Proximitat | Visita Escola Jacint Verdaguer | Projecte Vivim l’Art

Visita de l’Escola Jacint Verdaguer a l’Escola d’Arts del Prat

Aquest any, l’Escola Jacint Verdaguer del Prat ha tingut com a projecte de curs “Vivim l’Art”. Gràcies a ell, els infants s’han aproximat a diferents creadors com: Pollock, Kandinsky, Dalí, Miró, entre d’altres.

Degut a la necessitat d’anar més enllà d’artistes d’avantguarda i a fi d’introduir l’experiència viva d’un artista pratenc, les mestres dels grups de P3, P4 i P5 van trobar molt oportú fer una activitat col•laborativa amb nosaltres.

Davant aquesta petició, tot l’equip de l’Escola d’Arts del Prat es va posar a treballar per fer una proposta atractiva on els infants entressin en contacte amb un artista del Prat. I que la creadora els hi expliqués en directe la seva manera de treballar.

Així, l’Olga Merchán, creadora i artista del col•lectiu “Charito Calambre” els hi va explicar com s’havia format, amb què treballava (pintura, escultura..), quins materials utilitzava, quins eren els seus referents …Per fer-ho, va generar una dinàmica de participació col•lectiva. I una explicació pràctica del seu treball. Podeu trobar més informació d’aquesta artista a: www.olgamerchan.wordpress.com

Finalment, la directora de l’Escola, els hi va fer una visita guiada pel centre, on els propis alumnes de l’Escola els van deixar interactuar amb les seves pròpies creacions. I abans de tornar cap a la seva escola, cada nen i nena va rebre una sorpresa a fi que poguessin continuar descobrint i aprenent entorn l’Art i els artistes del Prat.

L’experiència va ser viscuda per 180 infants de l’Escola Jacint Verdaguer. Nosaltres ens ho vam passar molt bé!

.