Escola d’Arts Visuals_ A casa

Malauradament, l’any 2020 s’ha caracteritzat per l’aparició del COVID-19. La pandèmia ha implicat l’aplicació d’unes mesures de protecció i seguretat basades amb la contenció de la transmissió del virus a través de la reducció de les interaccions socials. Això ha fet que la Generalitat de Catalunya suspenes l’activitat presencial als centres d’educació artística, com és l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

En la primera onada, l’Escola d’Arts Visuals va optar per generar una base de dades per conèixer de primera mà la situació tecnològica de l’alumnat i la seva predisposició de fer classes on-line. Aquesta acció va anar acompanyada d’una sèrie de continguts artístics oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu d’oferir i impulsar la cultura a les llars domèstiques. Aquestes activitats culturals es poden veure al nostre canal d’Instagram en obert.

En la segona onada l’Escola d’Arts Visuals ha adaptat tot els seus continguts a formats no presencials mitjançant l’ús de diferents plataformes digitals (zoom, google classroom i whatsapps, principalment) amb l’objectiu que aquesta situació afecti o afectés el mínim possible els processos d’aprenentatge iniciats.

Actualment, continua la situació de crisis sanitària fet que fa necessari l’aplicació continuada d’una sèrie de mesures que canvien de manera notable el funcionament de la societat, i per tant afecten el sistema organitzatiu i econòmic del projecte cultural de la nostra entitat: l’Escola d’Arts Visuals del Prat. Les entitats culturals catalanes,com la resta d’empreses del país, estem patint les conseqüències directament derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 que afecta a la continuïtat del nostre projecte cultural.

Tot i així, l’Escola d’Arts Visuals del Prat esperem recuperar-nos en breu, hi ha una predisposició per donar un nou impuls a l’escola, reforçant-la amb noves experiències artístico-educatives que engrandeixin els sabers de les persones. Ja que més que mai, hem palpat que la cultura és un dret i un bé necessari per viure.

Comença el curs 2019-2020 a l’Escola d’Arts del Prat!

El nou curs 2019-2020 va començar amb molta energía i il·lusió als diferents Espais d’Art i Tallers de l’Escola d’Arts del Prat.

Igualment, l’Escola d’Arts del Prat comença a co-dissenyar els projectes d’ arts visuals que es desenvoluparan als centres educatius del Prat dins el programaInterseccions (Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola Can Rigol, Escola Jaume Balmes).

https://www.instagram.com/p/B2kF8ouoM9V/
https://www.instagram.com/p/B3BktywIu0j/
https://www.instagram.com/p/B4ANcRHIUfz/
https://www.instagram.com/p/B3u0oSAIMwA/
https://www.instagram.com/p/B2oGQU-JhrH/
https://www.instagram.com/p/B2oZRanJkZf/
https://www.instagram.com/p/B217sXCI_fC/
https://www.instagram.com/p/B3Ju82FodVe/
https://www.instagram.com/p/B3Ug1TuJ3Ps/

La costura i els brodats prenen protagonisme -Laboratori del taller de Joieria i Esmalts

Els dimarts a Laboratori del taller de Joieria i Esmalts hem treballat projectes amb tota mena de materials, fent de la experimentació la nostra motivació. ara li donem pas als fils: la costura i els brodats prenen protagonisme com a forma d’expressió i donar forma a nous projectes.
No ens oblidem tampoc de la pirogravació per complementar muntatges de peces esmaltades.

Per veure mès imatges:

EXPOSICIÒ EXPLORA LAB – Exposiciò a càrrec dels alumnes de PROJECTES LAB – FASE 1

La Saleta es converteix en un Laboratori expositiu annex al Taller de ProjectesLab. En aquest espai l’alumnat continuarà investigant i explorant entorn al seu projecte artístic i les possibilitats d’instal·lació, muntatge i d’interacció amb el context de l’Escola d’Arts i de la ciutat.

L’espai expositiu es concep com un espai mutant, destacant dues fases principals d’acció:

FASE 1/
Reflecteix els processos de treball de ProjectesLab realitzats durant el curs. Aquest curs s’iniciava contacte amb els diferents grups de laboratoris (joieria i esmalts, pintura i volum), realitzant unes sessions conjuntes amb l’intenció de generar un aprenentatge col·lectiu, abordant tant la part teòrica com la pràctica per tal de promoure la interdisciplinarietat en els seus projectes. Les primeres sessions han estat dirigides a establir contacte entre els tres grups i conèixer el punt de partida temàtic. A continuació algunes sessions d’experimentació i conceptuals els van permitir sortir de la zona coneguda i definir el seu projecte personal. Les últimes sessions han estat dirigides a conformar el tot en el projecte, propiciant que el concepte, l’aspecte formal i l’expositiu anés en consonància. Les sessions han estat activades per les tres membres dels Labs; l’Encarna Boada, l’Elisa Garcia Coll i la Maite Travé, amb el suport de l’Edwin Moscoso, alumne en pràctiques del Màster d’art i educació de la UB, i la participació en dues sessions del Joan Ivern, historiador de l’art.

FASE 2/
Les peces dels projectes personals aniran ocupant progresivament l’espai expositiu, establint connexions entre les diverses instal·lacions, i generant nous sistemes de relació amb l’espai i els usuaris de l’Escola d’Arts a través de propostes participatives.

Participants de ProjectesLab:
Mercé Martell, Rosa Zaragoza, Marta San Juan, Aurora Periane, Antonia Díaz, Julia Cáceres, Consol García, Eric Pesin, Antonia Lebrato, Olga Duque, Lourdes Delgado, José Paco i José Luis Fernández Parralo.

Sessió de treball amb Joan Ivern, entorn del muntatge de la primera fase de l’exposició EXPLORA LAB

Sessió de treball entorn del muntatge de la primera fase de l’exposició EXPLORA LAB amb els tres grups de Laboratori, dirigida a explicar l’estat actual dels projectes. Es aquesta sessió cadascun va compartir amb els altres, detectant els punts en comú però també els descartes, és a dir, allò que ha format part del procés però s’ha deixat enrera, i que també es reflecteix a la primera fase de l’exposició. L’alumnar dels Projectes LABS van establir relacions entre els projectes, anticipant-se a la segona fase de muntatge; buscant possibilitats de contacte espacial entre aquests.

Les sessions han estat activades per les tres membres dels Labs; l’Encarna Boada, l’Elisa Garcia Coll i la Maite Travé, amb el suport de l’Edwin Moscoso, alumne en pràctiques del Màster d’art i educació de la UB, i la participació en dues sessions del Joan Ivern, historiador de l’art.

Visita de Glòria Tormo a la seva expo: «Del Metall a la Joia»

La Glòria Tormo ahir ens va fer una visita de luxe a la seva expo Del Metall a la Joia, als companys/es de ProjectesLab. Ens va explicar els seus processos de treball, les seves inspiracions, temàtiques, experimentacions, etc. Un luxe gaudir de la seva experiència, de les peces i de la seva generositat contestant les curiositats i dubtes del grup.

DEL METALL A LA JOIA – GLÒRIA TORMO BERNARD – LaSaleta

Del 13 de febrer al 24 de març de 2019

Inauguració: 13 de febrer, a les 20 h

De dilluns a divendres de 17 a 20 h

Accés lliure

.

Les idees sorgeixen de mil llocs, només cal estar receptiu, deixar-se imbuir pel que t’envolta i treballar-les. La natura, les ciutats, els viatges, els esdeveniments, les noticies que ens arriben o els propis sentiments ho son.

Llavors ve el repte, com plasmar-ho i fer-lo realitat. I aquí és quan els teus coneixements es posen en marxa i son la teva base d’expressió.

En les meves peces es fa evident la influència de la meva formació acadèmica en les línies, els volums, les geometries,.. però també m’agrada endinsar-me en altres formes d’expressió, en nous materials, per arribar a transmetre allò que vull. Per això cal la investigació i nous aprenentatges.

GLÒRIA TORMO BERNARD

De professió arquitecta tècnica, amb especialitats en rehabilitació, obra civil i manteniment. Les seves inquietuds o necessitats son crear, investigar, descobrir i deixar “volar” la imaginació, per això li encantar viatjar, descobrir mons nous i deixar-se imbuir per vivències diferents.

La motivació artística apareix de ven menuda, però fins als 40 anys no inicia el que es podria dir formació artística. Comença en l’escola del Treball en el 2003 amb especialitat de ceràmica, però la inquietud per trobar aquella especialitat en que més s’identifica li fa estudiar altres especialitats: decoració sobre vidre, restauració de vidre i finalment joieria (2009). La formació continua la desenvolupa a  l’Escola Llotja, en el Taller Perill i d’una forma especial en el taller d’en Manel J. Garcia Ramiro des de 2011.

Actualment assisteix al taller de ProjectesLab en especialitat d’esmalts sobre metalls i joieria en l’Escola d’Arts del Prat, des de 2016. I l’any passat participa en el laboratori Supersimetria amb l’equip de Torre Muntades.

Ha intervingut en diverses exposicions col·lectives: 7ª, 8º i 10ª biennal artística col·lectiva,CAATEEB (2011, 2014 i 2018), Exposició col·lectiva Expo INLET al Taller Perill i a la galeria Lalabeyou de Madrid (2016), Exposicions col·lectives de l’Escola d’Art (2017, 2018), Exposicions Artistes Locals a Torre Muntades (2017 i 2018)