Escola d’Arts Visuals_ A casa

Malauradament, l’any 2020 s’ha caracteritzat per l’aparició del COVID-19. La pandèmia ha implicat l’aplicació d’unes mesures de protecció i seguretat basades amb la contenció de la transmissió del virus a través de la reducció de les interaccions socials. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya suspenes l’activitat presencial als centres d’educació artística, com és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

En la primera onada, l’Escola d’Arts Visuals va optar per generar una base de dades per conèixer de primera mà la situació tecnològica de l’alumnat i la seva predisposició de fer classes on-line. Aquesta acció va anar acompanyada d’una sèrie de continguts artístics oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu d’oferir i impulsar la cultura a les llars domèstiques. Aquestes activitats culturals es poden veure al nostre canal d’Instagram en obert.

En la segona onada l’Escola d’Arts Visuals ha adaptat tot els seus continguts a formats no presencials mitjançant l’ús de diferents plataformes digitals (zoom, google classroom i whatsapps, principalment) amb l’objectiu que aquesta situació afecti o afectés el mínim possible els processos d’aprenentatge iniciats.

Actualment, continua la situació de crisis sanitària fet que fa necessari l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures que canvien de manera notable el funcionament de la societat, i per tant afecten el sistema organitzatiu i econòmic del projecte cultural de la nostra entitat: l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Les entitats culturals catalanes,com la resta d’empreses del país, estem patint les conseqüències directament derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 que afecta a la continuïtat del nostre projecte cultural.

Tot i així, l’Escola d’Arts Visuals del Prat esperem recuperar-nos en breu, hi ha una predisposició per donar un nou impuls a l’escola, reforçant-la amb noves experiències artístico-educatives que engrandeixin els sabers de les persones. Ja que més que mai, hem palpat que la cultura és un dret i un bé necessari per viure.

Comença el curs 2019-2020 a l’Escola d’Arts del Prat!

El nou curs 2019-2020 va començar amb molta energía i il·lusió als diferents Espais d’Art i Tallers de l’Escola d’Arts del Prat.

Igualment, l’Escola d’Arts del Prat comença a co-dissenyar els projectes d’ arts visuals que es desenvoluparan als centres educatius del Prat dins el programaInterseccions (Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola Can Rigol, Escola Jaume Balmes).

https://www.instagram.com/p/B2kF8ouoM9V/
https://www.instagram.com/p/B3BktywIu0j/
https://www.instagram.com/p/B4ANcRHIUfz/
https://www.instagram.com/p/B3u0oSAIMwA/
https://www.instagram.com/p/B2oGQU-JhrH/
https://www.instagram.com/p/B2oZRanJkZf/
https://www.instagram.com/p/B217sXCI_fC/
https://www.instagram.com/p/B3Ju82FodVe/
https://www.instagram.com/p/B3Ug1TuJ3Ps/

Observar i deixar-se «corprendre’s» per la natura – Espai d’Art Jove

La primatóloga Jane Goodall i l’artista Etel Adnan viuen i treballen a partir d’observar i deixar-se «corprendre’s» per la natura. Al Espai d’Art Jove hem vist el documental de la primera i els quadres de la segona provant l’abstracció a pastel.

ICEBERGS JOVES – Espai d’Art Joves

Icebergs «joves». Traduínt a un volum 3D, trames i «lettering» la dicotomia del que es veu i el que no, del que ens sentim i el que «ens senten».

En aquest aula vinculem els interessos dels joves amb temes contemporanis, posant en pràctiques diferents llenguatges artistics i potenciant l’esperit critic.


La Balena del Prat al Prat – Convo #UNZIP 2018

Tornar al mar el que és del mar totes juntes.

Presentació i activitat dirigida al alumnes dels Espais d’Art Midgard, Lummerlad i jove de l’Escola d’Arts Del Prat, del Projecte Deslocalitzat de Consol Llupià per la #convounzip18: «La Balena del Prat al Prat».

Un 12 de maig de 1983, Paco Díaz, regidor de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, va ser testimoni de l’arribada de la Balena a les costes de la ciutat.

Curs | Espai Art Jove | Retrat

Què significa tenir una cara?

Aquest curs, la programació de l’Espai d’Art jove s’ha construït a partir dels interessos i temàtiques dels joves. Ells i elles han decidit el què volien aprendre. Així, de manera col.lectiva es va decidir iniciar un projecte artístic- educatiu entorn el retrat.

Però d’on ve l’interès pel retrat? Què significa tenir una cara? Per què ens causa tanta curiositat?

Per provar de respondre aquestes preguntes i a l’hora treballar la vessant tècnica del retrat, durant tot el primer trimestre hem desenvolupat tot un seguit d’exercicis i propostes on hem treballat el volum (amb pintura) i la trama (amb fil cosit).

Pel camí hem provat diferentes tècniques: el pastel i el carbonet. A més, hem projectat en els retrats les nostres emocions i sentiments per tal d’implicar-hi quelcom més que la representació tècnica. D’aquesta manera hem reflexionat entorn com els retrats parlen, visualitzen l’interior de les persones a més de l’aparença física.

Finalment, cal destacar que hem tingut també la sort de poder creuar la nostra feina amb els grups de l’Espai d’Art Liliput i del taller d’art Dibuix- Pintura dels matins que com nosaltres, han treballat la mateixa temàtica.

.

Curs | Espai Art Joves | Un curt sobre el cine Capri!

 

Realitzem un curtmetratge d’Animació del cinema Capri amb la col·laboració de PDA

Cada any durant el curs, dediquem uns mesos a dur a terme un projecte artístic que, posteriorment, es fa públic ( posant en valor el treball realitzat més enllà de l’aula). Aquest repte, ens ajuda aplicar exercicis que fem al llarg del curs entorn: el color, les tècniques, la teoria del dibuix… amb una intenció concreta. A més, apliquem metodologies on el treball en grup, la presa de decisions en la concreció dels objectius (de manera col·lectiva)  i les responsabilitats preses per cada individu es transformen en essencials per tirar endavant al projecte.

A inicis de curs, l’ Ajuntament del Prat ens va comunicar que érem els guanyadors del concurs «Beques Utopies» de Joves.Prat. Havíem presentat un projecte col·laboratiu amb als professionals de PDA on es proposava fer un curtmetratge d’animació entorn el Cinema Capri de la nostra ciutat.

Aquest fet, ha donat peu, que de tornada de vacances de Nadal, l’Espai Art Joves i l’aula TIC de l’escola s’hagi transformat amb un estudi d’animació. S’han visionat curts i hem posat en pràctica les tècniques de la rotoscopia i el cut- out per adaptar-les al guió del curt: l’historia del cinema Capri.

Aquí us deixem algunes fotografies d’alguns moments de l’Espai Art Jove. 

.

 

 

 

 

 

 

 

Curs | Espai Art Joves | Què és un projecte artístic?

La setmana passada vàrem fer una petita excursió a Torre Muntadas per veure l’exposició E.P.0.3. d’/UNZIP arts visuals.
Vam aprofitar per conèixer el treball d’artistes contemporanis(i joves)  que moltes vegades treballen en base a un projecte ,
una idea en la que volen profunditzar. En molts casos han d’exposar aquestes idees en dossiers que han de presentar als espais
d’art com /Unzip i planificar com les desenvoluparan d’una forma ordenada o per fases de treball.

Finalment, els artistes han de pensar com visualitzar tota aquesta feina de recerca: amb vídeos, publicacions, instal·lacions..

Aquesta sortida ens serà molt útil ja que en poques setmanes començarem un projecte nosaltres mateixos (el projecte Mash up)
i haurem de tenir en compte aquesta forma de treballar.

El Projecte Mash up tractarà de posar en relació o conflicte referents musicals dels joves amb referents dels adults i
l’anirem treballant durant uns quants mesos convinant-lo amb altres exercicis del taller.

 

Curs | Espai Art Jove | Memes v.s. Clàssics o Emoticones v.s. Icones

Segons la wikipedia, un meme és en les tories de la difusió cultural, la unitat teòrica d’informació cultural transmissible
d’un individu a un altre, d’una ment a un altra, o d’una generació a la següent.

Com a neologisme entre els joves, ve a referir-se a les unitats de concepte i imatge que es transmeten de forma viral
(per internet o en forma d’emoticones als mòbils) i que moltes vegades tenen un contingut absurd que tansols busca
reforçar la idea que ja s’està exposant en la conversa. D’altra banda, ¿podem prendre les “grans” icones de la historia
de l’art, del “savoir faire” artístic com a un meme? Moltes vegades també tornem a l’historia de l’art com una forma
de reforçar les nostres pràctiques artístiques o com una linina que continuar (tot i que sigui des de la qüestió continua)
per seguir treballant. El nostre exercici d’Octubre-novembre és un collage conceptual i formal d’aquestes idees sense
oblidar que com a part del temari de curs ens toca el dibuix, el carbonet i la proporció…

http://es.wikipedia.org/wiki/Meme
http://hematocritico.tumblr.com/