Casal Estiu | Orientalisme

L’ORIENTALISME: MIRADES CREUADES

El continent asiàtic és, per extensió i població, el més gran de tots. Durant aquesta setmana hem volgut que els infants i joves s’aproximin al món oriental, descobrint aquells elements més propis de la cultura asiàtica:creuant mirades des de lo tradicional als referents més actuals.

Ens hem endinsat a la temàtica, a partir de realitzar una sèrie d’activitats de diferent índole: des de construir menjar japonés, conèixer alguns artistes que dibuixen i pinten estampes japoneses. Fins elaborar “kimidolls” i/o “samurais” o fanalets dels desitjos.

Per introduir-los al món asiàtic, hem visionat audiovisuals on apareixien per exemple: les danses dels ventalls japonesos i la dansa dels mil braços, d’origen xinés i alguns dels instruments propis del món oriental (“Zakir Hussain”, “Rakesh Chaurasia”, “Gamelan”).

Encara que les activitats han estat molt diverses, els infants i joves han agafat consciència de les fases que configuren el procés d’elaboració d’una peça artística. Per això,han realitzat dissenys on han representat les seves pròpies idees (esbossos) fins a materialitzar-les a partir d’ aplicar i experimentar amb diferents materials: fang, ús de materials reciclats, aquarel•la…

.