Artista en Residència | Sílvia Martos i Eulàlia Ribas

Artista en Residència | Sílvia Martos i Eulàlia Ribas

Artista en residència| Sílvia Martos i Eulàlia Ribas

La Sílvia Martos i l’Eulàlia Ribas es van conèixer fent el grau en Arts i Disseny a l’Escola La Massana de Barcelona. Comparteixen una manera d’entendre l’artesania, cadascuna amb influències de la seva disciplina, com a una altre forma d’expressió artística igualment vàlida que la pintura, el dibuix, etc…

Per aquest motiu, afronten la proposta de la residència artística com una oportunitat per provar mètodes nous de treball i col.laboració entre elles. Alhora, d’ésser una oportunitat per fer difusió dels oficis que tant estimen amb una visió contemporània i crítica, aplicant els seus propis registres (tèxtil i joieria).

Durant la seva residència, aquestes dues artistes s’aproximen i concebeixen una definició de què és l’Escola d’Arts a partir de seva observació i anàlisis dels rastres que els hi ofereix l’Escola. En aquests moments es troben immerses en el registre i la catalogació diària de les emprentes deixades pels usuaris de l’Escola d’Arts.

————-
Sílvia Martos
Graduada en Arts i Disseny per l’Escola La Massana. Cicle Superior d’arts i disseny tèxtil. Artista plàstica i dissenyadora tèxtil. Es centra en desenvolupar els conceptes de memòria i identitat a través de la pintura i els materials tèxtils experimentant tant amb el cos com en la instal.lació.

Eulàlia Ribas
Graduada en Arts i Disseny per l’Escola La Massana. Cicle Superior de Grau Superior en joieria artística a l’escola La Massana. Màster en joieria i argenteria a Konstfack University, Estocolm. Artista i artesana que explora les connexions entre l’obra, l’espectador i l’espai.