i un itinerari dins el mateix centre recreant l’experiència viscuda.

http://cosmepolitan.elprat.ppe.entitats.diba.cat/projecte/

CONCURS IMATGE DEL CARTELL DE SANT POLLIN 2019

OBRIM EL PERÍODE DE VOTACIÓ CIUDADANA EN FACEBOOK FINS AL 20 DE MAIG!.

QUEDARÁN FINALISTES LES 6 IMATGES MÉS VOTADES!!!

Al pasat mes de abril, la Colla de Diables del Prat, al costat de l’Escola d’Arts del Prat vam convocar el “Concurs imatge del cartell Sant Pollín2019”, en règim de concurrència competitiva.

Podia prendre part en el concurs, de forma lliure, l’alumnat de l’Escola d’Arts del Prat, és a dir, els nens i joves que acudeixen als espais d’art, els adults que participen en els tallers diversos (dibuix, pintura, escultura, ceràmica, joieria i esmalts) i els alumnes de la Fundació Tamariu. No més podia presentar-se un sol treball per autor/a, original i inèdit de tècnica lliure (Una imatge de 290 x 290 mm).

El termini de presentació de treballs va finalitzar a les 18 h del 10 de maig. De totes les imatges presentades s’ha fet una preselecció de 30 imatges. Avui obrim un període de participació ciutadana de set dies mitjançant votació individual. D’aquestes 30 imatges, quedaran com a finalistes les 6 més votades i, posteriorment, durant la setmana del 20 de maig es reunirà el jurat professional en un acte públic per a seleccionar i publicar la imatge guanyadora.

PREMIS:

La imatge de el cartell guanyadora tindria:

• Val de 200 € per a comprar material artístic en un establiment de la ciutat.

• Tirar un dels txupinazos del pregó. Segons el perfil del guanyador/a seria divendres o dissabte.

• Kit de marxandatge de Sant Pollin (mocador, samarreta i Txapela).

• “Tastet” de quatre sessions en qualsevol dels tallers que s’ofereixen a l’Escola.

Les 5 persones finalistes tindrien:

• Kit de marxandatge de Sant Pollin (mocador i samarreta)
• 1/2 dotzena d’ous «POTA BLAVA» de la Granja Torres.

Per a votar en Facebook:

La costura i els brodats prenen protagonisme -Laboratori del taller de Joieria i Esmalts

Els dimarts a Laboratori del taller de Joieria i Esmalts hem treballat projectes amb tota mena de materials, fent de la experimentació la nostra motivació. ara li donem pas als fils: la costura i els brodats prenen protagonisme com a forma d’expressió i donar forma a nous projectes.
No ens oblidem tampoc de la pirogravació per complementar muntatges de peces esmaltades.

Per veure mès imatges: