Escola d’Arts Visuals_ A casa

Malauradament, l’any 2020 s’ha caracteritzat per l’aparició del COVID-19. La pandèmia ha implicat l’aplicació d’unes mesures de protecció i seguretat basades amb la contenció de la transmissió del virus a través de la reducció de les interaccions socials. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya suspenes l’activitat presencial als centres d’educació artística, com és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

En la primera onada, l’Escola d’Arts Visuals va optar per generar una base de dades per conèixer de primera mà la situació tecnològica de l’alumnat i la seva predisposició de fer classes on-line. Aquesta acció va anar acompanyada d’una sèrie de continguts artístics oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu d’oferir i impulsar la cultura a les llars domèstiques. Aquestes activitats culturals es poden veure al nostre canal d’Instagram en obert.

En la segona onada l’Escola d’Arts Visuals ha adaptat tot els seus continguts a formats no presencials mitjançant l’ús de diferents plataformes digitals (zoom, google classroom i whatsapps, principalment) amb l’objectiu que aquesta situació afecti o afectés el mínim possible els processos d’aprenentatge iniciats.

Actualment, continua la situació de crisis sanitària fet que fa necessari l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures que canvien de manera notable el funcionament de la societat, i per tant afecten el sistema organitzatiu i econòmic del projecte cultural de la nostra entitat: l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Les entitats culturals catalanes,com la resta d’empreses del país, estem patint les conseqüències directament derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 que afecta a la continuïtat del nostre projecte cultural.

Tot i així, l’Escola d’Arts Visuals del Prat esperem recuperar-nos en breu, hi ha una predisposició per donar un nou impuls a l’escola, reforçant-la amb noves experiències artístico-educatives que engrandeixin els sabers de les persones. Ja que més que mai, hem palpat que la cultura és un dret i un bé necessari per viure.

Comença el curs 2019-2020 a l’Escola d’Arts del Prat!

El nou curs 2019-2020 va començar amb molta energía i il·lusió als diferents Espais d’Art i Tallers de l’Escola d’Arts del Prat.

Igualment, l’Escola d’Arts del Prat comença a co-dissenyar els projectes d’ arts visuals que es desenvoluparan als centres educatius del Prat dins el programaInterseccions (Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola Can Rigol, Escola Jaume Balmes).

https://www.instagram.com/p/B2kF8ouoM9V/
https://www.instagram.com/p/B3BktywIu0j/
https://www.instagram.com/p/B4ANcRHIUfz/
https://www.instagram.com/p/B3u0oSAIMwA/
https://www.instagram.com/p/B2oGQU-JhrH/
https://www.instagram.com/p/B2oZRanJkZf/
https://www.instagram.com/p/B217sXCI_fC/
https://www.instagram.com/p/B3Ju82FodVe/
https://www.instagram.com/p/B3Ug1TuJ3Ps/

XERRADES EN CURT | Projeccions i cinefòrums

En què consisteix?
Es tracta de projectar dos curtmetratges i fer una xerrada cinefòrum amb els directors dels visionats. Aquesta proposta vol generar un espai de reflexió i d’aprenentatge entorn la producció audiovisual, a partir de veure diferents curts on es posi en valor la pràctica audiovisual realitzada pels creadors del Prat i per directors foranis

Com funciona?
Durant una sessió de 2 hores de durada es projecten dos curtmetratges. Després s’obre un col•loqui amb la presència dels dos directors dels curts visionats. Es xerra entorn les projeccions, a partir d’uns punts de vista a reflexionar i debatre. Finalment, s’obre el torn de paraula (per debatre, realitzar preguntes…).

Què cal fer si estàs interessat/da?
L’accés és obert i només has d’assistir el dia indicat al calendari i venir amb ganes d’expressar les teves idees o els teus punts de vista, tot respectant l’opinió de les altres persones.

Programació

Xerrada en curt 1 (27 de novembre 2015)
“VÍCTIMAS»
Guió i Direcció – Enric Rufas
Sinopsis: Manel vive angustiado por el inexorable paso del tiempo y por unos celos sin control. Ante esa agonía, reacciona poniendo de manifiesto todo el sufrimiento acumulado

“ZONA DE CAZA»
Guió i Direcció de Jordi Romero
Una joven ha tenido una estresante jornada laboral, así que decide ahogar sus penas en un bar. Allí se le presenta Nicolás, un joven atractivo, que la invita a su casa en la montaña. A la joven le espera una terrorífica noche a la luz de la luna llena, con una familia de hombres lobos, que tienen unas oscuras intenciones en torno a ella.

Xerrada en curt 2 (18 de desembre 2015)
“EL VESTIDO”
Guió i direcció- Miguel Arjona
Sinopsis- Un hombre invita a una misteriosa joven a su casa.
Aparentemente es una aventura más. La noche cambia cuando ella encuentra un bonito vestido y decide ponérselo.

“SENSE AIRE”
Direcció- Albert Miró
Guió- Albert Miró i Joan Fenoy
Sinopsis- Després d’una gran depressió econòmica i sense cap esperança de recuperació, al sud d’Europa s’instal•la un clima decadent d’apatia i de crisi social. Els habitants s’han d’adaptar a un nou escenari, insegur i obscur. Un escenari sense aire.

Xerrada en curt 3 (15 de gener 2016)
“EL GORDO”
Guió i direcció – Xavier Garcia
Sinopsis: El Gordo es el hombre perfecto. A sus 32 años sigue viviendo con su madre, es soltero y no tiene trabajo. Lleva toda su vida esperando un golpe de suerte que está a punto de llegar.

«DICIEMBRE”
Guió i direcció: Alberto Acero
Sinopsis: Un hombre pasea abstraído por las calles de su ciudad. Inconscientemente su paseo le lleva a un lugar concreto, un lugar con fuerte presencia en su memoria, un lugar que le llevará a revivir una difícil decisión que tomó en el pasado y que aún no ha sido capaz de superar.

Xerrada en curt 4 (12 de febrer 2016)
“VACUITY”
Guió i direcció: Toni Morejón
Sinopsis: Cuando Denis comienza su venganza de aquellos que le quitaron su posesión más preciada, empezará a darse cuenta de que algo extraño y fuera de la normalidad parece ocurrir en el mundo que le envuelve.

MARTIANS GO HOME”
Guió i direcció- Dani Moreno
Sinopsis: Cuenta la leyenda que Sara Clockwork, gran virtuosa terminista, desapareció en mitad de una actuación en un gran teatro de Nueva York en 1928. Se dice que fue “abducida por marcianos”. En 1986 el joven Fran, haciendo uso de sus precoces facultades como científico, fabrica un Theremin. Con él pretende comunicarse con Sara Clockwork, su amor platónico. Lo que empezó como un simple juego desemboca en extraños sucesos que llevan a Fran a creer que verdaderamente el Theremin tiene el poder de atraer a los marcianos.

Xerrada en curt 5 ( 4 de març 2016)
«A PERRO FLACO”
Directora- Laura Ferrés
Guió- Laura Ferrés i Mireia Ubero
Sinopsis: Leo es una perdedora y su vida es un caos. Todo el mundo lo intuye aunque ella se esfuerce en ocultarlo. Por eso, cuando su madre no tiene más remedio que dejarle a su perra Jana durante unos días, Leo ve la oportunidad de demostrar que puede ser responsable.

“UNA NIT”
Directora- Marta Bayarri
Guió- Marta Bayarri
Sinopsis: Dos desconeguts. Un apartament. Són molt a prop l’un de l’altre i alhora molt lluny. Una nit com qualsevol altra o potser la nit que recordaran per a sempre.

Xerrada en curt 6 ( 29 d’abril 2016)
“NOA»
Guió i direcció: Manu Márquez
Sinopsis : Noa siempre ha sido una chica meticulosa e insegura, incapaz de enfrentarse a los problemas, pero todo eso cambiará.

“ELIXIR»
Direcció: Javier Lozano
Guió: Diego Amela
Sinopsis: Durante una noche de tormenta la tragedia golpea a un humilde sastre y a su mujer la visita de un hombre enigmático que lleva consigo una mágica pócima de creatividad marcará inevitablemente el destino del sastre.

Xerrada en curt 7 (20 de maig del 2016)
“EL NIDO”
Guió i Direcció – Santi Gila
Sinopsi-Una parella (Julia i Daniel) s’enfronta a la ruptura de la seva relació. En Dani, per ajudar a que la Julia superi el mal tràngol i que pugui seguir amb la seva vida tal i com ella esperava que fos el seu futur, decideix fer-li una sorpresa com a últim acte d’amor.

“NADA S.A”
Dirigida i escrita per Albert Pintó i Caye Casas
Sinopsis- Carlos lleva años en el paro, está desesperado después de fracasar en todas las entrevistas de trabajo a las que se presenta. Un día ve un anuncio de una empresa llamada NADA S.A. que busca un candidato que quiera cobrar por no hacer nada. Carlos consigue el trabajo, pero ese día le cambiará la vida.

Xerrada en curt 8 (10 de juny del 2016)

«PAPAWA» 

Dirigida per Toni García, de BRB Internacional

Sinopsis- Fama, amor, diners, diversió… no importa el que es desitgi: a PAPAWA podrà fer-se realitat… sempre i quan no es creui amb els illencs, uns éssers tan entranyables i surrealistes com estranys, capaços de convertir qualsevol somni en el pitjor dels malsons

«BERNARD»

Dirigida per Laura Tey, de BRB Internacional

Sinopsis- Coneix en BERNI, un ós polar talòs i una mica egoista que viatja pel món fent-se estimar. Si hi ha alguna cosa que pot sortir malament, li sortirà encara pitjor, i és que les coses tan simples com fer una foto o córrer pel camp poden convertir-se en el més gran dels embolics.

Monogràfic | Cinema | Dividits

ESTRENA CURTMETRATGE «DIVIDITS»

Sinopsis: En Martí acaba de dinar al menjador de casa seva, i comença una discussió amb la Marta. És evident que hi ha alguna mena de conflicte entre tots dos que fa temps que està sense resoldre. Quin és aquest problema que tant els preocupa? Per què hi ha aquesta distancia entre tots dos?.

Director: Marc Casas Segura

Fitxa tècnica:
Curtmetratge del Taller de Cine de l’Escola d’Arts, co-produït per l’Escola d’Arts del Prat i per l’Estudio de Cine.

Guió i Direcció Marc Casas
Coordinació i supervisió Francesc Cànovas
Director de Fotografia Xavier G. Margalef.
Ajudants de direcció Arnau García, Antonio Peralta
Operador Francisco Camacho
Cap d’elèctrics Sergi Jiménez
Elèctrics Rocío Sánchez, Ainara Torres
So Kemen Longo, Mario Vega
Art José Sánchez, Toni Lara,
Núria Sanahuja
Cap de producció Susana Alonso
Auxiliars de Producció Albert Martínez, Carlos Pérez, Francesc Cànovas
Maquillatge Inma Bono
Muntatge Ainara Torres
Muntatge de so Kemen Longo
Storyboard Eriko Pesin
Foto fixa Inma Quesada
Making off Jordi Solé
Actors Jordi Salas, Rocío Quesada

+informació a: www.dividits.com
Data de l’estrena – 3 d’octubre 20hs
Lloc – Cèntric Espai Cultural.

Monogràfic | Cinema | Seleccionat el III Curtmetratge!

MONOGRÀFIC DE CINEMA

En aquest segon trimestre s’han llegit 7 guions.Han estat escrits pels alumnes del taller de cinema (qui s’ha animat a fer-ho). La lectura compartida i la votació col·lectiva són dos moments clau d’aquest monogràfic. El resultat de les votacions, realitzades pels 10 alumnes, ha estat la selecció del III Curtmetratge de l’Escola d’Arts del Prat:

DIVIDITS escrit Marc Casas Segura

En el tercer trimestre, els alumnes prepararan el rodatge:anàlisis del guió, recerca de la localització, vestuari, confecció de l’equip tècnic (actors). Paral.lelament, la direcció de l’Escola i el professor del curs de cinema inicien els primers contactes amb l’Escola de cinema de caràcter professional que ens ajudarà a posar fil a l’agulla en la producció d’aquest III Curtmetratge.

Quin misteri,no??

.

Monogràfic | Cinema | NOA

Curtmetratge NOA

Segon curtmetratge realitzat pels alumnes del taller de cinema (curs 2012-2013). Produït amb la col.laboració de l’Escola Plató de Cinema.

Sinopsi: Noa sempre ha estat una noia insegura i meticulosa, incapaç d’enfrentar-se als poblemes, però aviat tot canviarà..

Actors
NOA – Maria Donoso
REPARTIDOR – Albert Riballo
PARE – Miquel Terré
VEU MARINA – Carla Gayán
PALLASSO – Enric Nolla
VEU OPERADORA – Sara Álvarez

Escrit i dirigit
MANU MÁRQUEZ

Auxiliars de direcció
Enric Nolla
Joan Fenoy
Script
Francisco González
Coordinació i supervisió
Francesc Cánovas
Direcció de fotografia
Pol Segura
Ajudant de càmera i foquista auxiliar
Albert Rodríguez
Cap d’elèctrics
Aida Rodríguez
Elèctric
Sebas Ferrer
Foto fixa
BLAI Goga
So directe
Samuel Sánchez
Direcció artística
Júlia Lluita
Oriol Canis
Maquillatge
Itsaso Hernantes
Storyboard
Eric Pesin Whitelegg
Muntatge
Manu Márquez
Sebas Ferrer
Efectes especials i postproducció
Manu Márquez
Postproducció de so i mescla
Fabian Andrés Pichucho
Cap de producció
Francesc Cánovas
Auxiliars de producció
Celia Montilla
Xavi Muñoz
Música
RAÚL G. ALBA
Marc Murillo
Making of
Serafín Vilaplana
Disseny gràfic
Enric Nolla
Manu Márquez
Promoció i difusió
Joan Fenoy

Aquest curtmetratge s’ha presentat a diferents festivals i events:
Preview. Festival de curtmetratges de nous directors.Prat de Llobregat
Cine Club del Capri . Prat de Llobregat
Finalista al El SAC. Festival Internacional Santiago Arizón de Curtmetratges. Sant Vicenç dels Horts.

.

Monogràfic | Cinema | ¿Qué vas a hacer?

/a>¿Qué vas a hacer? 

El primer curtmetratge realitzat pels alumnes del taller de cinema (Curs 2011-2012).  Produït amb al col.laboració del Centre d’ Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Amb al suport del Centre Cívic St. Jordi Ribera Baixa.

Sinopsi:

En un món on la humanitat ha estat arrasada per una epidèmia, Fabián i Lucía es veuen obligats a aïllar-se al camp per evitar qualsevol possibilitat de contagi. Els dies succeeixen entre la monotonia d’aquesta nova vida i la recerca individual de cadascun per trobar un sentit al que estan vivint. Fins que el seu petit món es veu trastocat.

Fitxa tècnica:

Direcció i guió: Raúl Gómez

Ajudants de direcció: Francisco José Gonzàlez i Tamara Muñoz
Producció: Elena Torrent i Albert Jaime Casanova
Direcció de fotografia: Veronica Baracchi i Jordi Corrales
Art: Marta Gómez, Rocio Sánchez i Jordi Macarulla
So directe: Alejandro Fernández i Axel Waré
Edició: Mireia Gutièrrez
Postproducció so: Miguel Ángel Baños
Música: Alberto G. Leonardo

Enllaç del curt: ¿Qué vas a hacer?

.

<