Projecte Arts Visuals a l’Escola Pepa Colomer

TEMES: INTERSECCIONS
TIPUS: PROJECTE
COMUNITAT: ESCOLA PEPA COLOMER,ASSOCIACIÓ D’AMICS DE L’ART DEL PRAT

Període

2018 – 2019

Tipus d’acció

Projecte

Àmbit

Educació en les arts > Arts Visuals

Comunitat

Escola Pepa Colomer
Associació d’Amics de l’Art del Prat

Nivell Educatiu

Educació primària

On

Escola Pepa Colomer
Carrer del Tibidabo 0003
Tel. 933796870 | Mail

Compartir

  

Aquest curs 2018-2019  es desenvolupa la tercera edició del projecte d’Arts Visuals a l’Escola Pepa Colomer amb el nom Transformant: La magia de transformar.

L’Escola d’Arts del Prat treballa conjuntament amb el centre educatiu per posar en pràctica un model d’aproximació a les aules i de formació als mestres anomenat «modelatge entre iguals», consistent en la intervenció directa als laboratoris artístics i l’assessorament dels mestres referents a l’aula.

El projecte té per objectiu construir una xarxa de vincles amb els quals totes les persones participem i s’estableixi aliances i línies conjuntes d’actuació per a que els alumnes puguin desenvolupar al màxim les seves potencialitats i adquirir els coneixements i les habilitats que necessiten per viure a la societat d’avui.

El Projecte d’Arts Visuals a l’Escola Pepa Colomer té diverses àrees d’intervenció:

Treball a l’aula

Intervenció a l’aula per part de dos professionals de l’Escola d’Arts del Prat un cop a la setmana als alumnes de cicle inicial de primària (1r i 2n de primària). Sota l’eix transversal de l’escola, es planteja desenvolupar projectes que tenen com a objectiu experimentar amb les arts visuals i plàstiques sota un enfocament multidisciplinar.

Es té previst crear diferents “laboratoris artístics” amb grups de 15-16 alumnes. En dos d’aquests laboratoris treballaran les dues educadores de l’Escola d’Arts del Prat. El projecte es desenvolupa   durant el 2n i 3r trimestre.

Treball amb el centre educatiu i els docents

Formació dirigida a la comunitat educativa la qual es realitzarà en dues fases que s’aniran intercalant. Una actuació directa (modelatge entre iguals) i un altre de seguiment i assessorament entorn als projectes.

Compartir amb la ciutat

Volem construir una xarxa de vincles amb els quals les persones que hi  participen i estableixen aliances i línies conjunts d’actuació per a que els alumnes puguin desenvolupar al màxim les seves potencialitats.

Es pretén integrar i connectar l’escola amb la realitat del medi , participant en les manifestacions culturals i de relació en el sí de la sociedad a la qual vivim.

L’Escola Pepa Colomer obrirà les seves portes de manera pública en el 2n i 3r trimestre a la ciutat on es podran veure els resultats de tot el treball realitzats a tota la comunitat educativa.