Curs | Espai d’Art Liliput | Projectes i activitats

Curs | Espai d’Art Liliput | Projectes i activitats

A l’Espai d’Art Liliput hem començat el curs amb moltes ganes i ens hem endinsat a un món creatiu i divertit en el qual, a més de crear connexions amb els altres infants, aprenem moltes coses.

La programació de l’Espai Liliput es construeix a partir dels projectes i activitats plantejats pel docent més les idees dels infants, que es recullen en un taulell d’anuncis anomenat «La listita».

Aquest any, per exemple estem aprenent italià, a partir del contacte que hem fet amb un jove d’Itàlia. Aquesta relació ens serveix com a disparador per generar un projecte paral.lel, tenint en compte els interessos i subjectivitats dels alumnes.

A més,aquest any hem començat dos projectes nous:

El primer anomenat «Connexions humanes i retrats personals» té com a idees principals conèixer millor els/les companys/es de l’Escola i també la resta d’espais. Paral·lelament utilitzem el dibuix com a eina per representar la realitat. En aquest cas es tracta de fer retrats a la gent de l’Escola. Cada sessió, un infant de Liliput ha d’escollir a qui vol retratar.

El segon projecte és la construcció d’un parc de jocs: un Chiquiparc.
Aquest projecte és de llarga durada i és transversal. Es realitza entre els dos grups de Liliput i el grup de l’Espai d’Art famílies creatives. Vam començar dibuixant com volíem fer el Chiquiparc i després, de forma col·lectiva estem construint amb mòduls de cartró les diverses estances (piscina de boles, tobogans i jocs diversos).

Finalment, a l’Espai d’Art Liliput també fem multitud d’activitats: autoretrats, dibuix del natural, estudis d’animals, còmics de temàtiques diverses, pintures sinestèsiques, experimentem amb diversos materials (carbonet, aquarel·les, grafit, costura, aplicació del color).

.