Curs | Espai d'Art Liliput | Anem d'acampada

Curs | Espai d’Art Liliput | Anem d’acampada

ANEM D’ACAMPADA
Aquest projecte es basa en la recreació fictícia d’una acampada a l’Escola d’Arts del Prat. Per fer-ho, es va convertir l’espai de la Saleta en un bosc on poder acampar. Aquesta experiència vivencial es va anar complementant amb diverses activitats individuals i col·lectives que han resultat ser divertides, màgiques i molt constructives.

Com a part de la representació performativa, els nens i les nenes de l’Espai Liliput, han portat diversos elements com: motxilles, sacs de dormir, mantes, brúixoles… amb la complicitat col·laborativa de les famílies. I han construït canyes de pescar, utensilis per cuinar i telescopis, propis d’una estada muntanyenca. Com a regal cada infant rebia una llibreta on apuntaven les seves observacions de l’estada, convertint-la així amb al seu diari de camp personal.

A més, vam realitzar una activitat que tenia a veure amb la instal·lació d’unes llums en el sostre que representava un cel estrellat. Per fer aquesta activitat vam comptar amb la col·laboració de l’artista Esther Merchán, que va explicar-nos què és una constel·lació i ens va mostrar alguns exemples. Després ens va proposar que creessin les nostres pròpies constel·lacions amb els estels que hi havia en el cel.

Durant el transcurs del muntatge i el projecte, molta gent es va interessar i ens van fer preguntes i comentaris. Inclòs, vam organitzar tertúlies de cafès imaginaris amb diversos alumnes i amics de l’escola d’arts.

Paral·lelament,es van organitzar activitats de contacte i interrelació entre els infants i joves de l’Espai Liliput, Midgard i de l’Espai Art Jove: vam dibuixar constel·lacions, vam conèixer l’origen d’aquestes, vam jugar… Moltes d’aquestes activitats van ser conceptualitzades pels alumnes de l’Espai Art Midgard.

Aquest projecte ha posat en contacte alumnes i amics i ha produït col·laboracions amb membres de l’Associació d’Amics de l’Art.

.