Escola d’Arts Visuals_ A casa

Malauradament, l’any 2020 s’ha caracteritzat per l’aparició del COVID-19. La pandèmia ha implicat l’aplicació d’unes mesures de protecció i seguretat basades amb la contenció de la transmissió del virus a través de la reducció de les interaccions socials. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya suspenes l’activitat presencial als centres d’educació artística, com és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

En la primera onada, l’Escola d’Arts Visuals va optar per generar una base de dades per conèixer de primera mà la situació tecnològica de l’alumnat i la seva predisposició de fer classes on-line. Aquesta acció va anar acompanyada d’una sèrie de continguts artístics oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu d’oferir i impulsar la cultura a les llars domèstiques. Aquestes activitats culturals es poden veure al nostre canal d’Instagram en obert.

En la segona onada l’Escola d’Arts Visuals ha adaptat tot els seus continguts a formats no presencials mitjançant l’ús de diferents plataformes digitals (zoom, google classroom i whatsapps, principalment) amb l’objectiu que aquesta situació afecti o afectés el mínim possible els processos d’aprenentatge iniciats.

Actualment, continua la situació de crisis sanitària fet que fa necessari l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures que canvien de manera notable el funcionament de la societat, i per tant afecten el sistema organitzatiu i econòmic del projecte cultural de la nostra entitat: l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Les entitats culturals catalanes,com la resta d’empreses del país, estem patint les conseqüències directament derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 que afecta a la continuïtat del nostre projecte cultural.

Tot i així, l’Escola d’Arts Visuals del Prat esperem recuperar-nos en breu, hi ha una predisposició per donar un nou impuls a l’escola, reforçant-la amb noves experiències artístico-educatives que engrandeixin els sabers de les persones. Ja que més que mai, hem palpat que la cultura és un dret i un bé necessari per viure.

Comença el curs 2019-2020 a l’Escola d’Arts del Prat!

El nou curs 2019-2020 va començar amb molta energía i il·lusió als diferents Espais d’Art i Tallers de l’Escola d’Arts del Prat.

Igualment, l’Escola d’Arts del Prat comença a co-dissenyar els projectes d’ arts visuals que es desenvoluparan als centres educatius del Prat dins el programaInterseccions (Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola Can Rigol, Escola Jaume Balmes).

https://www.instagram.com/p/B2kF8ouoM9V/
https://www.instagram.com/p/B3BktywIu0j/
https://www.instagram.com/p/B4ANcRHIUfz/
https://www.instagram.com/p/B3u0oSAIMwA/
https://www.instagram.com/p/B2oGQU-JhrH/
https://www.instagram.com/p/B2oZRanJkZf/
https://www.instagram.com/p/B217sXCI_fC/
https://www.instagram.com/p/B3Ju82FodVe/
https://www.instagram.com/p/B3Ug1TuJ3Ps/

Dilluns amb força! – Tallers de Dibuix i Pintura al matí i de Joieria i Esmalts

Els dilluns comencem amb força a l’Escola d’Arts, els tallers de Dibuix i Pintura al matí i de Joieria i Esmalts al Foc a la tarda són una bona mostra. Cada alumne desenvolupa el seu llenguatge i es decanta per la técnica més propera als seus interessos i projectes.

Per veure més imagtes:

https://www.instagram.com/p/BxKLpO1l7ku/?utm_source=ig_web_copy_linkEXPERIMENTACIÓ DE TÈCNIQUES A L’AIGUA – Taller de Dibuix i Pintura (matins)

Al Taller de Dibuix i Pintura dels matins, durant el primer trimestre de curs hem estat treballant amb la experimentació de tècniques a l’aigua per tal de recercar nous resultats, perdre la por al mitjá i trobar el propi llenguatge artístic.

També continuem treballant el dibuix i la pintura amb tots els mitjans com a recerca de l’estil personal, perfeccionament i expressió artística.


Curs | Taller d’Art de Dibuix i il·lustració

En el curs de dibuix i il·lustració ens endinsem a conèixer les bases que conformen el llenguatge del dibuix  (l’encaix, la perspectiva, el volum) per després iniciar-nos al món del color mitjançant tècniques seques i humides amb l’objectiu de despertar la pròpia creativitat.

Durant el primer trimestre hem realitzat una sèrie d’exercicis de retrat “ràpid” utilitzant el carbonet o llapis de mina tova. Així hem realitzat apunts del natural a partir d’un temps determinat. L’objectiu d’aquests exercicis previs era que els alumnes perdessin la por al paper en blanc i que aprenguessin a dibuixar amb aquestes dues tècniques: el carbonet i el grafit.

També hem experimentat amb la tècnica del collage, realitzant obres i duent re-interpretacions d’elles mateixes a partir de realitzar esbossos i plantejar un treball final en format de 50×70 cm.

En el segon trimestre, inclourem noves tècniques com per exemple fabricarem tampons amb l’objectiu de dibuixar a partir del buit i el ple. O bé, farem un treball interdisciplinari amb ceràmica a fi de realitzar peces en tres dimensions: ceràmica il·lustrada.

A més, en aquest curs també ens endinsem en projectes més experimentals com seria generar un packaging per un disc. En aquest projecte, la idea és treballar en equip a fi de prendre decisions col·lectives entorn com re-dissenyar l’objecte. Així, desenvolupem tot el procés creatiu: pensar i analitzar el concepte, treballar esbossos preparatoris i acabar definit un o diversos plantejaments de la peça final.

En aquest curs, no només donem importància al domini de les tècniques sinó també en adoptar una metodologia de treball.

 

Curs | Taller d’Art de Dibuix i pintura matins | Nivell inicial

Durant el primer trimestre al grup d’iniciació a dibuix i pintura hem treballat les bases d’encaix, perspectiva, ombres i llums, a partir d’aplicar diferents tècniques.

Ens hem iniciat al coneixement dels pastels secs, ceres, l’ aquarel.la i  l’oli. Hem fet rendering d’objectes amb llapis de dibuix i de color. Finalment, hem experimentat amb la tècnica del collage.

Com hem après tots aquests coneixements?

A partir d’indagar temes identitaris. Per fer-ho hem realitzat autoretrats físics (a partir representar la projecció d’un mateix en un mirall) i psicològics ( a partir de reflexionar com som). En el segon trimestre, continuarem indagant la identitat personal i col·lectiva, a partir de  dibuixar-nos com ens veuen els altres.

Tallers d’Art | Activitat transversal «Constel·lacions»

ACTIVITAT TRANSVERSAL CONSTEL·LACIONS

Proposta llançada a l’alumnat dels tallers d’art d’adults:dibuix,pintura, escultura, ceràmica, esmalts i joieria.

Partint de diferents tipus de paper com a material base, s’ha proposat fer unes peces tridimensionals que representin de manera abstracta la relació simbòlica que s’estableix entre nosaltres (el jo) i el nostre entorn (entorn familiar, laboral, social, amics, etc.)

L’objectiu de la proposta és conèixer una tècnica/procediment nou, i evidenciar el vincle existent entre la peça artística i el món interior i l’entorn. Així com experimentar amb la subtilesa del paper blanc, jugant amb les característiques i comportament dels diferents papers per potenciar l’expressivitat, a mode de llenguatge.

Es juga amb les possibilitats escultòriques en relació amb l’espai: interior/exterior, ple/ buit, afrontant el repte de passar el què havien projectat prèviament en 2D a 3D.

Podràs veure el resultat del projecte » Constel·lació» resultant al juny, doncs s’instal·laràn totes les peces a l’Exposició anual d’Artistes locals que té lloc al Centre d’Art Torre Muntadas.

Curs | Tallers d’Art: Dibuix i Pintura | Pintura a l’aire lliure

PINTURA A L’AIRE LLIURE

Aprofitant el bon temps que propicia la primavera, durant uns dies, hem desplaçat les classes dels Tallers de Dibuix i Pintura fora de l’aula.
Ens hem apropat a espais de la nostra localitat per interpretar-los mitjançant la tècnica de l’aquarel·la. Una bona excusa per aprendre una nova
tècnica que la majoria no havia tocat.

En un entorn en el que la llum canvia ràpidament, cal agilitat i immediatesa  en la disposició de la taca.
Immediatesa i espontaneïtat que l’aquarel·la ens permet; jugant amb l’aigua, el traç, les transparències i la juxtaposició del color per donar
profunditat i tridimensionalitat.

Curs | Introducció al Dibuix

Introducció al Dibuix

/Matins
En aquest segon trimestre, als alumnes han experimentat amb al color a partir d’aplicar tècniques seques, pastels i llapis de color a les seves representacions (bodegons o imatges temàtiques).

Durant el mes de febrer, hem realitzat dibuixos realistes a llapis, a fi d’ experimentar i estudiar les estilitzacions i perdre la por a fi que, en futur, ho puguem fer en suports de major dimensió. Ara, ens estem aproximant a partir dels retrats. Per a això, hem estudiat la manera de treballar de diversos pintors impressionistes, com feien aquestes estilitzacions i intentem adaptar un retrat actual a l’estil del pintor escollit .

/Tarda
Desprès d’ aquests mesos d’intens treball d’enfrontar-se a un model mitjançant el traç o el volum representat amb ombres, l’ entusiasme i l’energia dels alumnes ha posibilitat plantejar-nos un treball col.lectiu materialitzat en un projecte (hem fet un petit projecte d’animació). Posteriorment a l’ experimentació amb forma, l’alumne té prou eines per anar progressivament representant els seus propis pensaments o posicionaments artístics. Per exemple, una alumna del curs, ha començat a idear i dissenyar la nova imatge dels Diables del Prat, amb l’assessorament de les professores.

El tercer trimestre, l’aprofitarem per ampliar tècniques i fer sortides on veiem diferents maneres d’aplicar el dibuix.

.

Curs | Taller d’Art Introducció al Dibuix

Durant els primers mesos de curs hem perdut la por al paper en blanc i hem començat a tacar-nos les mans amb carbonet, apropant-nos per primera vegada als materials i eines de dibuix bàsics.
A partir d’exercicis del natural ja som capaços d’encaixar elements al paper, trobar-hi les relacions i proporcions, identificar-ne els punts de llum… ara toca avançar i tirar-nos a la piscina!.

Curs | Introducció Dibuix i Pintura | Matins

Als matins a l’escola treballem tant la introducció a la pintura i al dibuix com tutoritzem projectes personals més avançats.

Aquí tenim una obra de La Marisa Parilla, influenciada per Lucien Freud i l’altre es del Jose Luis Parralo, un projecte on reflexiona sobre el temps, la llum, la perdurabilitat de les coses tangibles i intangibles mitjançans l’oli però amb un tractament molt similarar a les fallideses que tenen les televisions digitals… tot un cúmul de coses que tenen moltes lectures.

http://www.npg.org.uk/freudsite/