Casal Estiu | Mitologia

MITOLOGIA

Aquesta setmana hem tractat el tema de la mitologia, per aquest motiu hem treballat tot el que fa referència a com es construeix un mite. L’ elaboració dels mites ha estat conceptualitzada des de dues vessants: entenent-l’ho com a producte d’un sistema de creencies o bé com a referent de la cultura popular de l’origen d’un estat (per exemple, la cultura dels vikings). El relat i la narració dels mites han estat dos elements significatius durant aquesta setmana.

Des de l’àrea d’expressió corporal s’ha parlat i reflexionat entorn el mite del minotaure. Els infants han construït col.lectivament un laberint i han dibuixat monstres amb cos d’home i cap de bou. Des de l’àrea d’expressió musical s’han inventat tot el que fa referència a la sonoritat d’un instrument màgic: des de la representció en pla del instrument fins la definició del llenguatge musical. Abans però, han visualitzat algunes peces musicals molt curioses pels infants i joves com peces dels artistes Xavi Lozano i Pat Metheny.

Pel que fa referència a l’àrea de construcció i laboratori plàstic han treballat tota la part conceptual d’elaboració del mite, agafant diferents referents de mites: un d’ells va ser el pedro i el lobo. I donant pas a noves històries mitològiques.

.