Mercedes Mangrané i Miriam C. Cabeza | Convocatòria Art- Educació /UNZIP 2017

Mercedes Mangrané i Miriam C. Cabeza | Convocatòria Art- Educació /UNZIP 2017

Dins la modalitat d’art i educació, impulsada per l’Escola d’Arts del Prat i en el context de a convocatòria d’Arts Visuals /UNZIP 2017, s’ha seleccionat el projecte “Un fútbol sin porterías” de Mercedes Mangrané i Miríam C. Cabeza, amb l’objectiu de generar zones de contacte entre la producció artística i els processos pedagògics d’aprenentatge en el teixit educatiu no formal del Prat.

Aquest projecte “Un fútbol sin porterías” està compost per dos elements que s’influeixen mútuament:

Un vídeo documental que recull entrevistes a diferents persones del món de l’esport, amb l’objectiu d’aflorar el imaginari del món del futbol i pensar de forma crítica sobre diversos temes com el gènere, la construcció de la masculinitat, la narrativa del esforç, l’èxit…

I la realització d’un taller artístic- educatiu amb als alumnes de l’Escola d’Arts del Prat (infants), on s’utilitza al diàleg i la creativitat per desenvolupar un pensament entorn el imaginari del futbol i els seus valors,agafant com a referència les entrevistes del vídeo documental.

L’objectiu d’aquest projecte és proposar nous imaginaris possibles en relació al futbol, així com proposar una reflexió més amplia dels temes que l’atravessen. Propiciar debats que contribueixin a ampliar noves mirades i formes de fer dels temes en contextos concrets, així com generar noves interaccions entre el món de l’esport i cultural.

———————–

Mercedes Mangrané, llicenciada en Belles Arts (2010), ha cursat el Màster de Cine Documental Creatiu a la UAB (2012). En el camp artístic focalitza l’interés en projectes de transfons antropològic, plantejant qüestions entorn a la vida contemporània a través del vídeo documental i la pintura.

Miriam C. Cabeza, llicenciada en Belles Arts (2012). Actualment està cursant el Màster en Art Visual i Educació: Una perspectiva construccionista a la UB. En el àmbit artístic, està interessada en les pràctiques col•laboratives com un espai on teixir formes de relacionar-se, qüestionar-se i aprendre fora de les lògiques hegemòniques.

Web d’/UNZIP Arts visuals al Prat: www.unzip.elprat.cat