Proximitat | Visita al Centre d'Art Torre Muntadas | Exposició de Rodolfo Valero

Proximitat | Visita al Centre d’Art Torre Muntadas | Exposició de Rodolfo Valero

Projecte expositiu
02 minutos, 231 pasos
Un projecte de Rodolfo Valero

L’Escola d’Arts del Prat ha dut a terme vàries visites al Centre d’Art Torre Muntadas per conèixer d’aprop al projecte expositiu 02 minutos, 231 pasos de Rodolfo Valero. Projecte seleccionat dins la convocatòria del Programa d’Arts Visuals ’17, dins la modalitat exposició.

Aquest projecte es basa en l’aparent distància entre el Centre d’Art Torre Muntadas i el taller de l’artista al carrer Santiago Rusiñol 79, separats només per 02 minuts i 231 passos i l’intercanvi de funcions d’aquests dos espais, que ens permeten reflexionar entorn els processos de legitimació artística, a partir de generar una sèrie d’accions, activitats, instal•lacions entre aquestes dos llocs.

Aquest canvi de rols ha anat acompanyat d’un seguit de peces de l’artista que parlen sobre el temps, els canvis, i la importància dels processos quan el que es busca no és un final, sinó la vivència d’endinsar-se en alguna cosa i deixar-se emportar. El fet essencial és el temps que ens dediquem i dediquem a observar i observar-nos, perquè quan ho fem és quan les coses prenen sentit i es completen.

Durant aquestes visites, on han participat alumnes dels Espais i Tallers d’Art, l’artista els hi ha explicat el seu procés de treball.

.