JO TB SÓC 40 ANYS | Toni Garcia

Toni Garcia, format a l’Escola d’Arts del Prat. La seva carrera dona un gir quan participa a Peraustrínia de Fermí Marimón PC (2004). A l’actualitat, és director creatiu i artístic del grup BRB i l’estudi Screen21. A més de ser, el president de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat. 

“40 anys d’història de qualsevol col·lectiu no parlen mai d’una sola història. Són en realitat moltes històries i molt diferents, viscudes al llarg d’aquest temps. En el nostre cas, moltes formes d’entendre l’educació artística, en una societat que ha anat canviant molt ràpidament, amb grups de persones molt diferents i generant experiències molt diverses. Però totes tenen un nexe comú; la passió per l’ensenyament, la creativitat i l’experiència artística.

Com molts altres nois i noies del Prat, vaig començar amb 8 anys com alumne del fundador de l’Escola, en Josep Mayol, a les golfes de Torre Balcells. Era l’any 1976, anys més tard vaig exercir com a professor de còmic i d’il·lustració a l’Escola d’Arts, amb el temps vaig ser part del grup fundador de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat al 1995 i avui dia en sóc president.

Al llarg de tot aquest temps s’ha treballat a fons en moltes línees d’acció diferents. Classes de molt diverses disciplines artístiques, exposicions individuals i col·lectives, xerrades, fires d’art al carrer, actuacions artístiques col·lectives, sortides a museus, sales d’exposicions i tallers d’art, concursos de dibuix, de pintura, de còmic, de flors… Hem estat 40 anys volent encomanar el nostre entusiasme creatiu a la ciutat del Prat.

Perquè és d’això del que es tracta. Si volem millorar la nostra pròpia qualitat de vida, hem de treballar col·lectivament per poder desenvolupar-nos com a individus i així ajudar a millorar el nostre entorn més immediat. I l’Escola d’Arts del Prat n’és un bon exemple d’això que dic. El més important però, és que 40 anys més tard, continuem treballant amb el mateix entusiasme del primer dia per assegurar que la nostra Escola seguirà evolucionant, adaptant-se i essent un punt clau de referència en la cultura de la nostra ciutat.”