Jorge Peña | Convocatòria Art-Educació /UNZIP 2016

Jorge Peña | Convocatòria Art-Educació /UNZIP 2016

Jorge Peña

El programa d’Arts Visuals del Prat ha posat en marxa aquest any la convocatòria Art- Educació, que té com a objectiu promoure la realització de projectes d’art relacionant artistes amb l’alumnat de l’Escola d’Arts del Prat.

El seleccionat d’aquesta edició ha estat el Jorge Peña, llicenciat en comunicació audiovisual per la Universitat Internacional SEK de Segòvia. El seu treball en el món audiovisual s’ha caracteritzat per desenvolupar diferents funcions com: guionista, realitzador- director i postproductor. Com autor, és defineix per produir en el camp de la no ficció, participant i sent premiat en diversos festivals i concursos.

Jorge Peña, entra en contacte amb l’Escola d’Arts i en aquest espai vol generar un curtmetratge documenteal on l’atzar jugui un paper determinant i on els alumnes de l’Escola tinguin un paper protagonista.

8 persones (alumnes i personal de l’escola) l’hi han explicat històries personals on l’atzar ha estat un element clau. D’aquestes han estat escollides 4 i han estat interpretades pels propis participants en el projecte.

Jorge Peña, ha conduït els assaigs on les emocions i els sentiments dels protagonistes afloraven. Mentre que els interpretants s’apropiaven d’històries alienes cargant-les de càrrega simbòlica. En cada sessió, es generava un espai de contacte, d’interrelació entre els participants,de confiança entre uns i els altres.

+ info del seu treball: www.jorgepemar.com
Web d’/UNZIP Arts visuals al Prat: www.unzip.elprat.cat

.