JO TB SÓC 40 ANYS | Maite Travé

Maite Travé, artista visual llicenciada en Belles Arts per la UB (2002). Compagina la producció artística amb la docència. És professora a l’Escola d’Arts des de fa més de 10 anys. Actualment responsable dels Tallers de Dibuix i Pintura dirigit a adults per les tardes, i Co-coordinadora de La Saleta, espai expositiu de l’Escola. Durant aquest temps també ha impartit classes de Dibuix de model viu, de Gravat  i de Laboratori d’experimentació artística basat en la interdisciplinareitat.

«La meva vinculació amb l’Escola d’Arts es remunta a la meva infantessa, amb 10 anys vaig començar a formar part d’aquesta gran família, com alumna.  Progressivament  vaig passar pels diferents nivells de formació, tenint al Diego López, al Fernando Herraiz, al Rodolfo Valero i a la Isabel Carballo com a professors/es. El meu amor per la pintura em va portar a estudiar Belles Arts, fent la formació per la proba d’accés a l’Escola, moment del que guardo molt bons records. Amb aquella il·lusió de joventut vaig iniciar la meva formació artística, moltes experiències han esdevingut des d’aquell moment, però l’art ha estat guia del meu camí, una manera singular de viure i concebre el món, que m’ha fet créixer com a persona.

Des de que va començar la meva etapa com a professora a l’Escola, la meva intenció ha estat, a més d’ensenyar els aspectes acadèmics-tècnics, oferir diferents visions sobre l’Art, fer caure els prejudicis que n’hi han envers l’Art, fer desenvolupar la creativitat, alimentar l’esperit d’experimentació i la interdisciplinarietat.

No n’és tasca fàcil per que dins del mateix taller, n’hi han alumnes de diferents nivells i interessos, manegar això n’és un repte. Diversitat  que requereix flexibilitat i adaptació de la programació en alguns casos, assessorament en d’altres. Sovint els convido a sortir de la zona de confort a partir de propostes conjuntes, des de l’experimentació i el joc que ens porta a un altre lloc de coneixement. L’espai del taller oscil·la entre l’aprenentatge en grup que el fa molt enriquidor i el creixement personal. Les visites guiades a exposicions són una altra estratègia d’aprenentatge conjunt i socialització que té molt bona rebuda.

Durant tot aquest temps he pogut veure com ha evolucionat l’Escola, actualment, formada per un equip  cohesionat amb una visió comú de l’Escola d’ara i en el futur. N’augura la continuïtat, sentir que està conformada per persones (professorat, alumnat i membres de l’Associació Amics de l’Art del Prat) que hi creuen i que contribueixen a posar en valor la tasca artística.

Cada vegada sóc més conscient de la importància de l’ART en la nostra societat, i de la incidència que ha pogut tenir i té l’Escola d’Arts en la ciutat del Prat, sent un òrgan viu que contribueix en el creixement cultural, l’educació, la creativitat, la consolidació d’una visió crítica, sent una eina imprescindible de coneixement i de creixement humà.»