Escola d’Arts Visuals_ A casa

Malauradament, l’any 2020 s’ha caracteritzat per l’aparició del COVID-19. La pandèmia ha implicat l’aplicació d’unes mesures de protecció i seguretat basades amb la contenció de la transmissió del virus a través de la reducció de les interaccions socials. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya suspenes l’activitat presencial als centres d’educació artística, com és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

En la primera onada, l’Escola d’Arts Visuals va optar per generar una base de dades per conèixer de primera mà la situació tecnològica de l’alumnat i la seva predisposició de fer classes on-line. Aquesta acció va anar acompanyada d’una sèrie de continguts artístics oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu d’oferir i impulsar la cultura a les llars domèstiques. Aquestes activitats culturals es poden veure al nostre canal d’Instagram en obert.

En la segona onada l’Escola d’Arts Visuals ha adaptat tot els seus continguts a formats no presencials mitjançant l’ús de diferents plataformes digitals (zoom, google classroom i whatsapps, principalment) amb l’objectiu que aquesta situació afecti o afectés el mínim possible els processos d’aprenentatge iniciats.

Actualment, continua la situació de crisis sanitària fet que fa necessari l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures que canvien de manera notable el funcionament de la societat, i per tant afecten el sistema organitzatiu i econòmic del projecte cultural de la nostra entitat: l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Les entitats culturals catalanes,com la resta d’empreses del país, estem patint les conseqüències directament derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 que afecta a la continuïtat del nostre projecte cultural.

Tot i així, l’Escola d’Arts Visuals del Prat esperem recuperar-nos en breu, hi ha una predisposició per donar un nou impuls a l’escola, reforçant-la amb noves experiències artístico-educatives que engrandeixin els sabers de les persones. Ja que més que mai, hem palpat que la cultura és un dret i un bé necessari per viure.

Comença el curs 2019-2020 a l’Escola d’Arts del Prat!

El nou curs 2019-2020 va començar amb molta energía i il·lusió als diferents Espais d’Art i Tallers de l’Escola d’Arts del Prat.

Igualment, l’Escola d’Arts del Prat comença a co-dissenyar els projectes d’ arts visuals que es desenvoluparan als centres educatius del Prat dins el programaInterseccions (Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola Can Rigol, Escola Jaume Balmes).

https://www.instagram.com/p/B2kF8ouoM9V/
https://www.instagram.com/p/B3BktywIu0j/
https://www.instagram.com/p/B4ANcRHIUfz/
https://www.instagram.com/p/B3u0oSAIMwA/
https://www.instagram.com/p/B2oGQU-JhrH/
https://www.instagram.com/p/B2oZRanJkZf/
https://www.instagram.com/p/B217sXCI_fC/
https://www.instagram.com/p/B3Ju82FodVe/
https://www.instagram.com/p/B3Ug1TuJ3Ps/

Dilluns amb força! – Tallers de Dibuix i Pintura al matí i de Joieria i Esmalts

Els dilluns comencem amb força a l’Escola d’Arts, els tallers de Dibuix i Pintura al matí i de Joieria i Esmalts al Foc a la tarda són una bona mostra. Cada alumne desenvolupa el seu llenguatge i es decanta per la técnica més propera als seus interessos i projectes.

Per veure més imagtes:

https://www.instagram.com/p/BxKLpO1l7ku/?utm_source=ig_web_copy_linkEXPERIMENTACIÓ DE TÈCNIQUES A L’AIGUA – Taller de Dibuix i Pintura (matins)

Al Taller de Dibuix i Pintura dels matins, durant el primer trimestre de curs hem estat treballant amb la experimentació de tècniques a l’aigua per tal de recercar nous resultats, perdre la por al mitjá i trobar el propi llenguatge artístic.

També continuem treballant el dibuix i la pintura amb tots els mitjans com a recerca de l’estil personal, perfeccionament i expressió artística.


Curs | Taller d’Art de Dibuix i pintura matins | Nivell inicial

Durant el primer trimestre al grup d’iniciació a dibuix i pintura hem treballat les bases d’encaix, perspectiva, ombres i llums, a partir d’aplicar diferents tècniques.

Ens hem iniciat al coneixement dels pastels secs, ceres, l’ aquarel.la i  l’oli. Hem fet rendering d’objectes amb llapis de dibuix i de color. Finalment, hem experimentat amb la tècnica del collage.

Com hem après tots aquests coneixements?

A partir d’indagar temes identitaris. Per fer-ho hem realitzat autoretrats físics (a partir representar la projecció d’un mateix en un mirall) i psicològics ( a partir de reflexionar com som). En el segon trimestre, continuarem indagant la identitat personal i col·lectiva, a partir de  dibuixar-nos com ens veuen els altres.

Curs | Taller d’Art Pintura | Experimentació

EXPERIMENTACIÓ| Taller d’Art Pintura

En el camp de la pintura, l’experimentació ve lligada a la necessitat de fer recerca a fi de modificar la nostra mirada i la nostra manera d’aproximar-nos i observar un fet.

Seguint aquesta premissa, els alumnes de pintura, durant el tercer trimestre del curs 2016-2017, s’han aproximat a la natura amb l’objectiu de captar les olors i les sensacions que el tacte els hi produia. El resultat ha estat una sèrie de pintures abstractes on a partir de la coloració i el traç pictòric han plasmat tot allò que la naturalesa els hi suggeria.

En aquesta activitat, ens hem alliberat i hem transgredit els límits de la representació figurativa, amb l’ús de l’aquarel.la. Tècnica que ens ha permés adaptar-nos a la rapidesa del moment.

.

Curs | Tallers d’Art: Dibuix i Pintura | Pintura a l’aire lliure

PINTURA A L’AIRE LLIURE

Aprofitant el bon temps que propicia la primavera, durant uns dies, hem desplaçat les classes dels Tallers de Dibuix i Pintura fora de l’aula.
Ens hem apropat a espais de la nostra localitat per interpretar-los mitjançant la tècnica de l’aquarel·la. Una bona excusa per aprendre una nova
tècnica que la majoria no havia tocat.

En un entorn en el que la llum canvia ràpidament, cal agilitat i immediatesa  en la disposició de la taca.
Immediatesa i espontaneïtat que l’aquarel·la ens permet; jugant amb l’aigua, el traç, les transparències i la juxtaposició del color per donar
profunditat i tridimensionalitat.

Curs | Taller d’Art-Pintura | Experimentació pictòrica

Experimentació pictòrica

En el taller de Pintura, a part de les propostes personals dels alumnes, també  realitzem diferents exercicis d’experimentació pictòrica, en aquest cas, amb pintura acrílica.

L’objectiu és investigar a partir de les característiques pròpies dels materials que utilitzem i quins efectes ens permet aconseguir cada tècnica. La característica principal de l’acrilic, a diferència de l’oli,  és l’assecat ràpid que ens permet superposar colors i jugar amb les transparències mitjançant aiguades i veladures, posar i treure matèria de manera immediata.

Aquest tipus d’exercicis pictòrics més expressius pretenen posar en pràctica l’espontaneitat, l’atzar i el joc com recursos per a la investigació pictòrica propis en l’abstracció. Es posa en valor l’abstracció, a partir de la pròpia experiència i de la observació de l’obra d’alguns referents com Marc Rothko, Fernando Zobel, José Guerrero, Soledad Sevilla, etc.

Curs | Taller d’Art de Pintura | Activitat Pintura 3D

ACTIVITAT PINTURA 3D

Proposta interdisciplinar entre classe de Pintura i Esmalts

Donant continuïtat al projecte d’abstracció geomètrica proposat anteriorment, avancem i passem de les dos dimensions de la superfície pictòrica
a la tridimensionalitat, amb l’objectiu d’oferir una visió més amplia de les possibilitats en la creació artística.

Utilitzant com a referent l’obra de Laboratori experimental de l’escultor basc Jorge Oteiza, es proposa fer una peça tridimensional de petit format, jugant
amb l’espai i el buit a partir de formes geomètriques simples, posant en relació l’interior i l’exterior.

Ja hem començat a projectar idees mitjançant el dibuix, la maquetació en paper o cartró. I gràcies al suport i assassorament de l’Encarna Boada, la professora
d’Esmalts, els alumnes podran formalitzar el seu disseny amb metall (coure i/o llautó).

Durant el procés de desenvolupament de les propostes es posen en comú les diferents idees per tal que sigui un aprenentatge global i complert.
Cada alumne farà una peça individual,  que possiblement es formalitzarà en una instal·lació a l’Exposició d’Artistes Locals d’aquest juliol a Torre Muntadas.
Us anirem informant!

Curs | Taller d’Art de Pintura | Activitat Procés d’abstracció geomètrica

Taller de Pintura. Activitat Procés d’abstracció geomètrica

El passat desembre vam anar amb el grup del Taller de Pintura a veure la exposició de Lissitzky a la Pedrera. El coneixement de l’artista i
dels moviments d’avantguarda en els que va contribuir amb la seva prolífera obra (Constructivisme i Suprematisme) va servir com a punt
de partida per a explicar als alumnes el projecte que actualment estem fent a classe.

Partint d’un “bodegó” composat per diferents figures geomètriques, l’alumnat està fent dos estudis; el primer és figuratiu, centrat en la
representació del què estan observant, treballant el volum  i la profunditat. I el Segon  consisteix en fer una composició abstracta  a partir
de formes planes i colors  que són distribuïts intuïtiva i lliurement  en la superfície pictòrica.

La finalitat de la segona proposta ha estat alliberar la creació del pes de  la representació fidedigne de la realitat,  per entrar en el món de
l’abstracció on  l’inconscient pot expressar-se amb més llibertat a partir del color, les formes i  l’espai, a mode de mapa interior.

Curs | Pintura. Perfeccionament | Activitat Pintura d’acció!

Durant uns dies en el Taller de Pintura hem deixat els cavallets «aparcats» per passar a pintar al terra.
L’activitat proposada pretén  trencar esquemes i experimentar l’aspecte terapèutic i capacitat expressiva-comunicativa
de la pintura d’una manera molt espontània. Centrant la importància en el procés (expressar-se lliurement) i no tant
en els resultats estètics. Sorgeixen diferents qüestions: Què em diu la pintura? Com em relaciono amb l’espai-superfície
pictòric? Com em relaciono amb mi mateix/a i amb els altres?

 

Curs | Laboratori d’Experimentació Artística | Visita a CaixaForum «ART, DOS PUNTS»

El passat 22 de novembre vam  anar al CaixaForum amb l’alumnat dels Tallers de Pintura, Projectes escultòrics i Laboratiori
d’experimentació artística per visitar l’exposició ART, DOS PUNTS. Exposició que dona una visió de les pràctiques artístiques
contemporànies situant-se en les dues últimes dècades del segle XX.

En el recorregut ens vam centrar en la observació/experimentació a partir de les múltiples subjectivitats del grup d’alumnes,
compartint les sensacions que ens evocava cada peça, i configurant un ventall d’interpretacions que es nodreixen de les
experiències individuals i del context social.

http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/caixaforumbarcelona/artedospuntos_es.html