Curs | Espai d'Art Famílies Creatives

Curs | Espai d’Art Famílies Creatives

ESPAI FAMÍLIES CREATIVES

L’ Espai  Famílies creatives suma la creativitat plàstica amb la música, a fi de generar propostes d’experimentació amb diversos materials, fomentant (en la mesura de lo possible) tots els sentits.

Durants, les últimes setmanes hem fet una sèrie d’activitats molt divertides:

Barreja de sentits. Sinestesia 
Hem jugat una bona estona amb els diferents sentits. Estímuls del tacte, el so, la vista i per últim la imaginació a l’hora de descriure un objecte. Amb l’ajuda d’unes cintes negres, hem aconseguit que els diferents protagonistes es tepessin els ulls i hem jugat a endevinar a partir de diferents propostes:
Amb als ulls tapats els infants havien d’endevinar:
Quines coses estaven tocant? ( papers de caramels, pinzells, objectes de llana). 
Quines coses estaven olorant?(ceba i llimona) 
Quines coses sonaven?  ( instruments de percussió com la Kalimba)
Finalment, les mares, pares i tutors es van col.locar la cinta als ulls i els infants havien de descriure els objectes que jo els hi mostrava sense dir el nom.I aquest cop eren els adults qui ho havien d’endevinar.

Dibuixos col·lectius

Cada família fa un dibuix en un paper i quan sona una botzina el dibuix es passa a una altra família que el continua. Aquesta acció atzarosa es repeteix varies vegades. El resultat és una construcció plàstica col.lectiva, on hi participen simultàniament pares i/omares i infants. En aquest cas el que es volia exemplificar és el fet que quan una altra persona intervé en el teu dibuix, està aportant i sumant coses. No s’entén com una invasió del teu espai sinó com una col·laboració que suma interès i crea vincles entre les persones.

Construccions volumètriques

Vehicles inventats, fàbriques de llaminadures, animals i joguines variades. A partir de diversos materials es van fer les construccions que cada nen i nena volia fer. Primer van pensar què volien fer i com i després van passar a l’acció amb l’ajuda dels seus familiars.

Composicions musicals

Hem creat la catifa musical (un espai a on poden estar quan vulguin i es pot alternar amb les altres activitats). Amb l’ajuda de diferents instruments musicals (panderetes, güiro, guitarra, baquetes i tambors, kalimba, shaker, triangle i tubs amb notes) hem fet diverses composicions improvisades.

.