BENVINGUDES AL CANRICAFÉ – CEE CAN RIGOL – INTERSECCIONS (curs 2018-2019)

En el marc d’IntersECCions (programa impulsat per l’Ajuntament del Prat de Llobregat que situal’educació i la cultura com a eixos estratègics de ciutat i motors de transformació social), i durantun any de feina conjunta, l’Escola d’Arts del Prat, CEE Can Rigol i el Centre d’Art Torre Muntadas, hem dissenyat un conjunt de propostes dirigides a establir un pont entre la vida fora de l’escola i l’aprenentatge dins el context educatiu.

Posant en joc els punts forts de cada un dels agents implicats, l’Escola d’Arts del Prat ha aportat metodologies artístiques, mentre que els/les docents i alumnes de Can Rigol han aportat continguts curriculars i experiència en el camp de l’educació especial. Desenvolupant així accions en equip, les activitats han buscat sempre relacionar-se no només amb els/les alumnes i docents, sinó també amb les seves famílies, generant espais col·lectius des d’on formalitzar les propostes de forma transversal i des del co-aprenentatge; això si, tot sota un fil conductor com a tema argumental: l’aigua, tema transversal de l’escola durant el curs 2018-19.

Ara que arribem al final del projecte, i amb l’objectiu d’expandir-lo i posar-lo en relació amb la ciutat, hem reactivat un espai amb un gran potencial: El Canricafé.

En aquesta cafeteria dins del recinte escolar, les alumnes del grup PDC realitzen les seves pràctiques laborals. La nostra iniciativa ha estat obrir-la a tots els grups d’alumnes i professores, les seves famílies i la comunitat, connectant les entre si, i activant propostes transversals i comunitàries.

Però a més és l’escenari on oferim a tota la ciutat un tast del què ha estat la implementació del projecte a les aules. Un petit recorregut guiat en el qual es podrà veure i experimentar la forma de treballar conjunta que s’ha gestat durant aquest temps de col·laboració.

Un projecte del programa IntersECCions, Escola d’Arts amb CEE Can Rigol en col·laboració amb /UNZIP Arts Visuals el Prat, Horts Lúdics i Urbans Municipals i Juan Antonio Cerezuela.