Curs | Taller d'Art de Dibuix i il·lustració

Curs | Taller d’Art de Dibuix i il·lustració

En el curs de dibuix i il·lustració ens endinsem a conèixer les bases que conformen el llenguatge del dibuix  (l’encaix, la perspectiva, el volum) per després iniciar-nos al món del color mitjançant tècniques seques i humides amb l’objectiu de despertar la pròpia creativitat.

Durant el primer trimestre hem realitzat una sèrie d’exercicis de retrat “ràpid” utilitzant el carbonet o llapis de mina tova. Així hem realitzat apunts del natural a partir d’un temps determinat. L’objectiu d’aquests exercicis previs era que els alumnes perdessin la por al paper en blanc i que aprenguessin a dibuixar amb aquestes dues tècniques: el carbonet i el grafit.

També hem experimentat amb la tècnica del collage, realitzant obres i duent re-interpretacions d’elles mateixes a partir de realitzar esbossos i plantejar un treball final en format de 50×70 cm.

En el segon trimestre, inclourem noves tècniques com per exemple fabricarem tampons amb l’objectiu de dibuixar a partir del buit i el ple. O bé, farem un treball interdisciplinari amb ceràmica a fi de realitzar peces en tres dimensions: ceràmica il·lustrada.

A més, en aquest curs també ens endinsem en projectes més experimentals com seria generar un packaging per un disc. En aquest projecte, la idea és treballar en equip a fi de prendre decisions col·lectives entorn com re-dissenyar l’objecte. Així, desenvolupem tot el procés creatiu: pensar i analitzar el concepte, treballar esbossos preparatoris i acabar definit un o diversos plantejaments de la peça final.

En aquest curs, no només donem importància al domini de les tècniques sinó també en adoptar una metodologia de treball.