Taller d’Art de Ceràmica | Gyotaku | Estampació

«EL GYOTAKU»

Aquests dies al Taller de Ceràmica s’ha experimentat amb una forma d’estampació anomenada: Gyotaku, pròpia d’alguns països asiàtics. Aquesta activitat experimental l’han desenvolupat bona part dels alumnes dels tallers d’Art de l’Escola (pintura, ceràmica, esmalts i joieria). És una de les activitats artístiques que es desenvolupen a l’Escola i que tenen com objectiu que els alumnes perdin la por a equivocar-se i a experimentar. Permetent, alhora que es coneguin entre ells/ elles, trencant les dinàmiques pròpies de cada taller.

Els alumnes, en aquesta acció han volgut rememorar el què fan els pescadors d’algunes zones asiàtiques.

Consisteix en que després de tornar de pescar, seleccionen les millors peces recol·lectades, l’empapen amb tinta i l’imprimeixen damunt un paper, configurant un cartell on anoten: el dia i any de captura, el tipus de peix, el nom del pescador. Després, l’ubiquen a les seves botigues juntament amb els altres peixos que aquell dia estan a la venda i escriuen en el paper un poema agraint al mar el que els hi ofereix.
Ahir, els alumnes van estar experimentant amb aquesta tradicional manera d’estampar però en breu hauran de pensar en textos poètics que venerin el mar, a fi de completar la seva obra.