Escola d’Arts Visuals_ A casa

Malauradament, l’any 2020 s’ha caracteritzat per l’aparició del COVID-19. La pandèmia ha implicat l’aplicació d’unes mesures de protecció i seguretat basades amb la contenció de la transmissió del virus a través de la reducció de les interaccions socials. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya suspenes l’activitat presencial als centres d’educació artística, com és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

En la primera onada, l’Escola d’Arts Visuals va optar per generar una base de dades per conèixer de primera mà la situació tecnològica de l’alumnat i la seva predisposició de fer classes on-line. Aquesta acció va anar acompanyada d’una sèrie de continguts artístics oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu d’oferir i impulsar la cultura a les llars domèstiques. Aquestes activitats culturals es poden veure al nostre canal d’Instagram en obert.

En la segona onada l’Escola d’Arts Visuals ha adaptat tot els seus continguts a formats no presencials mitjançant l’ús de diferents plataformes digitals (zoom, google classroom i whatsapps, principalment) amb l’objectiu que aquesta situació afecti o afectés el mínim possible els processos d’aprenentatge iniciats.

Actualment, continua la situació de crisis sanitària fet que fa necessari l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures que canvien de manera notable el funcionament de la societat, i per tant afecten el sistema organitzatiu i econòmic del projecte cultural de la nostra entitat: l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Les entitats culturals catalanes,com la resta d’empreses del país, estem patint les conseqüències directament derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 que afecta a la continuïtat del nostre projecte cultural.

Tot i així, l’Escola d’Arts Visuals del Prat esperem recuperar-nos en breu, hi ha una predisposició per donar un nou impuls a l’escola, reforçant-la amb noves experiències artístico-educatives que engrandeixin els sabers de les persones. Ja que més que mai, hem palpat que la cultura és un dret i un bé necessari per viure.

Comença el curs 2019-2020 a l’Escola d’Arts del Prat!

El nou curs 2019-2020 va començar amb molta energía i il·lusió als diferents Espais d’Art i Tallers de l’Escola d’Arts del Prat.

Igualment, l’Escola d’Arts del Prat comença a co-dissenyar els projectes d’ arts visuals que es desenvoluparan als centres educatius del Prat dins el programaInterseccions (Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola Can Rigol, Escola Jaume Balmes).

https://www.instagram.com/p/B2kF8ouoM9V/
https://www.instagram.com/p/B3BktywIu0j/
https://www.instagram.com/p/B4ANcRHIUfz/
https://www.instagram.com/p/B3u0oSAIMwA/
https://www.instagram.com/p/B2oGQU-JhrH/
https://www.instagram.com/p/B2oZRanJkZf/
https://www.instagram.com/p/B217sXCI_fC/
https://www.instagram.com/p/B3Ju82FodVe/
https://www.instagram.com/p/B3Ug1TuJ3Ps/

Curs | Còmic avançat | Homenatge a la sèrie B «Mars Attacks»

COMIC AVANÇAT: Homenatge a la sèrie B “MARS ATTACKS”
——————————-

A partir del visionat de la pel·lícula de Tim Burton “Mars Attacks” vàrem estar xerrant de la construcció dels seus personatges i de les temàtiques de les pel·lícules de sèrie B i com aquestes tenen una estètica molt reconeixible a les que Tim Burton fa un homenatge.

L’idea final d’aquest projecte és aconseguir una sèrie de pòsters tots de la mateixa pel·lícula però tots amb el seu caràcter diferent. Per treballar-los hem fet estudis “facials” de personatge durant el visionat de la pel·lícula i em entrat per primer cop en idees i conceptes del dibuix com el clar-obscur, nocions bàsiques de retrat, línies de composició i el pes dels elements en la imatge final.

Per treballar el pòster s’ha seguit una dinàmica de grup per tal que el resultat individual sigui fruït de reflexions grupals i d’intervencions d’altres companys en el treball de cadascú.

.

Curs | Còmic junior | Creació d’un videojoc

La construcció d’un videojoc

A classe de còmic junior sempre treballem provant de posar-nos reptes i anar enllaçant-los amb la teoria del còmic d’una manera lúdica i amable.

Durant el primer trimestre hem estat treballant el context visual (és a dir l’entorn,on succeeix una història) com a part esencial de la construcció d’un còmic, tant com els personatges.

El fil conductor per a crear el concepte del videojoc venia donat per unes fotografies de paisatges reals amb les que haviem d’esprémer la imaginació per teixir-hi una història. D’aquesta primera història van extreure’n una seqüència.

Han sigut varies sessions en les que hem treballat des de les llums i les ombres, els primers i segons plans…

Altres conceptes o elements del videojoc els vàrem conèixer a a partir de compartir referents com Mario Bros, els Lemmings, Prince of Persia i les seves bandes sonores.

Al final del procés hem instal·lat un fris de seqüències (una acció narrada en el temps amb imatges), les quals s’enllacen amb les diferents plataformes creades i en les que podem trobar des d’ambients marins, terrorífics o fantástics a ambients extraterrestres…

.

Curs | Espai de còmic i il·lustració | Noves aventures!

Espai de còmic (nivell inicial)

En el grup de còmic i il·lustració adreçat a infants i joves de 8 a 14 anys,  ens apropem al món del còmic de manera divertida i intuïtiva. En el grup de còmic (nivell iniciació) a partir de les nostres pròpies expressions i referents treballem el disseny dels personatges i les diferents formes d’indicar emocions i actituds.

Durant l’any, anem avançant en altres aspectes del còmic com el text, el guió i la pauta de les vinyetes per tal que al final del curs tinguem més recursos per representar i explicar tota mena d’històries.

Esteu atents a les nostres aventures 😉 !

.