Exposició La Saleta | Alumnes Escola | Edició d’un somni: Joia Contemporània

«EDICIÓ D’UN SOMNI. Joia Contemporània»

L’exposició recull els processos, dissenys i peces embrionàries i definitives del projecte de joia contemporània, peces úniques, personalitzades, exclusives. Fruït d’un projecte interdisciplinari i transversal realitzat amb l’alumnat dels tallers d’adults de Dibuix, Pintura, Ceràmica, Esmalts, Joieria i Escultura de l’Escola d’Arts del Prat.

Es proposa a l’alumnat la construcció d’una peça de joia contemporània des de l’esperit d’experimentació, a partir de la incorporació-apropiació d’objectes quotidians i/o d’elements naturals. En la composició de la peça es juga amb l’objecte real i el rastre, la textura i/o l’emprenta d’aquests mitjançant diferents procediments (estampació, porcellana, cera perduda, metall, etc), jugant amb la idea de negatiu-positiu.

Després d’una primera sessió de mostra de referents de joia contemporània, l’alumnat esbossa una primera proposta a partir de l’objecte escollit, ja sigui perquè simbolitza alguna cosa per ell/a, ja sigui per vinculació emocional, per interès formal, conceptual, etc. Duent a terme, unes sessions d’experimentació amb diferents materials i procediments, valorant les diverses possibilitats formals. En alguns casos la idea inicial, “l’ideal” va ser modificat-adaptat, condicionat per les possibilitats/resolucions tècniques.

El procés ha resultat ser molt enriquidor, ja que ens ha permès interrelacionar-nos amb els tallers veïns i compartir coneixements, descobrir, equivocar-nos, perdre’ns, encertar i arribar a nous llocs. Les sessions conjuntes d’investigació amb materials no tradicionals realitzades entre tallers, ens ha permès hibridar materials més nobles amb materials quotidians, elements naturals (efímers), industrials, etc. I relacionar-nos de manera inusual amb els companys/es i alumnes, enfortint les sinèrgies “inter-tallers”.

Espai Expositiu La Saleta
Escola d’Arts del Prat
Del 13 d’abril al 23 de juny de 2016
De dilluns a divendres de 17 a 20 h
Accés lliure
Inauguració el 13 d’abril a les 20 h

1