CAÇADORS DE MIRADES -ESCOLA PEPA COLOMER – INTERSECCIONS (Curs 2018-2019)

Caçadorxs de mirades és un projecte dissenyat i gestionat en el marc del Projecte Interseccions de l’Ajuntament del Prat de Llobregat en l’àmbit de les Arts Visuals i que es desenvolupa al barri de Sant Cosme durant el curs 2018/19 amb la participació de l”Escola d’Arts del Prat, l’Escola d’Arts en Viu i el PASC (Pla d’Actuació Sant Cosme).

Situat a l’escola Jaume Balmes, la proposta funciona com a eix vertebrador del teixit de vincles comunitaris que s’han anat accionant al llarg del procés. Al llarg dels itineraris que s’han traçat, s’han activat tot un seguit de connexions amb agents i entitats del barri que han col·laborat per tal de donar forma a aquest entramat de relacions a partir de caixes que, enviades a diferents punts assenyalats en un mapa, han actuat com a contenidors d’històries de vida i mirades sobre el barri.

Posteriorment les caixes han aterrat a l’escola amb tot un seguit d’objectes que s’han treballat com a elements pedagògics, desplegant una sèrie de qüestions i inquietuds que l’alumnat ha formalitzat en forma d’entrevista i que han culminat en trobades entre diferents grups del centre educatiu i persones del barri. Aquestes trobades han teixit una experiència d’acollida, afecte i coeducació, on s’han pogut compartir mirades i qüestions d’interès comú entorn de la multiculturalitat, l’associacionisme i la convivència en comunitat.

Amb tot el material obtingut, el projecte ha impulsat i gestionat la construcció de l’arxiu Caçadorxs de mirades amb l’objectiu de dotar al barri de Sant Cosme d’un relat alternatiu allunyat de l’estigma, visibilitzant el valor de l’experiència col·lectiva i el procés comunitari viscut durant el projecte. Mitjançant la continuïtat en la suma de material i gestionant-se per PASC (Pla d’actuació ….), es configura un arxiu viu i obert que convida a la participació ciutadana per multiplicar les mirades que possibiliten construir noves narratives i relats que donen sentit a la història invisible del barri.

Aquesta activitat, que es va realitzar a l’Escola Jaume Balmes el dissabte 18 de maig a les 10’30h i que va ser oberta a la ciutat, va comptar amb una instal·lació amb les imatges que contenien les capses dels interlocutors que han participat en el procés del projecte i un itinerari dins el mateix centre recreant l’experiència viscuda.

http://cosmepolitan.elprat.ppe.entitats.diba.cat/projecte/