Curs | Espai d’Art Midgard | Convocatòria Unzip Art i Educació’17 | Un fútbol sin porterías

ESPAI ART MIDGARD «UN FÚTBOL SIN PORTERIAS»

Cada any el Programa d’Arts Visuals llença una convocatòria artística amb diferents modalitats. Una d’elles és la d’Art i Educació, liderada per l’Escola d’Arts del Prat.

Aquest any,la Miriam C.Cabeza i la Mercedes Mangrané van ser les seleccionades amb un projecte titulat «Un fútbol sin porterías». Un projecte on es reflexiona i s’analitza diferents conceptes que la societat relaciona amb aquest esport:prejudicis, sentiments..

El projecte està compost per la creació d’un vídeo documental que va ser presentat a la penya Blaugrana PotaBlava i el desenvolupament d’un taller educatiu a l’Espai Art Midgard.

Els/les alumnes de l’Espai Art Midgard van treballar durant 4 sessions conceptes com: competitivitat, frustració, pertinença a un grup/equip, qüestions de gènere,etc. Aquests conceptes els vàrem treballar a partir de propostes tant plàstiques, com sessions reflexives. A més, vam generar propostes performàtiques on s’incloïa el moviment i el cos.

Tots els conceptes treballats tenien relació amb la programació del curs de l’Espai Art Midgard. Per exemple, vam relacionar l’imaginari de construcció d’una tribu ( temàtica treballada en la programació anual) amb al fútbol: la creació d’un estandart, un himne …

Finalment, vam reflexionar i cercar alternatives al guanyar i al perdre i vàrem inventar tres maneres de jugar a un fútbol sense portaries, tema d’investigació de les artistes.

.

El Cau del Record: projecte col·laboratiu amb l’AFA Baix LLobregat

EL CAU DEL RECORD

Aquest projecte consisteix en compartir, conèixer, estimar i resguardar els records i els moments deborats pel temps.

Ens vàrem posar en contacte amb l’AFA Baix Llobregat, i amb ells vam acordar fer un taller de dues sessions on els alumnes de l’Espai d’art Midgard havien de col·laborar amb persones que assisteixen al centre de memòria Alois.

Allà, per parelles o grups, vam pintar el record de cadascuna de les persones que van al centre, per tal de poder ajudar-los a mantenir-los sans i estalvis per sempre. Després, els alumnes de l’Espai d’art Midgard van pintar al taller un altre record, el d’haver conegut i compartit aquella tarda amb la seva «parella».

Aquests records tenen forma de daus de fusta i estan lligats entre ells, així no es perdran ni s’oblidaran mai.

.

Curs | Espai d’Art Midgard | Projecte amb l’Escola Municipal de Música

Espai d’Art Midgard
Aquest trimestre estem treballant amb L’Espai d’Art Liliput a fi de generar una proposta col.laborativa amb l’ Escola Municipal de Música del Prat. Com sabeu, els finals de curs serveixen per mostrar els processos educatius que s’han realitzat durant l’any. Agafant aquesta premisa, l’Escola Municipal de Música fa un espectacle on els seus alumnes mostren tot el que han après a les classes anuals.

Gràcies aquesta iniciativa, ens varen proposar participar en aquest espectacle aportant els nostres coneixements plàstics i visuals, en aquest cas estem parlant del disseny i la realització de tota la part visual de l’espectacle, el que anomenaríem l’escenografia que vesteix l’espectacle musical.

És per aquest motiu, que aquest trimestre estem treballant amb un munt de suports, eines i materials. Així mentre aprenem i ens divertim estem dissenyant i confeccionant tot una sèrie d’elements que esperem que durant l’espactacle sorprenguin als assistents.

L’espectacle tindrà lloc al 13 de juny al Cèntric. És una sorpresa però, ja queda poc…

.

Curs | Espai d’Art Midgard | Segon trimestre.

Espai d’Art Midgard
En aquest trimestre hem fet moltes coses.

JOCS DE TAULELL

Es tracta d’un projecte on la creativitat,el treball en grup i la variació de tècniques i materials han estat els protagonistes. Per grups van idear i crear jocs de taula. A partir de dues premises: joc de taulell i cartes, els grups havien d’inventar i crear un joc. Aquests jocs seran utilitzats el tercer trimestre, per compartir idees i així aprendre jugant.

ANÀLISIS DE PEL.LÍCULES

Hem treballat la visualització de dues pel·lícules. Primer, hem analitzat: què veiem, de què anaven i després hem representat el debat posant en pràctica una nova tècnica: el pastel i els guixos.

MASTERCLASS

Al final de les classes, dediquem la sessió a la «Secció de la Masterclass», que ja fa cursos que anem fent. Consisteix en que cada dia, una alumne de la classe es converteix en el docent. Ha de preparar una activitat curta i ensenyar-la a la resta de companys i companyes. En aquest cas, la professora és converteix en una companya més de l’aprenentatge.

En el tercer trimestre, farem nous projectes. Un té a veure amb al so!!. Qui s’apunta??

.

Curs | Taller d’Art Introducció al Dibuix

Durant els primers mesos de curs hem perdut la por al paper en blanc i hem començat a tacar-nos les mans amb carbonet, apropant-nos per primera vegada als materials i eines de dibuix bàsics.
A partir d’exercicis del natural ja som capaços d’encaixar elements al paper, trobar-hi les relacions i proporcions, identificar-ne els punts de llum… ara toca avançar i tirar-nos a la piscina!.

Curs | Espai Art Infants | Teatre de titelles. Procés

Espai Art Infants| Teatre de titelles

Cada curs fem un projecte transversal juntament amb el taller dels més petits de l’escola.
L’any passat vam construir un submarí de cartró i un munt de peixos, crancs, meduses. Éssers del fons del mar fets amb material recuperat com cartró, ampolles,… va donar tan bon resultat que aquest any hem repetit l’ experiència. Aquest cop però vàrem pensar en fer un gran teatre.
El treball consistia en construir el teatre de titelles, decorar-lo, inventar-se les obres i els personatges, fer el disseny d’aquests i donar-li vida,convertint-les en titelles. Vàrem treballar amb patrons, esbossos, proves,… i materials infinits. Cada alumne triava el material amb el qual volia realitzar la seva titella, i els professors només els assessoràvem i ajudàvem perquè puguessin fer-lo.
A més de la construcció i creació vàrem assejar les obres perquè el dia 28  d’abril es pogués estrenar davant tots els pares i familiars  en l’ espai expostiu de l’ escola «La Saleta».  En aquest espai es pot veure una mostra del procés realitzat fins el 20 de juny.

Curs | Introducció Dibuix i Pintura | Matins

Als matins a l’escola treballem tant la introducció a la pintura i al dibuix com tutoritzem projectes personals més avançats.

Aquí tenim una obra de La Marisa Parilla, influenciada per Lucien Freud i l’altre es del Jose Luis Parralo, un projecte on reflexiona sobre el temps, la llum, la perdurabilitat de les coses tangibles i intangibles mitjançans l’oli però amb un tractament molt similarar a les fallideses que tenen les televisions digitals… tot un cúmul de coses que tenen moltes lectures.

http://www.npg.org.uk/freudsite/