Estiu|Oferta formativa estiu 2022 | Escola d’Arts Visuals del Prat

L’Escola d’Arts Visuals del Prat ofereix per l’estiu 2022 una oferta formativa adreçada a infants, joves i persones adultes.
Pels infants i joves el casal d’estiu té com objectiu que els participants s’obrin a noves idees, s’introdueixin i experimentin amb nous materials (tècniques i suports) i s’aproximin a alguns conceptes propis del món de l’art. A partir de 14 anys, l’Escola d’Arts Visuals del Prat ofereix l’oportunitat que joves i adults s’introdueixin en diverses matèries artístiques.

ESPAI PEKELAB (de P4 a 1er de primària)

En l’espai PekeLab, els nens i les nenes imaginen, experimenten i creen a partir de l’exploració d’un tema. De manera lúdica, es fomenten pràctiques artístiques a partir de desenvolupar activitats i/o projectes artístics.

ESPAI INFANTLAB (de 2on a 6è de primària)

En l’espai InfantLab, els infants s’iniciaran en el procés de creació tot experimentant amb diferents materials. La finalitat no és perfeccionar una tècnica concreta sinó endinsar-se en el món de l’art: conèixer i representar temes contemporanis a partir d’aplicar diferents tècniques.

ESPAI JOVESLAB (de 1er a 4rt d’ESO)

En l’espai JoveLab, els joves passen a l’acció creativa i realitzen la seva pròpia pràctica artística, a partir d’aprendre diferents tècniques artístiques. A més, es potencien metodologies de treball properes a les que desenvolupen els artistes, aconseguint així la potenciació de la creativitat de l’alumnat.

Del 27 de juny al 22 de juliol. De dilluns a divendres de 09.00 a 13.00h
Preu: 1 setmana 79€ (material inclòs)
Preu: 2 setmanes 143€ (material inclòs)
Preu: 3 setmanes 190€ (material inclòs)
Preu: 4 setmanes 222€ (material inclòs)

A PARTIR DE 14 ANYS

Monogràfic pintura

En aquest curs joves i adults aprendran i experimentaran amb tècniques com l’aquarel.la, l’acrílica o al oli. I s’introduiran en el món del color.

Dilluns i dimecres de 17.30 a 20h
Preu: 75€ (material NO inclòs)
A partir de 14 anys (3 er ESO)

Monogràfic de dibuix 

En aquest curs joves i adults aprendran i experimentaran amb tècniques seques i aquoses ( carbó, tinta, grafit…) per representar a través del dibuix diferents objectes i escenes.

Dilluns i dimecres de 17.30 a 20h
Preu: 75 € (material NO inclòs)
A partir de 14 anys (3 er ESO)

Monogràfic de ceràmica decorativa 

En aquest curs joves i adults aprendreran a construir i pensar en tres dimensions manipulant de forma senzilla el fang.

Dilluns i dimecres de 17.30 a 20h
Preu: 75€ (+ 25€ material)
A partir de 14 anys (3 er ESO)

MATRICULA’T

A partir del 26 de maig 

Per internet a online.elprat.cat
Presencial a l’Escola d’Arts Visuals Prat
Dilluns i dimecres de 10 a 13h
Dilluns a divendres de 17 a 20 h
A partir del juliol de dilluns a divendres de 9 a 13h

Consulta’ns a Escola d’Arts Visuals Prat
Centre Cultural El Remolar, 3er pis
c/ Ramon Llull 12-16. El Prat de Llobregat
+ info a: Tel. 933708501 i/o info@amicsartprat.org

Casal Estiu | Mitologia

MITOLOGIA

Aquesta setmana hem tractat el tema de la mitologia, per aquest motiu hem treballat tot el que fa referència a com es construeix un mite. L’ elaboració dels mites ha estat conceptualitzada des de dues vessants: entenent-l’ho com a producte d’un sistema de creencies o bé com a referent de la cultura popular de l’origen d’un estat (per exemple, la cultura dels vikings). El relat i la narració dels mites han estat dos elements significatius durant aquesta setmana.

Des de l’àrea d’expressió corporal s’ha parlat i reflexionat entorn el mite del minotaure. Els infants han construït col.lectivament un laberint i han dibuixat monstres amb cos d’home i cap de bou. Des de l’àrea d’expressió musical s’han inventat tot el que fa referència a la sonoritat d’un instrument màgic: des de la representció en pla del instrument fins la definició del llenguatge musical. Abans però, han visualitzat algunes peces musicals molt curioses pels infants i joves com peces dels artistes Xavi Lozano i Pat Metheny.

Pel que fa referència a l’àrea de construcció i laboratori plàstic han treballat tota la part conceptual d’elaboració del mite, agafant diferents referents de mites: un d’ells va ser el pedro i el lobo. I donant pas a noves històries mitològiques.

.

Casal Estiu | Quotidianeitat

LA QUOTIDIANEITAT

Aquesta setmana el tema proposat era la quotidianitat, per això hem volgut posar en valor l’experiència d’elements o situacions que vivim al nostre dia a dia, i que sovint no som conscients de la importància que tenen fins que reflexionem, els analitzem o representem visualment.

Per fer-ho ens hem endinsat en aquells elements propis de la ciutat del Prat, com la seva estructura organitzativa, hem parlat dels mitjans de comunicació (ràdio i premsa) i hem confeccionat relats ficcionals entorn la nostra vida. Elaborant els guions, les sintonies de les músiques, els anuncis…

Finalment, també en aquesta setmana hi hagut una fase experimental, on els elements quotidians ens han servit com elements per realitzar obres artístiques i reproduir sons quotidians amb l’ús d’instruments, fent dibuixos sonors…

.

Casal Estiu | Orientalisme

L’ORIENTALISME: MIRADES CREUADES

El continent asiàtic és, per extensió i població, el més gran de tots. Durant aquesta setmana hem volgut que els infants i joves s’aproximin al món oriental, descobrint aquells elements més propis de la cultura asiàtica:creuant mirades des de lo tradicional als referents més actuals.

Ens hem endinsat a la temàtica, a partir de realitzar una sèrie d’activitats de diferent índole: des de construir menjar japonés, conèixer alguns artistes que dibuixen i pinten estampes japoneses. Fins elaborar “kimidolls” i/o “samurais” o fanalets dels desitjos.

Per introduir-los al món asiàtic, hem visionat audiovisuals on apareixien per exemple: les danses dels ventalls japonesos i la dansa dels mil braços, d’origen xinés i alguns dels instruments propis del món oriental (“Zakir Hussain”, “Rakesh Chaurasia”, “Gamelan”).

Encara que les activitats han estat molt diverses, els infants i joves han agafat consciència de les fases que configuren el procés d’elaboració d’una peça artística. Per això,han realitzat dissenys on han representat les seves pròpies idees (esbossos) fins a materialitzar-les a partir d’ aplicar i experimentar amb diferents materials: fang, ús de materials reciclats, aquarel•la…

.

Curs intensiu Dibuix i Pintura | Estiu

CURS INTENSIU DE DIBUIX I PINTURA | ESTIU

En aquest curs pràctic el que es pretén és iniciar-se i/o aprofundir en el dibuix i la tècnica pictòrica (aquarel•la, pintura a l’oli, acrílic…).

Ara mateix, ens estem iniciant al dibuix, entenent-lo com un mitjà que ens permet observar i analitzar el què veiem, a partir de dibuixar bodegons. Aquests elements, ens permeten aprofundir en aspectes tècnics com l’encaix i la representació de l’ho observat. Entenent el bodegó no com un objecte sol sinó com una composició estructural, com un tot. De manera paral•lela, aprofundim en aspectes tant importants en el camp del dibuix com és la proporció dels elements, l’influència de la llum ( a partir de treballar les ombres pròpies i les ombres projectades a partir de la llum), etc.

A més, acompanyem aquests exercicis pràctics amb explicacions teòric- pràctiques de com tractar els materials, els procediments i les tècniques artístiques emprades. Totes aquests elements ens permetran, durant al curs, iniciar-nos en l’aplicació del color i la matèria pictòrica i fer representacions temàtiques més personals.

En la segona part del curs, com el grup ja tenia nocions de dibuix ens hem centrat en l’aplicació de la tinta xina i la pintura acrílica. Hem fet una aproximació a la pintura des de: d’una aplicació més acadèmica: coneixement de la teoria del color i com atorgar volum per a la representació figurativa, i per l’altre, una part més d’ experimentació pròpia de la pintura: com fer veladures (transparències), textures, tot provant i jugant amb les característiques de la pintura acrílica fent composicions més expressives, i en alguns casos abstractes.

Aquí us deixem algunes imatges d’aquest curs intensiu de dibuix i pintura.

.

Casal Estiu | Narratives Imaginàries

NARRATIVES IMAGINÀRIES: EL MÓN DELS MONSTRES

Aquesta setmana ens hem endinsat en el món dels monstres. Sovint se’l defineix com una criatura que normalment fa por i que és vista com a maligna pels éssers humans. Ara bé, el nostre equip l’ha treballat sota la connotació d’una criatura excepcional que anhela i projecta als desitjos dels infants i joves.

Amb l’objectiu que l’infant i el jove doni forma al seu imaginari i a la seva fantasia, durant aquesta setmana han dut a terme diferents activitats creatives on imaginaven i dissenyaven plàsticament tot el món del monstre: des de com parla (l’abecedari sonor), com es mou (expressió corporal), quins són els elements que el defineixen ( construcció en volum dels complements del monstre), fins s’han imaginat al seu dia a dia fent un storyboard (còmic).

Aquestes activitats, han anat acompanyades de l’experimentació en les diferents tècniques plàstiques, adaptant-t’ho a la dificultat a l’edat dels infants (llapis de color, collage, pintura i ceres) i aplicant-les a diferents formats i suports matèrics (cartró, paper de gran format, plats de paper…).

Aquí us deixem algunes fotografies de la primera setmana de casal artístic.

.