Proximitat | Educació Vial | Les aventures d’en Pardi i la Berna. Una històrira de gegants»

EDUCACIÓ VIAL

L’Escola d’Arts del Prat ha treballat conjuntament amb la Unitat de Formació de la Policia Local amb l’objectiu d’aconseguir dos personatges que aproximessin l’Educació Viària els més petits.

Els alumnes de l’Escola d’Arts van decidir quins havien de ser aquests personatges i els van dibuixar individualment. Professionals del centre van seleccionar quins eren els més representatius.

Aquests personatges són en Pardi, un pardal que viu a la població del Prat que coneix perfectament les normes bàsiques de la seguretat viària, i la Berna, un ocell migratori que desconeix els perills del trànsit a les ciutats.

Les dissenyadores Olga Merchán i Núria Inés han donat forma definitiva aquests personatges amb els quals es treballa a la Unitat d’Educació per a la Mobilitat Segura.

El resultat és un conte titulat «Les aventures d’en Pardi i la Berna. Una història de gegants» escrit pel monitor d’Educació Viària de la Policia Local i il.lustrat per les dissenyadores de l’Escola d’Arts. Una eina pedagògica que té com objectiu que els nens i les nenes coneguin els hàbits segurs en la seva mobilitat i apropar-los una mica a l’entorn de la nostra població partint d’una història d’aventures del dos personatges.

Des d’aquí, volem agrair especialment la col.laboració del grup d’infants i joves de la classe «Espai d’Art Liliput», «Espai d’Art Midgard», «Espai d’Art Joves» i còmic de l’Escola d’Arts del Prat, en especial a:

Martina Ruiz
Inés Álvarez Querol
Joana Belda

Autores dels dibuixos que han servit de referència a les il.lustradores per crear els dos personatges.

.