Curs  | Espai Famílies Creatives

Curs | Espai Famílies Creatives

FAMILIES CREATIVES!

Famílies creatives és un espai on es fomenta la creativitat i la imaginació de l’infant amb interacció amb als seus familiars. En aquest segon trimestre, hem manipulat molts materials, hem conegut noves eines i tècnicques, tot compartint riatlles, moments divertits i propers.

Tot seguit, us expliquem algunes de les activitats que s’han proposat i realitzat durant aquests 3 últims mesos:

Ciutat col·lectiva
Elaboració d’un mapejat d’una ciutat (bidimensional) però incloent aspectes tridimensionals (com per exemple: plantes). Els infants van haver de pensar per què es necessita una ciutat, quins elements la caracteritzen i com es podria situar en un mapa real.

Regal a la Lluna
La premissa és voler enviar un regal a algú molt especial: el nostre satèl·lit, la Lluna. Per això hem de pensar: quines coses li agradarien i com enviarem aquest regal. Per consens, vam arribar a la conclusió que la millor opció és l’elaboració d’un coet que tardaria 120 minuts en arribar a la Lluna.

Geometria i volum
Hem barrejat la geometria i les matemàtiques amb formes animals, tot utilitzant com a eines uns escuradents i plastilina.

Pintura
La aquarel·la i diverses tècniques pròpies d’aquesta pintura, també han tingut el seu moment en l’espai familiar. Els infants han pintat fent servir un ventall de formes de fer de les tècniques aquàtiques. Han experimentat i conegut quin és el resultat que té quan barregem diferents colors: la teoria del color.

Vestimentes
Creació d’una armilla particular, fent servir bosses de cartró. Patronatge, disseny i molt més.

Música i ball
La catifa musical s’ha establert com un lloc en el qual crear cançons, jocs i balls compartits.