20+20 Una exposició en xarxa a la ciutat pels 40 anys de l’Escola d’Arts

20+20 Una exposició en xarxa a la ciutat pels 40 anys de l’Escola d’Arts

El 2016 és un any de celebracions per a l’Escola d’Arts del Prat, ja que se cumpleixen 40 anys de la seva creació. L’any 1976, Josep Mayol, amb el suport del Patronato Municipal de Cultura y Deportes, va crear l’Escola Municipal de Dibuix i Pintura, que va ocupar l’espai de les golfes al Casal de Cultura (actualment Torre Balcells). Després de transitar per diferents ubicacions, amb la complicitat d’un grup de voluntaris interessats en el món artístic, l’Escola troba la seva ubicació definitiva al Centre Cultural Remolar, l’any 1991.

A fi de recuperar el patrimoni immaterial d’aquests 40 anys d’història, l’Associació d’Amics de l’Art del Prat ha generat una sèrie d’accions, entre elles el comissariat de l’exposició “Aprenent a mirar, aprenent a fer. 40 anys de formació artística al Prat” , en el marc de la Festa Major;  la mostra “20+20, una exposició en xarxa a la ciutat pels 40 anys de l’Escola d’Arts” i la festivitat del 27 de novembre en diferents punts de la ciutat.

La mostra “20+20, una exposició en xarxa a la ciutat pels 40 anys de l’Escola d’Arts” vol apel·lar al gran nombre de persones que s’han format a l’escola i en conseqüència que formen part de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat. Aquesta exposició es concep com un diàleg simbòlic entre 20 alumnes i 20 ex- alumnes de l’Escola. El resultat ha estat la creació de 40 peces artístiques distribuïdes en 3 línies de treball. En cada sèrie es pot visualitzar la riquesa que han suposat aquests 40 anys d’història no només per la diversitat estètica de les peces, sinó també per la manera d’aproximar-se a l’experiència artística. Aquesta exposició s’articula en dues de les sis seus on ha estat l’Escola d’Arts: el Centre d’Art Torre Muntadas i el Centre Cultural El Remolar.

2020_activitats

 

 

 

 

El recorregut artístic amb activitats participatives consisteix en tres accions artístiques desenvolupades en tres de les seus on ha estat l’Escola d’Arts del Prat: Torre Balcells, Centre d’Art Torre Muntadas i el Centre Cultural El Remolar. Les tres propostes seran dutes a terme per artistes convidats per l’ocasió, per tal d’activar-les i perquè el públic assistent i participi lliurament.

 

PROGRAMA:

La Citadora

11.00 a 12.30 h,  a la Plaça Pau Casals

Creació de noves cites a partir de cites d’artistes.
Activitat dinamitzada per l’actriu Joana Romero.

Construcció i intervenció mural a partir de paraules adhesives al mur de la plaça. A mode de cadàver exquisit, s’anirà confeccionant un text, de manera atzarosa, a partir de les frases i paraules que fan referència al món cultural i artístic. L’objectiu d’aquesta acció poètica és la de rellegir les relacions de les persones que participin amb l’Escola d’Arts i resignificar els discursos des de la seva construcció col·lectiva.

El Connector

11.30 a 13 h, als Jardins del Centre d’Art Torre Muntadas

Generador de nodes entre les seus històriques de l’Escola d’Arts.
Activitat dinamitzada per l’artista Olga Merchán.

Acció en la qual posarem en valor i donarem forma visible a la xarxa de sentiments creats en els 40 anys d’història de l’Escola d’Arts entre les persones que han format part d’ ella, les seus que l’han acollit i la ciutadania general del Prat. Aquesta “xarxa de sentiments” quedarà reflectida sobre un mapa intervingut mitjançant les unions que els participants faran amb diferents codis de colors que relacionaran persones (fotos) i espais (seus marcades en mapes) entre sí.

L‘Audiogramador

12.00 a 13.30 h, a l’Escola d’Arts del Prat. Centre Cultural El Remolar, 3r pis

Registrador visual dels sons quotidians dels tallers de l’Escola d’Arts.
Activitat dinamitzada pel músic Make i l’artista Maite Travé.

Acció guiada de creació col·lectiva d’una partitura a partir dels sons extrets de la manipulació dels utensilis i eines que es fan servir als tallers de ceràmica, escultura, esmalts, joieria, pintura i dibuix. El que es pretén és oferir una experiència interactiva, així com apropar als assistents d’una manera diferent a les instal·lacions i els tallers de l’Escola d’Arts.

El Vernissage

13.30 h, a l’Escola d’Arts del Prat. Centre Cultural El Remolar, 3r pis

Visita a les exposicions

11 a 14 h

Visita a les exposicions “20+20″ al hall del Centre d’Art Torre Muntadas i a la Saleta de l’Escola d’Arts del Prat.