Curs | Espai d'Art Liliput | Projecte "La Cafeteria"

Curs | Espai d’Art Liliput | Projecte «La Cafeteria»

LA CAFETERIA

La cafeteria és un projecte que neix d’una proposta feta per un alumne de l’Espai d’Art Liliput plasmada en la «Listita» (espai de programació compartida).
Sota aquest títol hem construït un espai on es barregen rols de joc simbòlic i on el treball en equip és la base del projecte. En aquesta cafeteria, podem trobar una cuina ben equipada, sucs estrella, llibres de receptes i una cafetera molt especial. En un principi vam construir una zona de jardí amb diverses plantes i després vam sumar la idea d’un mini hort urbà. Vam aprendre a plantar alls tendres, vam veure el seu procés de creixement i com s’han de cuidar la terra.

A l’última fase de la cafeteria es va sumar al nostre espai la Inés Clapés, estudiant del Màster d’Educació Artística de la UB, la qual va voler desenvolupar el seu treball final de màster amb nosaltres. Per concretar el seu projecte, varem fer dos projectes conjunts: una bústia que seria portadora de les històries cafeteres i un mapa de connexions dels infants de Liliput, on es plasmava la seva relació experiencial entorn aquest projecte.

En el primer cas ( la bústia), van escriure les seves experiències i també es varen enviar cartes entre els dos grups setmanals. A més van construir la bústia i es van inventar una cançó. La Inés va fer una devolució de les sessions i va portar a l’espai uns contes i relats de tot el que va anar succeint a Liliput.

En el segon cas ( el mapa de connexions), varen exemplificar en forma de mapa quines activitats havien fet cada un/a en relació a la cafeteria i amb qui.

Aquests dos projectes varen ser treballats de forma col•lectiva amb la mateixa naturalitat que el projecte en general. La suma de forces va donar com a resultat una experiència molt rica a on i van cabre moltes experiències humanes, creatives i educatives.

.