Proximitat | Cartografiem el Mercat del Remolar

“CARTOGRAFIEM EL MERCAT DEL REMOLAR”
És un projecte transversal que reflexiona sobre el territori a partir de les eines que ens donen les pràctiques artístiques contemporànies.
Amb aquest projecte hem volgut desenvolupar una visió reflexiva de l’entorn, per això hem agafat un element de dinamització i de referència clau en el territori: el Mercat del Remolar.
Els alumnes del IES Baldiri Guilera han posat en valor les històries de les persones que l’habiten, agafant dades de botiguers i usuàris i concretant aquestes dades amb diferents obres fetes en llenguatge plenament contemporani: il.lustracions fetes amb stencil (en format de cartells) on es reflecteixen les realitats del Mercat del Remolar.
Aquest projecte s’ha desenvolupat dins el primer trimestre del curs acadèmic 2016-17. Per dur-l’ho a terme s’ha construït un lligam de col.laboració entre IES Baldiri Guilera, l’Escola d’Arts del Prat i els botiguers i botigueres del Mercat del Remolar.

.

Proximitat | 4 Raons La Capsa

Projecte 4 Raons: Mazoni

Dins el cicle 4 Raons de la Capsa, coordinat per Jordi Oliveras, se’ns va proposar dur a terme un projecte participatiu amb al músic Jaume Pla (Mazoni).

El resultat d’aquest procés, va ser un concert a la Capsa on Jaume Pla (Mazoni) va aconseguir fer una hibridació entre el continguts de les seves cançons i els relats de l’alumnat. Aquests l’hi explicaven la seva vinculació amb un objecte dins el marc del projecte de joieria: Edició d’un somni.

Edició d’un somni va néixer com un projecte transversal destinat als alumnes adults de l’escola. Es tractava de donar l’oportunitat de dissenyar una joia contemporània, partint d’un objecte trobat i el seu rastre,a partir d’investigar materials nous o inusuals en la joieria convencional.

Aquí us deixem unes fotografies del procés col.laboratiu.

.

Regala original | Caixa regal 25 €

 

caixaregal2014

COM FUNCIONA LA CAIXA- REGAL

1. Has de fer un regal especial? Si coneixes algú major de 16 anys i vols fer un regal original, Tria la CAIXA AQUÍ L’ART ÉS UN REGAL

2. Com pots aconseguir la CAIXA-REGAL? Per només 25 € compra-la a l’Escola d’Arts del Prat.

3. A gaudir del tast! La persona que rebi la CAIXA-REGAL haurà d’apuntar-se presencialment* al curs desitjat a fi de reservar l’horari desitjat (taller de dibuix (gravat), taller de pintura, taller d’escultura, taller de ceràmica i taller de joieria i esmalts).

4. I ja està! Amb aquest tast tindràs tot un mes, amb materials bàsics inclosos, per viure l’art en primera persona.

5. Bescanviable fins el mes de maig del 2016.

– – – –

*Oficines de l’Escola d’Arts del Prat: c. Ramón Llull 12-16 / 08820 El Prat de Llobregat.
+ info: 933 70 85 01

 

Novetats | Concurs d’Arts Plàstiques i Visuals Escola d’Arts

CONCURS D’ ARTS PLÀSTIQUES I VISUALS A L’ ESCOLA D’ ARTS DEL PRAT

En aquest concurs s’han presentat dos propostes artístiques que reflexionen entorn la realitat canviant de la nostra ciutat.

PROPOSTA 1: Los recuerdos cada vez son más difusos
José Luís Fernández Parralo
Oli sobre tela

La ampliación del aeropuerto a supuesto una considerable reducción de los campos en los que yo correteaba de pequeño de los que sólo me queda el recuerdo. Y ahora cuando veo la cola de los aviones moverse por encima de los arbustos, no puedo evitar percibirlos como una amenaza y tener  la sensación  que son aletas de tiburones que están devorando el Delta y que en cualquier momento pueden atacar de nuevo.

PROPOSTA 2: El Arte de Amar
Col·lectiu PerformArt
Obra teatral

Una pareja ha sido descubierta en un museo contemporáneo. Los interrogan, descubriendo una historia mágica, donde la fantasía es la protagonista.  Retrocediendo en el tiempo, el subinspector recuerda los tiempos en los que su padre llegó al Prat por primera vez y crea una reflexión hacia donde ir. El Arte, la imaginación y el mundo mágico es el mejor futuro que podamos desear, creémoslo entre todos.

 

 

Novetats | Casal d’Estiu a l’Escola d’Arts del Prat 2014

.

Horari del casal d’ estiu

De dilluns a divendres de 9:00 a 13:30 hores

Del 30 de juny al 25 de juliol

Preus 

1 setmana: 65 € (material inclòs)

2 setmanes: 123 € (material inclòs)

3 setmanes: 174 € (material inclòs)

4 setmanes: 218 € (material inclòs)

Descripció dels tallers 

Us proposem activitats artístiques i creatives conduïdes per artistes. Es treballa a partir de projectes transversals on s’ inicia al infant en el procés de creació i tot el que aquest inclou: la presa de decisions, el diàleg i l’ elaboració del treball final. Al finalitzar al casal, els infants hauran après a experimentar amb els diferents llenguatges plàstics i formalitzar idees.

Estiu artístic pels petits (4 a 6 anys)

Estiu artístic pels infants (7 a 9 anys)

Estiu artístic pels joves (10 a 13 anys)

En el casal es treballen 3 àrees:

Laboratori artístic: Espai on es potencia la curiositat a partir de l’us de la sorpresa i la pregunta. Els infants generen projectes i creen objectes artístics on apliquen diferents llenguatges plàstics. La creativitat i l’ experimentació són els dos eixos principals d’ aquest espai.

Construcció: Taller on es posa en pràctica el concepte de tridimensionalitat, tenint en compte aspectes compositius com el volum, l’espai, la forma, la matèria i la textura. Es treballa a partir d’ aplicar diferents materials i suports.

Expressivitat corporal: Espai on els infants experimenten amb la creació efímera i utilitzen el seu propi cos com a suport d’expressió d’ emocions i sentiments. En aquest taller es potencia el treball en equip i es fomenta el joc com a mètode d’ aprenentatge.

De forma transversal a tots els tallers els nens i les nenes s’ aproximaran a moviments i artistes de la història de l’ art amb l’ objectiu de mirar la seva quotidianeitat des d’una perspectiva nova i/o diferent. 

 

Jornades Pedagògiques de l’AAAP | 3era sessió. 28 de març

Interessant presentació de Luis J. Higueras, soci de la nostra entitat, dissenyador gràfic autònom i responsable de la comunicació visual del projecte /UNZIP que coordinem des del Centre d’Art Torre Muntadas.
En Lluís va desplegar un exhaustiu anàlisi del context en que es desenvolupa la tasca de l’escola i va esbossar possibles formes d’aprofitar les oportunitats que aquest context ens ofereix.

Posteriorment es va presentar la tasca que realitzen dos mestres de l’escola que malgrat tenir una vinculació professional força diferenciada amb l’entitat coincideixen en abordar disciplines molt específiques: Encarna Boada ( Iniciació a l’Esmaltació al Foc sobre MetallPerfeccionament d’Esmalts al Foc sobre Metall i Joieria Contemporània a la Cera perduda i Metall ) i Francesc CànovasCinema ).

Finalment, i després de la posada en comú dels debats per grups, el nostre convidat setmanal va tancar la sessió. Aquesta setmana es tractà del professor del departament de pintura de la facultat de Belles Arts en Pep Montoya, que assenyalà la excepcionalitat de la infraestructura de la que disposem i ens convida a plantejar la possibilitat de generar estudis homologats.

Jornades Pedagògiques de l’AAAP | 2a sessió. 21 de març

El divendres 21 de març varem trobar-nos per segona setmana consecutiva dins el marc de les Jornades pedagògiques en les que estem generant una reflexió col·lectiva sobre el model d’escola que volem.

En aquesta ocasió va obrir el foc l’Eva Deza, una de les sòcies més actives de l’AAAP, antropòloga i màster en crítica i comunicació de l’art. L’Eva va fer una interessant reflexió al voltant dels models de coneixement que es posen en joc a l’escola i el valor que aquests tenen i poden tenir en un futur.

Després varen fer una presentació de la tasca que duen a terme dos mestres de l’escola que malgrat la seva recent incorporació a l’equip docent ja han marcat un caràcter propi als seus grups. Es tracta de la Núria Inés (Espai Art Joves i l’Ignacio Nicolás (Introducció Dibuix i Pintura  / Dibuix Perfeccionament /  Còmic i Il·lustració / Model en viu ).

Finalment i després del debat i la posada en comú entre tots i totes les assistents va tancar la sessió en Rafa Milán, gestor cultural inquiet i cap de cultura de l’Ajuntament del Prat, que deixant clar que no venia a parlar en nom de l’ajuntament destacar el potencial que l’escola pot tenir en la posada en pràctica de pedagogies crítiques i la necessitat de recuperar el caràcter associatiu i vocacional que ha tingut el projecte.

A partir d’aquesta segona sessió, i recollint ja aquells aspectes que han anat esdevenint recurrents en les xerrades i debats, hem activat un mapa conceptual que s’anirà completant i modificant al llarg de les sessions que resten i el procés posterior d’anàlisi.

 

Jornades Pedagògiques de l’AAAP | Comencem (sessió 14 de març)

Aquest passat divendres 14 de març varem iniciar un seguit de trobades en les que pretenem generar un espai de debat
sobre el futur model de l’escola d’arts.

Les jornades estan obertes a mestres, alumnes, familiars d’alumnes i socis i sòcies a més de comptar amb la presència
de diverses persones que per la seva experiència i àmbits relacionats amb la tasca que realitzem a l’escola pensem que
poden aportar-hi una mirada interessant.

En aquesta primera sessió hi varem assistir una trentena de persones que en primer lloc varem escoltar les intervencions
del Toni Garcia (soci i president de l’AAAP), el David Faure (Experimenta amb l’ Art i Famílies Creatives ) i
l’Olga Merchán (Espai Art Infants Introducció Dibuix i Pintura) per després iniciar un profitós debat i posada en comú
en el que es varen posar sobre la taula ja algunes propostes clares com són la possibilitat d’especialització de l’escola i el
treball transversal entre grups-classe.

El tancament de la sessió va anar a càrrec de la convidada Carla Padró (docent i investigadora al Departament de
pedagogies culturals de la facultat de Belles Arts de Barcelona) que en convidà a valorar el potencial de l’escola i
literalment a «pensar en gran».

Divendres vinent seguirem.

Novetats | Projectes artístics en residència

PROJECTES ARTÍSTICS EN RESIDÈNCIA 

La Residència és un espai de treball autònom on les persones interessades poden realitzar els seus projectes artístics (dibuix i pintura). L’Escola d’ Arts posa a disposició un espai de treball, on persones majors de 18 anys poden venir a treballar de manera independent. Al finalitzar la residència, l’Escola d’Arts del Prat difondrà en els seus canals de comunicació el procés i l’obra feta.

Requisits: Les persones interessades, han de presentar una petita descripció de l’obra que volen desenvolupar al mes de juliol. Aquest petit dossier explicatiu ha de ser entregat abans del 12 de juny a la secretaria de l’Escola d’Arts del Prat.

Mes de juliol
Horari de treball disponible
Dilluns a divendres de 10 a 13h
Dilluns a Dijous de 17 a 20h

Preu: 180 €

Proximitat | OPENDAY Festa de Portes Obertes de l’Escola d’Arts del Prat

Estem de celebració perquè hem estrenat ESCOLA NOVA i volem que la conegueu.
Per això el proper dissabte 11 de gener us convidem a l’ OPEN DAY, una jornada de portes obertes, on totes les activitats
són gratuïtes i per a tothom.

Activitats de música i art per la canalla, joves i adults
Av. Montserrat amb Carrer Ramon Llull.
de les 11 i fins les 14 h

Amb l’organització d’aquesta jornada lúdica, amb tallers, concerts i activitats de tot tipus, volem oferir a tothom la possibilitat
d’aproximar­se a la creació artística i mostrar les diferents tècniques i llenguatges artístics amb els que poden experimentar a
l’Escola d’Arts de la ciutat.
Ens proposem, per tant donar a conèixer a tots els ciutadans els espais de l’Escola d ’Arts i l’equip de professionals que tenen al
seu abast. En definitiva es tracta de fer extensible la participació en el llenguatge artístic a tot aquell que hi tingui certa curiositat
i interès, fent caure, sempre que sigui necessari, qualsevol mena de prejudici i de tòpics que envolten en moltes ocasions l’art i la
seva pràctica.
L’Escola d’Arts no deixa de ser un espai públic, i per tant troba el seu sentit en l’ús que d’aquest en facin els ciutadans als quals
pertany. Convidem per tant a tots els ciutadans que se n’apropien i l’utilitzin , aprofitant les possibilitats de formació que s’hi
ofereix a partir de la feina dels diferents professionals que treballen, en definitiva al servei de tots nosaltres.

Programa:

11:00
Inundació de l’ Art al carrer
Mostra i Creació Artística (tallers de pintura, ceràmica i esmalts)

11:30
Concert per a petits i grans
Roleguita i Boqueron

12:15
A MetaArtistear­se!
Creació de complements dels següents artístes: Magritte, Mondrian i Picasso
i Maquillatge!

12:30
Actuació de Hip Hop
La Beat Urban
+
Action Painting

13h
Vermut Open Day

1536579_711378478896097_1886661941_n