MEDIUMS. COL.LECTIU DUDA. CONVOCATÒRIA /UNZIP 2020. Modalitat Art i Educació

El projecte «Mediums» (https://www.elprat.cat/cultura/unzip-arts-visuals) és la proposta del col.lectiu DUDA format per Clara Piazuelo, Belén Soto, Sonia G.Villar i Sarai Cumplido. Aquest projecte es desenvolupa dins la modalitat d’Art i Educació de la Convocatòria /UNZIP 2020 que coordina  l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Aquesta acció és acompanyada per Roc Dominguez, Marta Rossell i membres de l’escola.

«Mediums» una exploració col·lectiva sobre l’invisible, és una proposta d’aprenentatge i investigació al voltant de l’invisible i la màgia, entesa sota una perspectiva ecofeminista i política. Per a això comptarem amb la col·laboració de 5 persones del Prat que ens ajudaran a connectar amb els seus respectius contextos i amb la màgia des de múltiples acostaments: herbologia, rituals, connexions amb l’invisible, comunicació amb animals no-humans i altres formes de vida, oracles, pràctiques de presència, tarot, runes, animisme, escolta profunda, alquímia … tot això no com una forma més de consum mercantilista sinó com pràctiques de resistència de la violència capitalista heteropatriarcal.

La formalització del projecte finalitzarà entre d’altres accions en la construcció d’un oracle que materialitza el treball i el procés de les trobades i que serveix com a dispositiu de contacte i mediació del projecte en la ciutat.

Del 21/10/2020 al 29/01/2021

De dilluns a divendres de 17 a 20 h

Activitat gratuïta

Espai expositiu La Saleta, al Centre Cultural El Remolar 3er pis

4ª reunió de Intercentres 2019 – Interseccions – Escola d’Arts del Prat.

Cuarta reunió de Intercentres en el context de Interseccions a l’Escola d’Arts del Prat. #EntornAprenentatge d’#ArtsVisuals d’#IntersECCions. Aquesta trobada la nostra avaluació de fi de curs, amb un berenar acompanyat amb jocs de taula, proposa crear un espai distès i comunicatiu per compartir moments viscuts a potenciar i d’altres a millorar. Així mateix a partir d’una dinàmica de joc de taula dissenyat per l’equip d’Interseccions Arts Visuals, proposem empatitzar amb companys/es i alumnat amb l’objectiu de que els i les alumnes ajudin a dissneyar el projecte per tal de treballar les voluntats i les necessitats a resoldre dins el marc escolar.

#elpratonelmoncanvia#elprat

AMB VEU DE DONA – ESCOLA RAMÓN LLULL – INTERSECCIONS (Curs 2018-2019)

La proposta d’IntersECCions amb l’escola Ramon Llull enguany ha consistit en un gir epistemològic i metodològic en la matèria de visual i plàstica a tots els cursos d’infantil i primària de l’escola. Per això, es va començar fent una formació de tres mesos on l’educadora del proojecte d’Arts Visuals i les mestres de visual i plàstica de l’escola Ramon Llull compartiren què entenien per projecte artístic i imaginaren com desenvolupar-ne un amb cada curs. La temàtica es va centrar en les dones artistes. Així, cada cicle va escollir una artista a partir de la qual crear un projecte artístic que durés el 2n i 3r trimestre: cicle infantil va treballar amb la poetessa Joana Bel; cicle inicial amb Ana Mendieta; cicle mitjà amb la Judith Scott i la Chiharu Shiota; i cicle superior amb l’Annie Leibovitz.

Els projectes artístics es van entendre com:

1. Espais d’experimentació, amb classes més performàtiques, posant atenció als diferents sentits i sensacions.
2. On en comptes de ‘fer a la manera de l’artista’, es van establir diàlegs creatius amb les artistes escollides. 
3. Treballar tenint en compte els interessos i sabers dels estudiants.
4. Fomentar sinèrgies, col·laboracions i diàlegs entre diferents cicles i classes.
5. Intervenir als espais de l’escola. 

A les acaballes del curs des del projecte d’Arts Visuals es presenta una proposta de tancament reflexiu i formalització final al llarg del maig, culminant en la Setmana Cultural de l’Escola (del 27 al 31 de maig). D’aquesta manera van començar uns pilotatges a la Ramon Llull on el protagonisme el van tenir els/les estudiants. La intenció va ser per una banda, crear un espai on tots els grups poguéssin fer un tancament del projecte, reflexionant a través de mètodes artístics com va estar el seu trànsit per la matèria de visual i plàstica. I, per l’altra, no només que els estudiants es donessin un moment d’aturada per reflexionar sobre tot allò que van aprendre, què i com els va afectar, sinó també que fessin un petit exercici d’autoorganització, s’obrissin a la imaginació i s’autoritzessin a crear relats sobre els seus aprenentatges.

A la setmana cultural es proposen diferents tallers alhora que es conviden artistes o bé a mode de cloenda, o bé per obrir els estudiants a altres mirades sobre l’art i els projectes en els que han estat treballant. A cicle infantil es convida a la poetessa Joana Bel; a cicle inicial a l’artista Sonia Ferragut; a cicle mitjà algunes representants de l’Associació les puntaires del Prat; i, finalment, a cicle superior la fotògrafa i escultora Clara Gassull. En quant als tallers, es proposa: una encintada pel pati de l’escola amb l’objectiu de fer visible les diferents col·laboracions que s’han donat entre cicles; fer un tapís a la tanca de l’escola a partir de les cintes tallades, on hi ha representades activitats i aprenentatges dels estudiants que es donen dins i fora de l’escola; plantar un arbre empeltat com a símbol de les sessions d’intercentres dutes a terme amb les diferents escoles implicades en el projecte d’arts visuals.

Ja tenim cartell guanyador SANT POLLIN 2019!

? Finalment, el cartell triat entre els sis finalistes del concurs del cartell Sant Pollín 2019 ha estat… ???

«EL POLLO DELS DIABLES» de Victor Van Oort García!!!

Enhorabona al guanyador!!! I felicitats a la resta de finalistes!! ??????

Aviat anunciarem quan es realitzarà l’acte de lliurament dels premis. ?

Gràcies a tots/es per participar.✨✨✨

#santpollin #associacioamicsartprat #escoladartsprat #elprateducacio#elpratcultura

JA TENIM ELS 6 FINALISTES! Concurs millor cartell de les festes de Sant Pollín 2019

Queda tancat el període de votació popular en Facebook per a triar els sis finalistes del concurs millor cartell de les festes de Sant Pollín 2019. S’han eliminat els vots d’aquelles persones que han escollit a més d’un cartell, tal com es va indicar en les bases. Per tant, els sis cartells que han obtingut més votacions són:

POLLO FIESTERO – 106 vots
VIVO ESTRESADA – 103 vots
EL SUBMUNDO DE LOS POLLITOS – 83 vots
CORRE, CORRE QUE VIENE EL POLLO – 70 vots
EL POLLO DELS DIABLES – 45 vots
POLLETRES – 37 vots

Demà dimarts dia 21 a les 18h, un jurat professional es reunirà a l’Escola d’Arts del Prat per a triar el cartell guanyador d’aquest any 2019.

Gràcies a tots per participar i enhorabona als finalistes!!! #santpollin#associacioamicsartprat#escoladartsprat#elprateducacio#elpratcultura

https://www.instagram.com/p/Bxrj8ByoDo6/?utm_source=ig_web_copy_link

CAÇADORS DE MIRADES -ESCOLA PEPA COLOMER – INTERSECCIONS (Curs 2018-2019)

Caçadorxs de mirades és un projecte dissenyat i gestionat en el marc del Projecte Interseccions de l’Ajuntament del Prat de Llobregat en l’àmbit de les Arts Visuals i que es desenvolupa al barri de Sant Cosme durant el curs 2018/19 amb la participació de l”Escola d’Arts del Prat, l’Escola d’Arts en Viu i el PASC (Pla d’Actuació Sant Cosme).

Situat a l’escola Jaume Balmes, la proposta funciona com a eix vertebrador del teixit de vincles comunitaris que s’han anat accionant al llarg del procés. Al llarg dels itineraris que s’han traçat, s’han activat tot un seguit de connexions amb agents i entitats del barri que han col·laborat per tal de donar forma a aquest entramat de relacions a partir de caixes que, enviades a diferents punts assenyalats en un mapa, han actuat com a contenidors d’històries de vida i mirades sobre el barri.

Posteriorment les caixes han aterrat a l’escola amb tot un seguit d’objectes que s’han treballat com a elements pedagògics, desplegant una sèrie de qüestions i inquietuds que l’alumnat ha formalitzat en forma d’entrevista i que han culminat en trobades entre diferents grups del centre educatiu i persones del barri. Aquestes trobades han teixit una experiència d’acollida, afecte i coeducació, on s’han pogut compartir mirades i qüestions d’interès comú entorn de la multiculturalitat, l’associacionisme i la convivència en comunitat.

Amb tot el material obtingut, el projecte ha impulsat i gestionat la construcció de l’arxiu Caçadorxs de mirades amb l’objectiu de dotar al barri de Sant Cosme d’un relat alternatiu allunyat de l’estigma, visibilitzant el valor de l’experiència col·lectiva i el procés comunitari viscut durant el projecte. Mitjançant la continuïtat en la suma de material i gestionant-se per PASC (Pla d’actuació ….), es configura un arxiu viu i obert que convida a la participació ciutadana per multiplicar les mirades que possibiliten construir noves narratives i relats que donen sentit a la història invisible del barri.

Aquesta activitat, que es va realitzar a l’Escola Jaume Balmes el dissabte 18 de maig a les 10’30h i que va ser oberta a la ciutat, va comptar amb una instal·lació amb les imatges que contenien les capses dels interlocutors que han participat en el procés del projecte i un itinerari dins el mateix centre recreant l’experiència viscuda.

http://cosmepolitan.elprat.ppe.entitats.diba.cat/projecte/

Proximitat | Cartell dia internacional de l’Alzheimer

CARTELL DIA INTERNACIONAL DE L’ALZHEIMER

El treball dut a terme per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat, ha estat molt important, al Prat i a la comarca, l’esforç de l’associació ha estat pioner per sensibilitzar i promoure els recursos tan necessaris perquè la qualitat de vida sigui el millor possible. Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora al voltant del 21 de setembre, al Prat, s’organitzen tot un cicle d’activitats per sensibilitzar la població.

Dins aquest marc i recuperant la bona relació que el curs passat l’Espai d’Art Midgard va teixir amb l’associació de familiars de malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat (AFA),l’Escola d’Arts del Prat va agafar el repte de dissenyar al nou cartell pel dia internacional de l’Alzheimer durant el curs 2016/17.

En aquest cas, va ser el taller d’iniciació al dibuix qui va treballar la proposta com una oportunitat d’iniciar-se en els conceptes de disseny, composició i il·lustració des de la visió d’un “encàrrec” real.

Fruit d’una xerrada entorn la malaltia on va participar el Centre ALOIS del Prat i le idees que cada alumne ha anat gestant al llarg del curs, han sorgit diferents propostes il.lustrades, algunes de les quals s’hi han afeguit i han estat confeccionades per alumnes del grup de còmic junior i de l’Espai d’Art Midgard.

El resultat d’aquest treball es pot veure en l’exposició organitzada per l’AFA Baix Llobregat al Centre Cultural ElRemolar, 2on pis el dia 18 de septembre a les 18.30 hores.

Curs | Taller d’Art d’ Escultura

El taller d’Escultura s’estructura en diferents nivells o grups de treball.

Un primer nivell on s’ofereixen els coneixements necessaris per a la manipulació dels materials. Es plantejen
investigacions i formalitzacions de volums, relacionats amb les tècniques i concepcions clàssiques de la disciplina.
S’introdueixen investigacions sobre els materials diferents, que interessen als alumnes, desenvolupant un labo-
ratori d’ eines i procediments al voltant dels mateixos.

En els grups més avançats es generen projectes d’art contemporani en el que s’acompanya a l’alumne a trobar
els recursos conceptuals, materials i tecnològics per anar processualment desenvolupant el seu treball, vinculat
a la seva experiència, posicionament i reflexió dins de la societat , l’entorn local o la globalització.

Es desenvolupant metodologies vinculades a pedagogies crítiques i postmodernes per desenvolupar l’esperit
crític i creatiu de l’alumne.

.

Proximitat | Residència Tamariu

“EXPERIÈNCIA PILOT AMB LA RESIDÈNCIA TAMARIU”

Enguany l’Escola d’Arts del Prat ha iniciat una nova experiència educativa, conjuntament amb la Residència Tamariu. S’han realitzat, al llarg de 5 sessions conduïdes per l’educadora Olga Merchán, un munt d’activitats on es fomentava l’experimentació a fi d’iniciar-los a la pràctica artística.

Les persones participants s’han iniciat en la barreja pictòrica, en l’estampació… A més,d’experimentar noves formes de donar color i composar als seus dibuixos: els pinzells, les esponges, els globus…

Alguns dels resultats d’aquesta experiència els heu pogut veure a l’Exposició XLI Exposició col•lectiva d’artistes del Prat, que està tentint lloc del 21 de juny al 23 de juliol de 2017 al Centre d’Art Torre Muntadas.

.

Proximitat | Cartografiem el Mercat del Remolar

“CARTOGRAFIEM EL MERCAT DEL REMOLAR”
És un projecte transversal que reflexiona sobre el territori a partir de les eines que ens donen les pràctiques artístiques contemporànies.
Amb aquest projecte hem volgut desenvolupar una visió reflexiva de l’entorn, per això hem agafat un element de dinamització i de referència clau en el territori: el Mercat del Remolar.
Els alumnes del IES Baldiri Guilera han posat en valor les històries de les persones que l’habiten, agafant dades de botiguers i usuàris i concretant aquestes dades amb diferents obres fetes en llenguatge plenament contemporani: il.lustracions fetes amb stencil (en format de cartells) on es reflecteixen les realitats del Mercat del Remolar.
Aquest projecte s’ha desenvolupat dins el primer trimestre del curs acadèmic 2016-17. Per dur-l’ho a terme s’ha construït un lligam de col.laboració entre IES Baldiri Guilera, l’Escola d’Arts del Prat i els botiguers i botigueres del Mercat del Remolar.

.

Proximitat | 4 Raons La Capsa

Projecte 4 Raons: Mazoni

Dins el cicle 4 Raons de la Capsa, coordinat per Jordi Oliveras, se’ns va proposar dur a terme un projecte participatiu amb al músic Jaume Pla (Mazoni).

El resultat d’aquest procés, va ser un concert a la Capsa on Jaume Pla (Mazoni) va aconseguir fer una hibridació entre el continguts de les seves cançons i els relats de l’alumnat. Aquests l’hi explicaven la seva vinculació amb un objecte dins el marc del projecte de joieria: Edició d’un somni.

Edició d’un somni va néixer com un projecte transversal destinat als alumnes adults de l’escola. Es tractava de donar l’oportunitat de dissenyar una joia contemporània, partint d’un objecte trobat i el seu rastre,a partir d’investigar materials nous o inusuals en la joieria convencional.

Aquí us deixem unes fotografies del procés col.laboratiu.

.

Regala original | Caixa regal 25 €

 

caixaregal2014

COM FUNCIONA LA CAIXA- REGAL

1. Has de fer un regal especial? Si coneixes algú major de 16 anys i vols fer un regal original, Tria la CAIXA AQUÍ L’ART ÉS UN REGAL

2. Com pots aconseguir la CAIXA-REGAL? Per només 25 € compra-la a l’Escola d’Arts del Prat.

3. A gaudir del tast! La persona que rebi la CAIXA-REGAL haurà d’apuntar-se presencialment* al curs desitjat a fi de reservar l’horari desitjat (taller de dibuix (gravat), taller de pintura, taller d’escultura, taller de ceràmica i taller de joieria i esmalts).

4. I ja està! Amb aquest tast tindràs tot un mes, amb materials bàsics inclosos, per viure l’art en primera persona.

5. Bescanviable fins el mes de maig del 2016.

– – – –

*Oficines de l’Escola d’Arts del Prat: c. Ramón Llull 12-16 / 08820 El Prat de Llobregat.
+ info: 933 70 85 01

 

Proximitat | Dia Mundial dels Ocells

El Dia Mundial dels Ocells

Prop de 400 persones van participar a les activitats del Dia Mundial dels Ocells que es van dur a terme als Espais Naturals del Riu. Des de les 10 del matí i fins passades les dues del migdia no hi va haver un moment de descans si el que es pretenia era participar en tots els actes organitzats pel Consorci del Delta del Llobregat, amb la col·laboració d’altres entitats locals com la Fundació Catalana de l’Esplai i el suport de l’Ajuntament.

L’Associació d’Amics de l’Art del Prat va organitzar un taller de papiroflèxia, on el públic va poder descobrir a través d’aquesta tècnica ancestral oriental algunes de les espècies que s’amaguen al nostre territori.

.

Proximitat | OPENDAYS Festa de Portes Obertes de l’Escola d’Arts del Prat

Openday 2015

Amb l’organització d’aquesta jornada (18, 19 i 20 de junyt), l’Associació d’Amics de l’Art del Prat, dona a conèixer a tots els ciutadans els espais de l’Escola d’Arts, l’equip de professionals que tenen al seu abast i també els projectes artístics que s’han desenvolupat durant el curs 2014-2015.

Enguany, l’Escola d’Arts del Prat, ha posat en marxa una línia de treball que vol aproximar la pràctica artística dels artistes locals als alumnes i a la ciutadania del Prat. Per això, en aquesta ocasió hem convidat a l’artista Marisa Parrilla a preparar una proposta artística adreçada a la ciutadania, agafant com a punt de referència l’exposició que va fer a l’Escola titulada “Pop Meat”, en la qual feia una reflexió entorn l’estètica de presentació de les carns sota una línia de tractament pictòric Pop. Aquesta proposta, també anava acompanyada d’una instal•lació de l’artista, ubicada al Mercat del Remolar. El resultat d’aquest taller adreçat a infants, joves i adults ha donat lloc a un concurs. Els guanyadors gaudiran d’un trimestre de l’Escola gratuït.

Les persones afortunades han estat:
– Categoria infantil: Alba Perez
– Categoria juvenil: Violeta Ezcurra
– Categoria d’adults: Erico Pesin

Finalment, destaquem la presència de l’Associació Hip Hop Prat, que amb les seves coreografies han dinamitzat la jornada.
Amb aquesta jornada hem volgut fer visible el què és pot arribar a realitzar quan es posa en joc el llenguatge artístic, trencant d’aquesta manera prejudicis i tòpics que envolten en moltes ocasions l’art i la seva pràctica.

Esperem que hagueu gaudit amb nosaltres d’aquesta nova experiència Openday!

Programa
DIJOUS 18 – DIVENDRES 19
A l’Escola d’Arts del Prat
17.30 a 20 h Visita i Portes Obertes

DISSABTE 20
A la Zonilla
11 h Intervenció artística a càrrec de l’artista Marisa Parilla
12.30 h Espectacle de HIP HOP càrrec de l’Associació Hip Hop el Prat

A l’Escola d’Arts del Prat
11 a 14 h Portes Obertes


Fotografies Opendays 2015


Fotografies del concurs 2015

Proximitat | II Festa del Riu

LA FESTIVITAT ALS ESPAIS NATURALS DEL RIU, UN ESPAI IMAGINARI

Durant aquesta jornada,l’Escola d’Arts del Prat amb la col.laboració del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat, han desenvolupat una activitat que vol potenciar la imaginació dels infants i construir col.lectivament un espai «natural» fet a partir del treball col.lectiu.

Els infants amb l’ aplicació i modulació de la papiroflèxia han construït animals (granotes) i elements de la natura (flors i nanúfers) i els han anat col.locant en el espai natural imaginari.

En aquesta experiència han participat més de 75 infants del Prat de Llobregat.

Va valdre la pena passar calor, oi?

.

Proximitat | Visita Escola Jacint Verdaguer | Projecte Vivim l’Art

Visita de l’Escola Jacint Verdaguer a l’Escola d’Arts del Prat

Aquest any, l’Escola Jacint Verdaguer del Prat ha tingut com a projecte de curs “Vivim l’Art”. Gràcies a ell, els infants s’han aproximat a diferents creadors com: Pollock, Kandinsky, Dalí, Miró, entre d’altres.

Degut a la necessitat d’anar més enllà d’artistes d’avantguarda i a fi d’introduir l’experiència viva d’un artista pratenc, les mestres dels grups de P3, P4 i P5 van trobar molt oportú fer una activitat col•laborativa amb nosaltres.

Davant aquesta petició, tot l’equip de l’Escola d’Arts del Prat es va posar a treballar per fer una proposta atractiva on els infants entressin en contacte amb un artista del Prat. I que la creadora els hi expliqués en directe la seva manera de treballar.

Així, l’Olga Merchán, creadora i artista del col•lectiu “Charito Calambre” els hi va explicar com s’havia format, amb què treballava (pintura, escultura..), quins materials utilitzava, quins eren els seus referents …Per fer-ho, va generar una dinàmica de participació col•lectiva. I una explicació pràctica del seu treball. Podeu trobar més informació d’aquesta artista a: www.olgamerchan.wordpress.com

Finalment, la directora de l’Escola, els hi va fer una visita guiada pel centre, on els propis alumnes de l’Escola els van deixar interactuar amb les seves pròpies creacions. I abans de tornar cap a la seva escola, cada nen i nena va rebre una sorpresa a fi que poguessin continuar descobrint i aprenent entorn l’Art i els artistes del Prat.

L’experiència va ser viscuda per 180 infants de l’Escola Jacint Verdaguer. Nosaltres ens ho vam passar molt bé!

.

Proximitat | Visita del Col·legi Kostka – Jesuïtes de Gràcia | Esmalts al foc i gravat

VISITA DEL COL.LEGI KOSTKA A L’ESCOLA D’ARTS DEL PRAT

A l’Escola d’Arts del Prat, conceptualitzem i oferim activitats personalitzades, adreçades a escoles i instituts, amb l’objectiu de reforçar els coneixements d’art, que es treballen des de les institucions educatives més formals.
A més, dissenyem activitats personalitzades amb l’objectiu d’ampliar perspectives, maneres de treballar que sovint no es poden treballar des dels propis centres educatius Un exemple, és l’experiència que va tenir lloc, el passat 18 d’abril.
Els alumnes del Batxillerat Artístic de l’Escola Kostka de Barcelona, van fer dos cursos de 4 hores a l’Escola d’Arts del Prat. Els Alumnes de 1r Bat, van fer Joieria amb esmalts al foc i també gravat (monotípies), tenint com a base una planxa de linòlium . En aquest bloc de l’escola podeu veure com van viure aquesta nova experiencia http://artkostka.blogspot.com.es

Proximitat | Pratijoc’14

Taller de Fotogrames 

Enguany hem participat al Pratijoc’14, on es duien a terme activitats  relacionades amb al món del cinema. Per aquest motiu, l’AAAP ha organitzat un taller de fotogrames on infants de 5 a 12 anys havien de crear plàsticament un fotograma (de manera individual), basant-se en una història fílmica. El resultat de l’unió dels diferents fotogrames ha estat l’articulació d’una història col·lectiva: “La Dúnia i els estels”.

La història de la “Dúnia i els Estels”

 La Dúnia es va aixecar un matí com un altre qualsevol.  Pensava que seria un dia normal i corrent. Però no va ser així … En despertar-se es va adonar que no hi havia llum a la seva habitació. Era estrany perquè la Dúnia no baixava del tot la persiana quan dormia. L’hi agradava veure la llum al despertar-se.

 Quan va veure que no hi havia llum i que ja eren les 9 del matí, va sortir ràpid del llit. Va obrir la seva finestra ràpidament. Quina sorpresa!! No s’ho podia creure, era de nit però havia de ser de dia… No entenia com havia pogut passar, per què tot estava fosc?? Semblava com si algú hagués apagat la llum del Sol.

 Es va quedar pensant una estona a la seva cadira preferida i va trobar una solució. A la Dúnia li agradaven molt els estels, els planetes i tot el que té a veure amb el món màgic del cel. Va pensar que intentaria fer que la nit fos més llarga. Transformaria el dia fosc amb una nit màgica amb molts estels.

 Decidit! Crearia un mar d’estels!

 Es va dirigir al seu racó de llibres, on tenia alguns d’astronomia. En ells sortien moltes fotos de planetes i estels. Va obrir el seu llibre preferit i va trobar una fotografia de la constel·lació de l’Óssa Major. Va deixar el llibre en una cadira. Va tancar els ulls i es va concentrar molt. Es va imaginar com podia pintar els estels.

 Va obrir els ulls. De sobte, va notar que tenia un pinzell entre els seus dits. Era un pinzell màgic!!Va tancar els ulls de nou i va imaginar com podia pintar els estels en el cel. Ho va provar i es va sorprendre molt. Podia fer-ho!: El pinzell pintava!!!

 Va  pintar l’ Óssa Major!! L’hi va quedar molt bé. Va fer el famós “carro”.De sobte, va escoltar com els seus veïns i veïnes cridaven d’alegria. Havien vist aparèixer l’ Óssa Major i com la llum dels estels il·luminava aquell dia tan estrany.

 La Dúnia es va alegrar molt i va agafar de nou el llibre per pintar més estels. Va buscar més constel·lacions. I va trobar la constel·lació d’ Orió. Llavors la Dúnia va tancar, una altre vegada, els ulls. Va començar a pintar de nou amb al seu pinzell màgic. La il·luminació va començar a créixer. Cada cop i havia més estrelles i més punts brillants…

 En veure la nit tant màgica i amb tanta llum, es va recordar del seu pintor preferit. Era Vicent Van Gogh!!

Vincent Van Gogh!! L’hi agradaven els seus cabells ataronjats, els seus ulls grans i clars… La seva professora els hi havia explicat molts coses d’ aquest pintor holandès. L’obra que més l’hi agradava d’ell era: “La nit estelada”. Aquesta obra l’hi agradava molt perquè Van Gogh havia aplicat diferents tonalitats de blau per representar el cel i a l’extrem dret havia pintat una lluna en forma de sol.

 Això, va fer pensar molt a la Dúnia. Ella havia estat capaç de crear una obra d’art però no havia utilitzat un llenç, sinó el propi cel.

 La seva imaginació la feia estar intranquil·la, ja que la Dúnia sabia que el Sol també era molt important i volia recuperar-l’ho. Necessitava transformar aquest dia tan estrany. Es va asseure en la seva cadira preferida pensant com fer-ho. De sobte, se l’hi va aparèixer Vincent Van Gogh i l’hi va parlar a l’oïda….

Jo, si fos tu, recuperaria el Sol fent…

I de sobte,  RIIIINGGG RINNNGGGGG!!! Dúnia és hora d’aixecar-te!! Has d’anar a l’escola!!

La seva mare, l’hi havia obert la porta de la seva habitació i la Dúnia podia veure com la llum tornava a brillar. Tot tornava a ser normal, estava amb al seu pijama dins el llit. Havia estat un somni. Havia tingut un somni molt  màgic!!!

Fi 

.

Proximitat | Disseny Cartell 41èna Fira Avícola del Prat

41èna FIRA AVÍCOLA EL PRAT DE LLOBREGAT

Enguany, l’Escola d’Arts del Prat ha tingut l’honor de dissenyar el cartell i les aplicacions de la 41èna Fira Avícola del Prat i de la Mostra d’Entitats, per fer-ho ha comptat amb la col·laboració dels alumnes, docents de l’Escola i membres de l’Associació d’Amics del Prat.

Aquest treball creatiu col·laboratiu s’ha basat amb els valors de la nostra entitat: col·lectivitat, diversitat, participació, democràcia i teixit creatiu. La resposta ha estat fer un “gall exquisit” a partir de combinar 24 propostes. Així, han sorgit uns galls exquisits formats per diversos autors que els podreu veure a les diferents aplicacions gràfiques de la Fira i la Mostra.

http://www.amicsartprat.org/firaavicola2014/firavicola_laimatge.html

Proximitat | Setmana dels drets de la Joventut

Setmana dels drets de la Joventut

29 i 30 de desembre 2014
La Núria Inés i David Faure (docents de l’Escola d’Arts del Prat), amb la col·laboració de la Fundació catalana de l’Esplai, han realitzat un taller i una batucada de tambors per visualitzar les conclusions del procés reflexiu entorn els Drets de la Joventut, on han participat més de 260 joves, alguns arribats de diferents parts d’Europa.
El dissabte els joves van plasmar les seves conclusions en un relat gràfic i es van construir instruments de percussió de cartró. Més tard, es van traspassar els relats gràfics als mateixos tambors, convertint-los en dispositius de comunicació gràfica i sonora. Per finalitzar el dia, es va  fer una petita composició musical creant una banda de batucada amb tambors de cartró.
El diumenge es van incloure 200 joves més i vam sortir al carrer, fent una batucada sonora. A l’Escola Jaume Balmes ens vam unir amb al grup de percussió de Diables del Prat i vam tocar conjuntament. Finalment,vam fer un mapa conceptual usant els tambors sonors com a mitjà per plasmar les problemàtiques d’aquests/tes joves.
Aquí us deixem algunes fotografies d’aquella jornada! 

.