Curs | Espai d’Art Midgard | Convocatòria Unzip Art i Educació’17 | Un fútbol sin porterías

ESPAI ART MIDGARD «UN FÚTBOL SIN PORTERIAS»

Cada any el Programa d’Arts Visuals llença una convocatòria artística amb diferents modalitats. Una d’elles és la d’Art i Educació, liderada per l’Escola d’Arts del Prat.

Aquest any,la Miriam C.Cabeza i la Mercedes Mangrané van ser les seleccionades amb un projecte titulat «Un fútbol sin porterías». Un projecte on es reflexiona i s’analitza diferents conceptes que la societat relaciona amb aquest esport:prejudicis, sentiments..

El projecte està compost per la creació d’un vídeo documental que va ser presentat a la penya Blaugrana PotaBlava i el desenvolupament d’un taller educatiu a l’Espai Art Midgard.

Els/les alumnes de l’Espai Art Midgard van treballar durant 4 sessions conceptes com: competitivitat, frustració, pertinença a un grup/equip, qüestions de gènere,etc. Aquests conceptes els vàrem treballar a partir de propostes tant plàstiques, com sessions reflexives. A més, vam generar propostes performàtiques on s’incloïa el moviment i el cos.

Tots els conceptes treballats tenien relació amb la programació del curs de l’Espai Art Midgard. Per exemple, vam relacionar l’imaginari de construcció d’una tribu ( temàtica treballada en la programació anual) amb al fútbol: la creació d’un estandart, un himne …

Finalment, vam reflexionar i cercar alternatives al guanyar i al perdre i vàrem inventar tres maneres de jugar a un fútbol sense portaries, tema d’investigació de les artistes.

.