CONVOCATÒRIA ARTISTES EN RESIDÈNCIA


Artistes en Residència és un programa que s’articula en relació a la programació estable de l’Escola d’Arts del Prat. Els projectes seleccionats són aquells que responen a les línies de treball de l’escola.
Artistes en residència no és un programa destinat exclusivament a l’ajuda a la producció, sinó una oportunitat per establir diàlegs entre els creadors i els agents vinculats al centre i als seus programes. Per això, es fomenta un espai de reflexió i d’aprenentatge compartit a partir de interrelacionar la pràctica artística del resident amb els diferents públics, generant propostes artístico-educatives que donaran a conèixer les seves pràctiques artístiques. A més, les pràctiques artístiques generades s’exposaran a La Saleta, entès com un espai laboratori.

Duració màxima: El període de residència són 5 mesos (setembre 2017- gener 2018 / febrer 2018- juny 2018) en les instal·lacions de l’Escola d’Arts del Prat. Els horaris s’acordaran segons les necessitats del projecte i les especificitats del centre.

Sol·licituds: Per sol·licitar un període de residència és necessari enviar un currículum, informació del projecte a desenvolupar. Es pot incloure material com enllaços de pàgines web, vídeos,etc. Per qualsevol informació addicional es pot escriure el correu electrònic direccioamicsart@gmail.com sota l’epígraf “Artistes en residència”.

Dotació econòmica: La residència és gratuïta, l’artista resident es compromet a participar en la realització d’alguna activitat dirigida a l’alumnat del centre. En aquesta conceptualització, l’artista o col·lectiu rebrà assessorament i tutorització per part dels professionals del centre.

La selecció serà realitzada per un jurat compost per:

Encarna Boada co- coordinadora del programa de suport a la creació de l’Escola d’Arts del Prat
Maite Travé
co- coordinadora del programa de suport a la creació de l’Escola d’Arts del Prat
Olga Merchán
coordinadora programa d’educació i de projectes en xarxa l’Escola d’Arts del Prat
Laia Campañà
directora de l’Escola d’Arts del Prat
José Antonio Delgado
coordinador del programa /UNZIP Arts Visuals al Prat

Criteris de selecció:
• Seran valorats els projectes que explorin les fronteres i els límits de les disciplines artístiques convencionals.

Condicions:
L’artista resident ha de tenir una presencia regular a l’espai ofert perquè es puguin construir interaccions entre l’alumnat i l’artista facilitant l’accés al seu espai de treball, amb la finalitat que el públic conegui la seva pràctica artística. En aquest intercanvi l’artista assumeix un rol importantíssim, ja que actua com a mediador del seu procés de treball amb el públic (alumnat del centre o extern). El nombre d’alumnat dependrà de l’activitat educativa que desenvolupi l’artista resident.

Els artistes residents de l’Escola d’Arts del Prat es faran públics a www.escolaartsprat.org al mes de juny.

Convocatòria
oberta del
27 de març a
l'11 de juny 2017

Descarrega't les BASES
[.pdf]

Si estàs interessat envia
el teu dossier a
: direccioamicsart@gmail.com

[ Visita totes
les convocatòries
al Diari d'Artistes
en Residència
]