JO TB SÓC 40 ANYS | Josep Mayol

Josep Mayol, és una persona clau en els 40 anys d’història de l’Escola d’Arts. Artista apassionat va venir de Llagostera (Girona) i va instal·lar-se al Prat. Aquí va lluitar per obrir una Escola de Dibuix i Pintura, en un moment on el panorama cultural, en general, no era gaire esperançador.

 “Quan em vaig proposar crear l’Escola Municipal de Dibuix i Pintura al 1975, al Prat pràcticament no existien cap mena d’activitats extraescolars. Això era font de molts problemes de convivència i, evidentment, origen de deficiències educatives molt  importants. 

Un grup de voluntaris, amb al suport de l’Ajuntament, ens hi vam posar mans a l’obra i vam aconseguir engegar molt més que una petita escola. Érem una gran família amb un lligam únic; la nostra estima per l’art i la difusió de les activitats artístiques en la nostra ciutat. Una família que no ha deixat mai de créixer, enriquir-se i millorar. 

40 anys més tard i veient els grans resultats aconseguits, tots en hem de sentir molt orgullosos d’haver estat potser una mica visionaris en aquells, ara llunyans, anys 70.”