Exposició La Saleta | "Conexiones" | Un viatge a l'abstracció | José Luis Fernández Parralo

Exposició La Saleta | «Conexiones» | Un viatge a l’abstracció | José Luis Fernández Parralo

conexiones_titol

 

 

 

 

 

“El projecte és una recerca per a superar les limitacions que m’he trobat en la pintura, per expressar idees o conceptes que no tenen un origen visual.

És un intent per a evidenciar la hiperconnexió que trobem en les nostres relacions mitjançant una analogia amb les xarxes de distribució de gas, electricitat, telèfon, fibra òptica, etc.                      

Les nostres xarxes de distribució, aquest embull de canonades i cables que van creixent i superposant-se fins a arribar a l’últim racó, de la mateixa manera que ho fan les arrels d’un arbre o les hifes d’un fong a la natura, podrien ser una analogia de les connexions que es donen entre els diversos elements d’un ecosistema.      

Les xarxes que ens connecten i la natura desenvolupen una evolució convergent?
Com representar les connexions que ens uneixen al nostre entorn?  
Com representar una sola unitat de connexió?

El projecte «Conexiones» és un intent de donar resposta a aquestes preguntes.”

…………..

José Luis Fernández Parralo porta pintant tota la seva vida, el seu interès per la pintura es va despertar a edat primerenca. Sent adolescent es va apuntar a l’Escola de Dibuix i Pintura on va estar diversos anys. Anys més tard, d’adult, quan la dedicació a la família no requeria tot el seu temps, va tornar a l’Escola d’Arts, perfeccionant la tècnica pictòrica en una vessant figurativa, on la recerca cromàtica en la llum i l’ombra són el seu centre d’interès; tocant temàtiques del paisatge i el retrat. La seva naturalesa inquieta li ha portat a investigar i experimentar amb el volum; fent peces en ferro i fusta, tot jugant amb espais plens i buits. En els últims treballs, mogut per una necessitat natural evolutiva i de coneixement personal, ha investigat en el camp de l’abstracció amb una base conceptual.