Curs | Espai Art Jove | Retrat

Curs | Espai Art Jove | Retrat

Què significa tenir una cara?

Aquest curs, la programació de l’Espai d’Art jove s’ha construït a partir dels interessos i temàtiques dels joves. Ells i elles han decidit el què volien aprendre. Així, de manera col.lectiva es va decidir iniciar un projecte artístic- educatiu entorn el retrat.

Però d’on ve l’interès pel retrat? Què significa tenir una cara? Per què ens causa tanta curiositat?

Per provar de respondre aquestes preguntes i a l’hora treballar la vessant tècnica del retrat, durant tot el primer trimestre hem desenvolupat tot un seguit d’exercicis i propostes on hem treballat el volum (amb pintura) i la trama (amb fil cosit).

Pel camí hem provat diferentes tècniques: el pastel i el carbonet. A més, hem projectat en els retrats les nostres emocions i sentiments per tal d’implicar-hi quelcom més que la representació tècnica. D’aquesta manera hem reflexionat entorn com els retrats parlen, visualitzen l’interior de les persones a més de l’aparença física.

Finalment, cal destacar que hem tingut també la sort de poder creuar la nostra feina amb els grups de l’Espai d’Art Liliput i del taller d’art Dibuix- Pintura dels matins que com nosaltres, han treballat la mateixa temàtica.

.