Curs intensiu Dibuix i Pintura | Estiu

CURS INTENSIU DE DIBUIX I PINTURA | ESTIU

En aquest curs pràctic el que es pretén és iniciar-se i/o aprofundir en el dibuix i la tècnica pictòrica (aquarel•la, pintura a l’oli, acrílic…).

Ara mateix, ens estem iniciant al dibuix, entenent-lo com un mitjà que ens permet observar i analitzar el què veiem, a partir de dibuixar bodegons. Aquests elements, ens permeten aprofundir en aspectes tècnics com l’encaix i la representació de l’ho observat. Entenent el bodegó no com un objecte sol sinó com una composició estructural, com un tot. De manera paral•lela, aprofundim en aspectes tant importants en el camp del dibuix com és la proporció dels elements, l’influència de la llum ( a partir de treballar les ombres pròpies i les ombres projectades a partir de la llum), etc.

A més, acompanyem aquests exercicis pràctics amb explicacions teòric- pràctiques de com tractar els materials, els procediments i les tècniques artístiques emprades. Totes aquests elements ens permetran, durant al curs, iniciar-nos en l’aplicació del color i la matèria pictòrica i fer representacions temàtiques més personals.

En la segona part del curs, com el grup ja tenia nocions de dibuix ens hem centrat en l’aplicació de la tinta xina i la pintura acrílica. Hem fet una aproximació a la pintura des de: d’una aplicació més acadèmica: coneixement de la teoria del color i com atorgar volum per a la representació figurativa, i per l’altre, una part més d’ experimentació pròpia de la pintura: com fer veladures (transparències), textures, tot provant i jugant amb les característiques de la pintura acrílica fent composicions més expressives, i en alguns casos abstractes.

Aquí us deixem algunes imatges d’aquest curs intensiu de dibuix i pintura.

.