Projecte Transversal | Joieria contemporània

PROJECTE TRANSVERSAL

L’Escola d’Arts del Prat conceptualitza projectes transversals que tenen com objectiu no només fusionar disciplines sinó que persones de diferents tallers es coneguin i puguin col·laborar junts en la confecció d’un projecte artístic.
Durant el curs 2015/2016 i vist el magnífic resultat dels projectes transversals que hem efectuat amb anterioritat, projectem un nou projecte anomenat: PROJECTE DE JOIERIA I RECERCA: EDICIÓ D’UN SOMNI, on es fusionen les disciplines de ceràmica, joieria, esmalts i pintura.

EN QUÈ CONSISTEIX?

La joieria en els últims anys ha fet un gir per descobrir el potencial i relacionar-se amb les idees postmodernes. Les joies contemporànies segueixen els seus propis impulsos artístics i ja no es senten lligats per les premisses de la joieria tradicional, ni en les formes ni en els materials. Les associacions que es realitzen entre als objectes personals i el caràcter metafòric de la peça, fan de la joia una peça contemporània amb molt potencial expressiu.

Agafant aquest concepte, plantegem que els alumnes de l’Escola d’Arts del Prat experimentin amb diversos materials i iniciïn un procés de recerca de les possibles adaptacions que poden tenir en una joia. Aquests projecte experimental la desenvoluparan tots els alumnes de l’Escola, fent adaptacions curriculars aquelles persones que presenten necessitats especials.
Un cop plantejat el durem a terme a partir de la reflexió de cada alumne en el seu quaderns de treball, el qual tindrà tanta importància com el resultat. Un cop parlat i analitzat treballarem el dibuix i posteriorment iniciarem un treball d’investigació / recerca del material i l’aplicarem a la peça de joieria.

Aquí us presentem alguns dels processos que estan realitzant els més de 30 alumnes participants en aquest projecte.

.