Escola d’Arts Visuals_ A casa

Malauradament, l’any 2020 s’ha caracteritzat per l’aparició del COVID-19. La pandèmia ha implicat l’aplicació d’unes mesures de protecció i seguretat basades amb la contenció de la transmissió del virus a través de la reducció de les interaccions socials. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya suspenes l’activitat presencial als centres d’educació artística, com és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

En la primera onada, l’Escola d’Arts Visuals va optar per generar una base de dades per conèixer de primera mà la situació tecnològica de l’alumnat i la seva predisposició de fer classes on-line. Aquesta acció va anar acompanyada d’una sèrie de continguts artístics oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu d’oferir i impulsar la cultura a les llars domèstiques. Aquestes activitats culturals es poden veure al nostre canal d’Instagram en obert.

En la segona onada l’Escola d’Arts Visuals ha adaptat tot els seus continguts a formats no presencials mitjançant l’ús de diferents plataformes digitals (zoom, google classroom i whatsapps, principalment) amb l’objectiu que aquesta situació afecti o afectés el mínim possible els processos d’aprenentatge iniciats.

Actualment, continua la situació de crisis sanitària fet que fa necessari l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures que canvien de manera notable el funcionament de la societat, i per tant afecten el sistema organitzatiu i econòmic del projecte cultural de la nostra entitat: l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Les entitats culturals catalanes,com la resta d’empreses del país, estem patint les conseqüències directament derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 que afecta a la continuïtat del nostre projecte cultural.

Tot i així, l’Escola d’Arts Visuals del Prat esperem recuperar-nos en breu, hi ha una predisposició per donar un nou impuls a l’escola, reforçant-la amb noves experiències artístico-educatives que engrandeixin els sabers de les persones. Ja que més que mai, hem palpat que la cultura és un dret i un bé necessari per viure.

Comença el curs 2019-2020 a l’Escola d’Arts del Prat!

El nou curs 2019-2020 va començar amb molta energía i il·lusió als diferents Espais d’Art i Tallers de l’Escola d’Arts del Prat.

Igualment, l’Escola d’Arts del Prat comença a co-dissenyar els projectes d’ arts visuals que es desenvoluparan als centres educatius del Prat dins el programaInterseccions (Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola Can Rigol, Escola Jaume Balmes).

https://www.instagram.com/p/B2kF8ouoM9V/
https://www.instagram.com/p/B3BktywIu0j/
https://www.instagram.com/p/B4ANcRHIUfz/
https://www.instagram.com/p/B3u0oSAIMwA/
https://www.instagram.com/p/B2oGQU-JhrH/
https://www.instagram.com/p/B2oZRanJkZf/
https://www.instagram.com/p/B217sXCI_fC/
https://www.instagram.com/p/B3Ju82FodVe/
https://www.instagram.com/p/B3Ug1TuJ3Ps/

Curs | Taller d’Art d’ Escultura

El taller d’Escultura s’estructura en diferents nivells o grups de treball.

Un primer nivell on s’ofereixen els coneixements necessaris per a la manipulació dels materials. Es plantejen
investigacions i formalitzacions de volums, relacionats amb les tècniques i concepcions clàssiques de la disciplina.
S’introdueixen investigacions sobre els materials diferents, que interessen als alumnes, desenvolupant un labo-
ratori d’ eines i procediments al voltant dels mateixos.

En els grups més avançats es generen projectes d’art contemporani en el que s’acompanya a l’alumne a trobar
els recursos conceptuals, materials i tecnològics per anar processualment desenvolupant el seu treball, vinculat
a la seva experiència, posicionament i reflexió dins de la societat , l’entorn local o la globalització.

Es desenvolupant metodologies vinculades a pedagogies crítiques i postmodernes per desenvolupar l’esperit
crític i creatiu de l’alumne.

.

Tallers d’Art | Activitat transversal «Constel·lacions»

ACTIVITAT TRANSVERSAL CONSTEL·LACIONS

Proposta llançada a l’alumnat dels tallers d’art d’adults:dibuix,pintura, escultura, ceràmica, esmalts i joieria.

Partint de diferents tipus de paper com a material base, s’ha proposat fer unes peces tridimensionals que representin de manera abstracta la relació simbòlica que s’estableix entre nosaltres (el jo) i el nostre entorn (entorn familiar, laboral, social, amics, etc.)

L’objectiu de la proposta és conèixer una tècnica/procediment nou, i evidenciar el vincle existent entre la peça artística i el món interior i l’entorn. Així com experimentar amb la subtilesa del paper blanc, jugant amb les característiques i comportament dels diferents papers per potenciar l’expressivitat, a mode de llenguatge.

Es juga amb les possibilitats escultòriques en relació amb l’espai: interior/exterior, ple/ buit, afrontant el repte de passar el què havien projectat prèviament en 2D a 3D.

Podràs veure el resultat del projecte » Constel·lació» resultant al juny, doncs s’instal·laràn totes les peces a l’Exposició anual d’Artistes locals que té lloc al Centre d’Art Torre Muntadas.

Curs | Taller d’Escultura | Fusta

Aquest trimestre en el Taller d’introducció a l’Escultura hem utilitzat com a material la fusta.

L’ús d’ eines manuals i elèctriques ha permés adquirir les habilitats mínimes per tallar-la (gúbies/formons/llimes, serra elèctrica), polir-la (discos abrasius), realitzar acabats entenent-la com a pell de la peça o com a nuclis conceptuals d’atenció focal (tenyir/acolorir/ encerar / envernissar…).

Tot això acompanyats per la revisió de referents escultòrics moderns (TATLIN, BRANCUSI, DUCHAMP, OTEIZA), i contemporanis (NEW GENERATION ANGLESA,TXOMIN BADIOLA,PELLO IRAZU) per explicar aspectes comuns a la disciplina (estructura, equilibri, multiplicitat, punts de vista, recorregut visual… Com aspectes conceptuals que trobem darrera de l’obra o d’una sèrie dels artistes referenciats.

ACCIONS: FEM / OBSERVEM / PENSEM.
Aquest procés comportarà l’aparició i decantació d’interessos personals de l’alumne cap a projectes propis.

Curs | Taller d’Art Escultura

En el taller d’escultura es treballen projectes relacionats amb temàtiques contemporànies, gestades a partir de les vivències personals i d’investigacions intel·lectuals,emocionals i plàstiques dels alumnes. Aquests relats i les construccions plàstiques derivades, es manifesten en l’ús de diferents materials constructius escollits «a la carta» en funció de les necessitats.
A nivell inicial, s’analitzen i treballen conceptes relacionats amb la disciplina ( estructura, espai interior/exterior…). S’ajuda a l’alumne a formalitzar aquests conceptes amb l’ús de diferents materials: en guix,xarxes metàliques… S’acompanya a l’alumne en el procés de materialitzar en un volum, la seva forma de pensar i sentir.
A nivell avançat, es realitzen projectes d’escultura. Al curs 2013-2014 els projectes desenvolupats reflexionaven sobre allò que s’amaga de l’identitat col.lectiva o pròpia. Estaven realitzats en guix, fusta, covertes d’encàustica, ampolles de plàstic, tela, fotografies o cartells publicitaris manipulats en programes d’edició d’imatge.

Curs | Ceràmica Avançada | Treballs processuals

2014-02-12 09.54.20Treballs processuals al voltant de la Ceràmica i les relacions d’ hibridació, camuflatge, trencament…que es pot
establir amb l’intervenció d’ èssers vius.La primera fase del projecte ha estat la construcció de maquetes  de

ceràmica que permetin plantar o cultivar, i l’ estudi de les necessitats, temps i manteniment de les espècies.