Proximitat | Castells de Cartró | Escola Joan Maragall

Proximitat | Castells de Cartró | Escola Joan Maragall

CASTELLS DE CARTRÓ

L’activitat «Castells de Cartró» ha estat fruït de la col·laboració entre l’Escola Joan Maragall i l’Escola d’Arts del Prat. L’objectiu ha estat fomentar el sentiment de treball en equip i aspectes com la identitat de grup i la presa de decisions en col·lectiu.

El taller s’ha vinculat amb un dels projectes de l’Escola Joan Maragall (cultura popular i tradicions). En aquest cas, ens hem basat en la idea dels castells humans (castellers) i hem fet el nostre propi castell amb capses de cartró.

Agafant com a referència aquest món, hem creat una nova colla «La colla del puma de la Torre Eiffel» i hem après a construir una estructura vertical amb l’ajuda de tot el grup.

Treballar per mòduls repetitius és un sistema molt utilitzat en les representacions artístiques de totes les èpoques: des de les piràmides, passant per artistes reconeguts com Brancusi i Sol Lewit. També trobem aquestes formes modulars als elements orgànics de la natura.

Aquesta experiència ha permés que els infants i les famílies convertissin un munt de capses de cartró en un castell espectacular, agafant com a referència els castells humans. Paral·lelament van escollir una mascota per la colla. Després d’expressar diverses idees, van acabar fent una barreja de totes per donar veu a totes les opinions. El resultat va ser un animal impossible dibuixat entre paraules i el nom d’una colla castellera que comença la seva història en aquest taller col·lectiu.

Durant aquesta activitat les decisions consensuades i el treball en equip han estat dos eixos vinculants de l’experiència. A més, han emergit valors tant importants com la solidaritat, la empatia, l’ajuda continua, i en definitiva «s’ha conseguit fer pinya».

.