MONOGRÀFICS

Cursos de curta durada impartits per docents especialitzats en disciplines o matèries específiques.Aquesta oferta va dirigida tant a aquelles persones que desitgen completar el seu treball artístic, que ja realitzen al taller o fora de l’escola, o bé a persones que desitgen realitzar un aprenentatge concret (ja sigui d’iniciació o de perfeccionament) fruit d’ una inquietud personal concreta.

 

 

 

 

Mira tot el que fem als monogràfics al Diari dels monogràfics

 

Curs de cianotipies [NOU]

3er trimestre

La cianotipia és un procés d’impressió fotogràfica monocrom, inventat a mitjan segle XIX, que produeix impressions en color blau-cian. Consisteix en l’exposició de superfícies tractades amb una solució a la llum solar o UV que produirà la impressió desitjada en tons de blau.

En aquest taller d’iniciació, aprendrem tots els secrets de la cianotipia, una tècnica senzilla i econòmica amb la qual no necessitem un gran laboratori i en el qual el revelatge es produeix amb l’exposició de la superfície fotosensible de les imatges als raigs solars.

En el curs s’ensenyarà a preparar les solucions, sensibilitzar el paper a la llum i el revelatge del suport. A més veurem diferents opcions per a imprimir sobre diferents superfícies: papers, teles, fusta, etc., encara que ens centrarem sobre el suport de paper.

També treballarem la composició de les làmines i l’ús de diferents materials. Depenent dels interessos i coneixements de l’alumnat, està previst orientar-lo de manera personalitzada per a poder explorar el màxim de solucions i possibilitats creatives que la tècnica de la cianotipia ens brinda.

Públic: A partir de 15 anys

Data d’inici: 6 de maig 2019

Horari: dilluns de 17:30 a 20:30 h

Preu: 70 €

A càrrec de:  Joan Pifarré Álvarez