FEM 40 ANYS !


Entre l’any 1975-76 es crea la Escuela Municipal de Dibujo y Pintura del Prat de Llobregat, creada per iniciativa d’en Josep Mayol i Collel (Llagostera,1934), artista establert al Prat i fill del pintor Pere Mayol, amb el suport d’un petit grup de voluntaris interessats en el món artístic i el Patronato Municipal de Cultura del Prat de Llobregat.

La Escuela Municipal de Dibujo y Pintura es crea en un moment on hi ha una manca d’existència d’activitats de lleure regulars i diversificades en un entorn metropolità amb fortes dosis de desarrelament degudes a les onades migratòries prèvies de les dècades dels 50 i 60. L’aparició fa quaranta anys de diverses agrupacions, avui entitats, ha fet possible l’aparició d’una variada oferta formativa en les Arts (teatre, música, arts plàstiques i poesia) que han fet emergir al seu voltant unes comunitats afectives ja presents en diferents generacions, recolzades per l’interès i el suport de l’Ajuntament del Prat.

En el camp de les Arts Plàstiques, l’Escola d’Arts s’ha anat conformant, com un centre clau en la formació de moltes persones, caracteritzades per tenir inquietuds i gustos artístics molt diversos. Aquest fet, ha ocasionat que en aquest centre es visualitzin diferents maneres d’entendre la Formació Artística, que abracen des de propostes més tradicionals a més experimentals i/o contemporànies. Actualment, l’Escola d’Arts del Prat es troba davant el repte d’oferir itineraris formatius més transversals relacionats amb un espectre ampli del món audiovisual i la voluntat d’ acompanyar a la ciutadania en el desenvolupament d’un component més creatiu i reflexiu de la seva singularitat com a persones dins del seu context concret actual.

Per celebrar aquest quaranta anys d’història, els socis i sòcies de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat hem conceptualitzat un seguit de propostes, que tindran lloc a partir del mes d’octubre fins el desembre del 2016. Aquests acabaran amb una gran Festa de celebració. Esperem que totes les persones que heu fet i feu possible aquest projecte cultural us agradin i que hi podeu participar.

Atentament,

Laia Campañà
Directora de l’Escola d’Arts del Prat


Diari Jo tb sóc 40 ! [Vés-hi]