JO TB SÓC 40 ANYS | Núria Inés

Núria Inés, màster en produccions artístiques i investigació per la UB (2012), és educadora de l’Escola D’arts del Prat des de fa quatre anys. Actualment és l’educadora de l’Espai d’Art Jove, de Còmic Júnior i del taller d’Art de Dibuix conjuntament amb la Maite Travé. Compagina l’activitat docent amb els projectes d’art i d’ il·lustració.

«Quan jo era petita la meva mare anava a les classes de pintura d’en Josep Mayol. Jo feia unes altres extraescolars i coneixia l’escola d’anar a les exposicions de final de curs. Amb el temps em vaig començar a queixar perquè jo també hi volia anar (m’agrada molt dibuixar, ho he fet sempre) i finalment, al començar l’E.S.O. em van apuntar al curs de pintura per a Joves que donava en Diego López.

Es curiós perquè amb el temps encara continuo en aquest taller, com a educadora, això sí.

A mi m’encantava anar a l’escola, esperava les classes amb molta il·lusió: el Diego ens posava pel·lícules antigues, ens llegia, s’inventava històries, se “l’hi anava l’olla” i potser ens feia ocupar la meitat de la classe amb una versió 3D del fons marí… A més, hi eren les companyes. Amb algunes he fet una gran amistat, amb l’Esther i la Sílvia encara ara compartim coses i d’aquelles amb les que he perdut el contacte com la Tati o la Saray encara en tinc anècdotes molt tendres. Amb això vull dir que,  l’escola (tal com veig ara en molts alumnes)  té una força molt emocional i humana.

Quan em vaig fer més gran i vaig haver de decidir la carrera, tenia molt clar que seria Belles Arts i també que havia de preparar l’examen d’entrada a l’escola. Ho vaig fer amb les classes de dibuix de model de la Montse Mayol.

Ara com a docent valoro igual la comunitat que tenim amb els alumnes i la resta de docents però encara tinc més consciència de la importància de les arts i la cultura en una educació integral. Tant amb els joves com amb els nois de còmic júnior reflexionem molt sobre cultura visual. Ens passem el dia envoltats d’imatges, les consumim i les reproduïm. És per això, que és important aprendre a entendre-les i desxifrar-ne els significats velats.

Les arts són un llenguatge per entendre’ns amb la resta del món i aquesta és una de les coses que més agraeixo a l’escola d’haver-me format i donar-me l’oportunitat, ara com educadora, de poder educar, donar a conèixer i arribar als altres des del llenguatge que a mi em sembla més divertit, proper i versàtil del món: l’Art.»