Escola d’Arts Visuals_ A casa

Malauradament, l’any 2020 s’ha caracteritzat per l’aparició del COVID-19. La pandèmia ha implicat l’aplicació d’unes mesures de protecció i seguretat basades amb la contenció de la transmissió del virus a través de la reducció de les interaccions socials. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya suspenes l’activitat presencial als centres d’educació artística, com és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

En la primera onada, l’Escola d’Arts Visuals va optar per generar una base de dades per conèixer de primera mà la situació tecnològica de l’alumnat i la seva predisposició de fer classes on-line. Aquesta acció va anar acompanyada d’una sèrie de continguts artístics oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu d’oferir i impulsar la cultura a les llars domèstiques. Aquestes activitats culturals es poden veure al nostre canal d’Instagram en obert.

En la segona onada l’Escola d’Arts Visuals ha adaptat tot els seus continguts a formats no presencials mitjançant l’ús de diferents plataformes digitals (zoom, google classroom i whatsapps, principalment) amb l’objectiu que aquesta situació afecti o afectés el mínim possible els processos d’aprenentatge iniciats.

Actualment, continua la situació de crisis sanitària fet que fa necessari l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures que canvien de manera notable el funcionament de la societat, i per tant afecten el sistema organitzatiu i econòmic del projecte cultural de la nostra entitat: l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Les entitats culturals catalanes,com la resta d’empreses del país, estem patint les conseqüències directament derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 que afecta a la continuïtat del nostre projecte cultural.

Tot i així, l’Escola d’Arts Visuals del Prat esperem recuperar-nos en breu, hi ha una predisposició per donar un nou impuls a l’escola, reforçant-la amb noves experiències artístico-educatives que engrandeixin els sabers de les persones. Ja que més que mai, hem palpat que la cultura és un dret i un bé necessari per viure.

Comença el curs 2019-2020 a l’Escola d’Arts del Prat!

El nou curs 2019-2020 va començar amb molta energía i il·lusió als diferents Espais d’Art i Tallers de l’Escola d’Arts del Prat.

Igualment, l’Escola d’Arts del Prat comença a co-dissenyar els projectes d’ arts visuals que es desenvoluparan als centres educatius del Prat dins el programaInterseccions (Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola Can Rigol, Escola Jaume Balmes).

https://www.instagram.com/p/B2kF8ouoM9V/
https://www.instagram.com/p/B3BktywIu0j/
https://www.instagram.com/p/B4ANcRHIUfz/
https://www.instagram.com/p/B3u0oSAIMwA/
https://www.instagram.com/p/B2oGQU-JhrH/
https://www.instagram.com/p/B2oZRanJkZf/
https://www.instagram.com/p/B217sXCI_fC/
https://www.instagram.com/p/B3Ju82FodVe/
https://www.instagram.com/p/B3Ug1TuJ3Ps/

Taller de Marta Mouns als Espais Midgard i Lummerland.

Marta Mouns va conduir un taller molt ludic sobre la importància de les cures, dirigit a l’alumnat del Espai Midgard i del Espai Lummerland.

Aquest taller va estar relacionat amb el seu projecte d’investigació artística i exposiciò a LaSaleta, en el qual aborda la influència indirecta del sistema capitalista en les relacions amoroses i afectives.

Com haguessis salvat a la balena que va quedar encallada a la platja del Prat? – Espais Midgard i Lummerland

En relació al Projecte Deslocalitzat de Consol Llupià per la #convounzip18: “La Balena del Prat al Prat”, els alumnes dels espais Midgard i Lummerland de l’Escola d’Arts del Prat van treballar de forma col·laborativa, utilitzant el dibuix para l’elaboració d’hipòtesis amb les quals donar resposta a aquesta qüestió:

Com haguessis salvat a la balena que va quedar encallada a la platja del Prat?

? ? ? ? ? ? ? ?

La Balena del Prat al Prat – Convo #UNZIP 2018

Tornar al mar el que és del mar totes juntes.

Presentació i activitat dirigida al alumnes dels Espais d’Art Midgard, Lummerlad i jove de l’Escola d’Arts Del Prat, del Projecte Deslocalitzat de Consol Llupià per la #convounzip18: «La Balena del Prat al Prat».

Un 12 de maig de 1983, Paco Díaz, regidor de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, va ser testimoni de l’arribada de la Balena a les costes de la ciutat.

Curs | Espai d’Art Midgard | Convocatòria Unzip Art i Educació’17 | Un fútbol sin porterías

ESPAI ART MIDGARD «UN FÚTBOL SIN PORTERIAS»

Cada any el Programa d’Arts Visuals llença una convocatòria artística amb diferents modalitats. Una d’elles és la d’Art i Educació, liderada per l’Escola d’Arts del Prat.

Aquest any,la Miriam C.Cabeza i la Mercedes Mangrané van ser les seleccionades amb un projecte titulat «Un fútbol sin porterías». Un projecte on es reflexiona i s’analitza diferents conceptes que la societat relaciona amb aquest esport:prejudicis, sentiments..

El projecte està compost per la creació d’un vídeo documental que va ser presentat a la penya Blaugrana PotaBlava i el desenvolupament d’un taller educatiu a l’Espai Art Midgard.

Els/les alumnes de l’Espai Art Midgard van treballar durant 4 sessions conceptes com: competitivitat, frustració, pertinença a un grup/equip, qüestions de gènere,etc. Aquests conceptes els vàrem treballar a partir de propostes tant plàstiques, com sessions reflexives. A més, vam generar propostes performàtiques on s’incloïa el moviment i el cos.

Tots els conceptes treballats tenien relació amb la programació del curs de l’Espai Art Midgard. Per exemple, vam relacionar l’imaginari de construcció d’una tribu ( temàtica treballada en la programació anual) amb al fútbol: la creació d’un estandart, un himne …

Finalment, vam reflexionar i cercar alternatives al guanyar i al perdre i vàrem inventar tres maneres de jugar a un fútbol sense portaries, tema d’investigació de les artistes.

.

El Cau del Record: projecte col·laboratiu amb l’AFA Baix LLobregat

EL CAU DEL RECORD

Aquest projecte consisteix en compartir, conèixer, estimar i resguardar els records i els moments deborats pel temps.

Ens vàrem posar en contacte amb l’AFA Baix Llobregat, i amb ells vam acordar fer un taller de dues sessions on els alumnes de l’Espai d’art Midgard havien de col·laborar amb persones que assisteixen al centre de memòria Alois.

Allà, per parelles o grups, vam pintar el record de cadascuna de les persones que van al centre, per tal de poder ajudar-los a mantenir-los sans i estalvis per sempre. Després, els alumnes de l’Espai d’art Midgard van pintar al taller un altre record, el d’haver conegut i compartit aquella tarda amb la seva «parella».

Aquests records tenen forma de daus de fusta i estan lligats entre ells, així no es perdran ni s’oblidaran mai.

.

Curs | Espai d’Art Midgard | Projecte amb l’Escola Municipal de Música

Espai d’Art Midgard
Aquest trimestre estem treballant amb L’Espai d’Art Liliput a fi de generar una proposta col.laborativa amb l’ Escola Municipal de Música del Prat. Com sabeu, els finals de curs serveixen per mostrar els processos educatius que s’han realitzat durant l’any. Agafant aquesta premisa, l’Escola Municipal de Música fa un espectacle on els seus alumnes mostren tot el que han après a les classes anuals.

Gràcies aquesta iniciativa, ens varen proposar participar en aquest espectacle aportant els nostres coneixements plàstics i visuals, en aquest cas estem parlant del disseny i la realització de tota la part visual de l’espectacle, el que anomenaríem l’escenografia que vesteix l’espectacle musical.

És per aquest motiu, que aquest trimestre estem treballant amb un munt de suports, eines i materials. Així mentre aprenem i ens divertim estem dissenyant i confeccionant tot una sèrie d’elements que esperem que durant l’espactacle sorprenguin als assistents.

L’espectacle tindrà lloc al 13 de juny al Cèntric. És una sorpresa però, ja queda poc…

.

Curs | Espai d’Art Midgard | Segon trimestre.

Espai d’Art Midgard
En aquest trimestre hem fet moltes coses.

JOCS DE TAULELL

Es tracta d’un projecte on la creativitat,el treball en grup i la variació de tècniques i materials han estat els protagonistes. Per grups van idear i crear jocs de taula. A partir de dues premises: joc de taulell i cartes, els grups havien d’inventar i crear un joc. Aquests jocs seran utilitzats el tercer trimestre, per compartir idees i així aprendre jugant.

ANÀLISIS DE PEL.LÍCULES

Hem treballat la visualització de dues pel·lícules. Primer, hem analitzat: què veiem, de què anaven i després hem representat el debat posant en pràctica una nova tècnica: el pastel i els guixos.

MASTERCLASS

Al final de les classes, dediquem la sessió a la «Secció de la Masterclass», que ja fa cursos que anem fent. Consisteix en que cada dia, una alumne de la classe es converteix en el docent. Ha de preparar una activitat curta i ensenyar-la a la resta de companys i companyes. En aquest cas, la professora és converteix en una companya més de l’aprenentatge.

En el tercer trimestre, farem nous projectes. Un té a veure amb al so!!. Qui s’apunta??

.

Curs | Espai Art Infants | Teatre de titelles. Procés

Espai Art Infants| Teatre de titelles

Cada curs fem un projecte transversal juntament amb el taller dels més petits de l’escola.
L’any passat vam construir un submarí de cartró i un munt de peixos, crancs, meduses. Éssers del fons del mar fets amb material recuperat com cartró, ampolles,… va donar tan bon resultat que aquest any hem repetit l’ experiència. Aquest cop però vàrem pensar en fer un gran teatre.
El treball consistia en construir el teatre de titelles, decorar-lo, inventar-se les obres i els personatges, fer el disseny d’aquests i donar-li vida,convertint-les en titelles. Vàrem treballar amb patrons, esbossos, proves,… i materials infinits. Cada alumne triava el material amb el qual volia realitzar la seva titella, i els professors només els assessoràvem i ajudàvem perquè puguessin fer-lo.
A més de la construcció i creació vàrem assejar les obres perquè el dia 28  d’abril es pogués estrenar davant tots els pares i familiars  en l’ espai expostiu de l’ escola «La Saleta».  En aquest espai es pot veure una mostra del procés realitzat fins el 20 de juny.