LA CERCAVILA DEL FOC – ESCOLA PEPA COLOMER – INTERSECCIONS (Curs 2018-2019)

LA CERCAVILA DEL FOC és un projecte del programa d’Arts Visuals en el marc del programa d’IntersECCions, que compta amb intervenció de l’equip de l’Escola d’Arts del Prat i l’equip docent de l’Escola Pepa Colomer.

LA CERCAVILA DEL FOC és una acumulació de processos i col·laboracions intercalats amb els quals connectem la comunitat de l’Escola Pepa Colomer i la comunitat del barri on aquesta s’ubica, amb l’objectiu d’aportar, a través de les pràctiques i metodologies artístiques actuals, una mirada oberta i porosa cap a allò que ens envolta. El projecte va començar el gener del 2019 i es presenta el divendres 17 de maig amb una acció performativa amb el mateix nom.

En aquesta instal·lació podreu seguir els processos que hem desenvolupat i desbordat partint de la idea de la Transformació i en vinculació al foc que un dia vam trobar a les aules. Un foc que els i les alumnes de l’escola van haver de cuidar i alimentar per tal que pogués créixer tal com el veiem ara.
El foc va ser l’element que va motivar-nos a treballar, jugar i parlar sobre les nostres emocions singulars, les diferents i també les compartides i sobre les energies a través dels seus colors. També va fer-nos reflexionar de forma creativa sobre allò que compartim i sobre els nostres símbols, possibilitant construir els nostres tòtems. El foc també va portar-nos a descobrir la història i transformacions del barri de Sant Jordi, animant-nos a habitar el Centre Cívic com casa nostra i a conèixer l’Associació de Veïns i Veïnes del barri que cuiden del nostre foc comunitari. També va ser la raó per la qual l’Associació Ball de Diables va venir a visitar-nos, a conèixer-lo i parlar-nos del seu propi foc.

A poc a poc, aquest foc s’ha convertit en l’energia del Gall de Foc que des d’aquest any representa a l’Escola. És per això que creiem important compartir-lo també amb tota la comunitat i el nostre barri, que ha format part activa dels processos del projecte. LA CERCAVILA DEL FOC és una acció performativa configurada entre tots i totes per donar a conèixer el nostre foc a la nostra comunitat, compartint-lo amb els veïns i veïnes així com amb tota la nostra ciutat, podent deixar una part d’aquesta energia al Centre Cívic del nostre barri esperant que continuï creixent i sent alimentat.

Us esperem divendres 17 a les 15.45 per anar juntes a celebrar el nostre foc! 🙂

Volem agrair la col·laboració de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Jordi, el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, l’Associació Ball de Diables i a les famílies de l’Escola Pepa Colomer.